Fesztiválhétvégével érkezik máris a június: az Essentials, a Brain Bar, a Budavári Sörfesztivál és a Total Dance Festival is az elkövetkezendő napokban foglalja le a programnaptárat.

Csütörtök
Idén harmadszor rendezik meg a Budapest Essentialst. A karszalag most is számos gasztro- és kulturális ponton kedvezményre jogosít és ingyenes belépőt biztosít a legjobb belvárosi klubokba, választhatóan egy BGYH által üzemeltetett fürdőbe és a HopOnHopOff buszokra vagy a Fővárosi Állat- és Növénykertbe. Csütörtökön látogass el a Hold utcába, a LakatosMűhely
Grand Openingjére.

A Budai Vár felújítási munkálatai miatt idén rendezik meg utoljára az ország legnagyobb és legrangosabb sörfesztiválját.

Kaphatóak lesznek a legnagyobb magyar sörgyárak klasszikusai és újdonságai, import sörkülönlegességek, de a kisüzemek kreálmányai is.

Újra elindul a raqpart akusztiq. Beköltözik nyári rezidenciájára a kispéntek, idén is a parton prezentálva a legcoolabb csütörtök estéket a nyárban. Tiszteletét teszi Mr. Vasovski is egy különleges live show-val.Kelet-Közép-Európa legnagyobb inspirációs fesztiválján a résztvevők közösen gondolkodnak a jövőnket alakító, technológia által vezérelt változásokról. Idén ChrisHadfield, a Nemzetközi Űrállomás egykori parancsnoka is a június 2-4-ig tartó Brain Bar Budapest vendége lesz.A 2012-ben alakult székesfehérvári Blahalouisiana első kislemezdalával, a The Wandererrel három héten keresztül őrizte helyét az MR2 top 30-as listájának dobogóján. A '60-as évek és a modern amerikai dalszerzők által inspirált, blues-os, countrys elemeket alkalmazó rockzenekar csütörtökön a Kobuciban játszik.

Öt nemzeti – az olasz, a horvát, a görög, a spanyol és a magyar – bajnokcsapat, továbbá a magyar ob I ezüstérmese részvételével rendezik meg csütörtöktől szombatig a a férfi vízilabda Bajnokok Ligája hatos döntőjét a Margitszigeten.PéntekAhogy már sok éve, idén is indul a Tilos Maraton, a Tilos Rádió adománygyűjtő rendezvénye, amely baráti, családias légkörben mára az ország legnagyobb ingyenes kulturális fesztiválja lett. Ezúttal is a DürerKert ad otthont az eseménynek kilenc napon át, június 3-től egészen 12-ig.

Időről időre ellátogatni egy olyan helyre, ahol folyamatos csúcsminőséggel találkozunk, mindig felemelő érzés. A Tanti étterem története ugyan még csak alig két évre nyúlik vissza, ám annál eseménydúsabb volt ez az időszak. Pesti István séf Michelin-csillagig juttatta a Hegyvidék Központ topéttermét, majd távozott a Tanti konyhájáról, és Heiszler Olivér lépett a helyére – aki a sok változás ellenére is megtartotta a csillagot. Nagy elismerés ez, s a címet jócskán kiérdemli a mostani stáb is. Nagyszerű ízekkel, professzionális szervizzel és nagyon jó hangulatban töltöttük vacsoránkat, amit megtehetsz te is.

A Brain Bar Budapest és a BudapestEssentials jóvoltából igazi csemege lesz ez az idei első Botellón a város egyik legszebb pontján.

Chris Hadfield
űrhajós: Space vs Earth. Where Will Be The Future of Humanity?

előadása után a Bazilikánál ünnepelheted a bolygónk bortermő képességét, miközben remek zenéket is hallgathatsz.A BudapestiFesztiválzenekar a tavalyi sikereken felbuzdulva idén is megrendezi nagyszabású, ingyenes TérTáncKoncertjét a Hősökterén. A június 3-i nyárköszöntő eseményen ezúttal nem 200, hanem 500 hátrányos helyzetű gyerek táncol majd együtt a zenekar élő játékára.

