A 19. századi Feszty Adolf által tervezett palota rengeteg funkcióval bírt már fennállása óta: mozi, bank és több szórakozóhely is üzemelt az Andrássy út 8. alatt. 2016 márciusa óta a Continental Group Hotel Moments Budapest névre hallgató szállodáját találjuk itt, egy olyan bisztróval kiegészülve, ami mind a szállóvendégeknek, mind azoknak kedvez, akik ebédelnének, vacsoráznának vagy boroznának egy jót, elegáns belvárosi környezetben. Kipróbáltuk a Bistro Fine üzleti ebédmenü ajánlatát és néhány à la carte fogást is. A hely neve beszédes: jól éreztük magunkat.

Nagy kihívás egy szálloda életében olyan bárt, éttermet üzemeltetni, amely mind saját vendégei, mind a betérő "külsősök" kedvére tesz, egy konstans színvonallal, választékkal. Kicsit több mint két hónapja üzemel a Bistro Fine, melyre akkor figyelt fel először Budapest, mikor kiderült, hogy a májusi Bocuse döntőjére érkező nemzetközi újságíró-küldöttség a Momentsben száll majd meg, s vélhetően a Bistro Fine szolgáltatásait is igénybe veszik majd.A bisztró – ahogy a szálloda is – minden részletében stílusos, a legfrissebb trendek szerint osztották több részre, úgy, hogy a vendégtér mégis egyben marad. Így tartozik hozzá egy nagy, két oldalra kiterjedt árnyékos terasz, az első etapban egy interaktív borbár, majd a klasszikus tér és hátrébb a "fiókok" előtt, bőröndök után a reggeliztető rész. A tágas, légies térben nagy hangsúlyt kapott a bár, az említett interaktív borozás, kotélozás és tapasozás színhelye. Az étteremben két Enomatic bortároló rendszer is található, így a csúcstechnológia segítségével lehetőségünk van 16-féle különleges bort kóstolni, akár 2 cl mennyiségekben is. A légmentesen záró gép garantálja, hogy sokszor még 1 hónapig is megőrzik frissességüket a megbontott borok. Remek lehetőség ez, hiszen így komolyabb tételeket is poharazhatnak, nem szükséges egész palackot vásárolnunk.Feke Zoltán, a Petrus Étterem tulajdonosa és séfje lett a Bistro Fine executive séfje, aki idényre hangolva rakja össze a néhány hónapra szóló fix à la carte étlapot. Mi úgy döntöttünk, hogy mind a déli menüt (2 fogás 2690 forint, 3 fogás+500 forint), mind két állandó fogást megkóstolunk. A 3 fogásos menü összességében laktató, nem fukarkodnak az adagokkal. A csicsókakrémleves camembert-es croutonnal érkezett és nagyon selymesnek bizonyult. Főételként sous vide sertéskaraj volt a menünk, thai ihletésű vegyes salátával. A desszert a ház túrógombóca lett, ami omlósra, háziasra sikerült, eperrel és vaníliával tálalva.Az à la carte ajánlataik közül megkóstoltuk az elegáns kacsamájpatét körtezselével, mazsolakrémmel és kaláccsal (3300 forint). Ez a máj-gyümölcs-kalács trió telitalálat, ha fantáziadúsan készítik – szerencsére így volt. Főételek közül a zöld rizottóval érkező lazacot (3990 forint) rendeltük, ami bőrén sült lazachúst jelentett rizottóval, cukorborsócsírával, leheletvékony édesköményspirállal. Desszert a ház kedvence, a tökmagolajjal turbózott csatos üvegben érkező mákos guba (890 forint) volt, ami elsőre bizarr párosításnak tűnhet, de nagyon jól működnek együtt.

Az ételek árához 10% szervizdíjat számolnak fel.Elmondhatjuk, hogy egy kellemes hangulatú, laza, de kellőképpen átgondolt konyhával bíró étteremmel bővült az Andrássy út folyton változó kínálata.

Bistro Fine Facebook
Bistro Fine Web