Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

budapest

Ilyenek is lehetnének a Margitsziget új pavilonjai

A Budapest Főváros Városépítési Tervező Kft. a P8 Műhelyt bízta meg a jelenleg igencsak kaotikus képet mutató margitszigeti büfépavilonok újratervezésével. Mutatjuk az elkészült terveket!

A Margitszigeten álló büféegységek finoman szólva sem a fénykorukat élik, a közelgő úszó-vb pedig még inkább indokolja a vendéglátóhelyek arculatának egységesítését és korszerűsítését. A P8 Műhely nemrég jelentette meg Facebook-oldalán a pavilonokra vonatkozó látványterveket, amelyekből kiderül, hogy szerintük milyenek lennének az ideális vendéglátóegységek. A tervezők – Dancs Tamás, Németh Zoltán és Zilahi Péter – a koncepció kidolgozásakor olyan alapvető problémákat akartak orvosolni, mint a széteső arculat és a nem megfelelő fogyasztói terek, a cél pedig az volt, hogy tiszta, fenntartható rendszert hozzanak létre.

Az elkészült tervek szerint az új pavilonokminimalista külsővel, „doboz a dobozban” elv alapján készülnének el. Ez azt jelenti, hogy kapnának egy külső keretet, ami biztonságtechnikai és időjárási szempontból védi a belső funkciódobozt, és emellett biztosítja az egységes megjelenést is. A funkciódoboz a kereten belül többféleképpen is elhelyezhető, attól függően, hogy klasszikus büféről, teraszos vendéglátóhelyről vagy téliesíthető kávézóról van szó. Ami a pavilonok szerkezetét illeti, a külső doboz acél tartószerkezetből és árnyékoló expandált lemezekből készül, míg a belső egység fa könnyűszerkezetet kapna.

A projekt négy meglévő margitszigeti büfét érinthet: a Kőbüfét, a Bercsek-kertet, az Anga Büfét, valamint a Sétány Büfét. Szerintünk a tervek ígéretesek és ötletesek, bár megtudtuk, hogy megvalósulni egyelőre sajnos nem fognak. Mindenesetre a kezdeményezés nagyon jó, és örülnénk, ha minél több közterület kaphatna egységes megjelenésű pavilonokat, utcabútorokat.

Hasonló tartalmak

Budapest

A mélység, ami elnyelt tankokat és téglagyárat is – A Feneketlen-tó története

?>

Ha rendeznénk egy „fenyegető elnevezésű budapesti helyek” versenyt, a Feneketlen-tó biztosan dobogós lenne. Na de miért kapta a 4-5 méter mély tó ezt a furcsa nevet?

Egy kis időre igazi tél lett – Képeken a november végi havazás pillanatai

?>

Pár órán át kitartott a sűrű hóesés romantikája, ami mára emlék lett csupán. Képeinkkel felidézzük a manapság ritkaságszámba menő pillanatot.

Egészen különleges helyen lesz az ország legnagyobb karácsonyfája

?>

December 3-tól ismét zöldbe borulnak a Megyeri híd pilonjai, így immár harmadjára lesz ez az ország legnagyobb karácsonyfája.

Fénytűzoltó, FényHÉV, Fényflotta – Adventi járművek a városban

?>

Az adventi időszakot nemcsak a fényben úszó terek, utak és utcák, hanem a fényekkel felturbózott járművek is fémjelzik.

Neked ajánlott

A