A Sine Wave egy havonta jelentkező partysorozat Lank és Nova Gravity prezentálásában. 2014-ben startolt, és az elmúlt bő egy évben leginkább neo-progressive, techno és electronica irányzatokból merítkezik. 2016 negyedik bulija, a Corvin Barból jelentkezik a két rezidens szereplésével.SzombatA #köszibudapest koncepció 2016-ban is a városi értékeket fogja össze, a tavalyi év során kiválasztottak kommunikációját azonban egy közösségépítő ötlettel folytatja. A Főváros és a BVA összefogása nyomán idén a Bálna főbejárata előtt okos köztéri aktivitásokkal készül a BPES csapata.

A Közép-Európai Egyetem Közpolitikai Iskolájának éves konferenciája 2016-ban olyan kérdéseket boncolgat június 4-7. között, amelyek nem igazán merülnek fel a kormányzatok és a tudomány világában.

Csatlakozz az idei konferenciához, ahová művészek, filmkészítők, és olyan híres írok is ellátogatnak, mint Khalid Albaih, Charlotte Eagar, Reyna Grande, Meena Kandasamy, Dirar Khattab, Issam Kourbaj, Valeria Luiselli, Eduardo Rabasa, Abby Robinson, Bryan Lewis Saunders és William Stirling.Az igazi, egyetemi szintű BBQ
Budapesten is elérhetővé válik. Ha nyitott vagy a különleges és új élményekre, ha autentikus fatüzeléses offset smokerben készült fogásokat kóstolnál, akkor menj el a VillaDejavu-be június 4-én és 5-én.

A telt házas novemberi Total Dance Festival egy igazi nyári kiadással jelentkezik új helyszínen, olyan világsztárokkal, mint a Culture Beat, Captain Jack vagy a Soundlovers, szombaton a Budapest Parkban.A Fragment első bulijának vendége a belga származású DJ Fastbinder, aki bejárta Európát breakbeat szettjeivel, játszott már Londonban, Prágában, Romániában – Magyarországon először a Fragment színeiben fog fellépni az Anker't-ben.Vasárnap
A nyárindító Judafest Utcafesztivál helyszíne a már jól ismert VII. kerület Kazinczy utca Király és Wesselényi utca közötti szakasza.

Az egykori Kereszt utca, ahol kóser húsüzemek, kóser éttermek, rézüzemek, kártyafestő műhelyek és kávéházak sorakoztak, egy napra szinte teljes hosszában szabadtéri színpadoknak, és a zsidó kultúrához kapcsolható, színesebbnél színesebb programoknak ad majd helyet.

A Bazilika környéke szinte "little Italy" városrészként él Budapesten, az Arany János utca minden szereplőjével, a grandiózus olaszos étteremkomplexumokkal, több trattoriájával, pizzással, fagyizókkal. A minőség nagyon változó, nekünk is megvannak a favoritok, és tudjuk azt is, hogy melyek az ügyetlenebb próbálkozások. Egy hónapja nyitott a Gustolato a Hercegprímás utcában, ahová reggelire vagy vacsorára bármikor érdemes betérni.

Igazi városi fesztiválhangulattal indul az első nyári WAMPdesignvásár Budapest legpezsgőbb részén, az Akvárium terasz felett. Az árnyas napernyők alatt szabadon találkozhatsz a kedvenc hazai tervezőiddel és kedvedre válogathatsz a legmenőbb nyári kiegészítők közül.A Budapest Essentials lezárásaként mindenkit vár a Pontoon napozóterasza egy különleges mozizós eseménnyel. A BPES karszalaggal rendelkezők a Moszkvatér főhőseinek DJ-szettjével, Szabó Simon (Rojál) and JávorBence (Ságodi) törtjeivel búcsúztathatják az idei legurbánusabb fesztivált. Budapest koktél, naplemente a Pontoon fedélzetéről, emlékeket idéző film és könnyed lazulás a fesztivál utolsó estéjén.