Senkit sem hibáztatunk, ha a kellemes kora nyári melegben a szabadban tölti majd el a hétvégéjét, de azoknak is tudunk ajánlani ezt-azt, akik nem szeretnének lebarnulni.

Csütörtök
Gyereknap alkalmából a K11 - Király utcai Művészeti és Kulturális Központba látogathattok el a LEGO kiállításra.
Az alkalom apropójából a szervezők több újdonsággal is készülnek. Fontos tudni, hogy ez lesz az utolsó kiállítás a nyári szünet előtt.

A játékokból soha nem lehet igazán kinőni, csupán az igények változnak az évek múlásával. A CsodákPalotájának csapata ennek jegyében nyitotta meg legújabb „játéktermét”, amelyet az eredeti helyszínnel ellentétben az idősebb korosztálynak és a későn érő felnőtteknek terveztek úgy, hogy a szolgáltatások, illetve az ismeretterjesztő kiállítások akár egy legénybúcsú alkalmával is simán megállják a helyüket, de gimnazista csoportok számára is érdekesek lehetnek.

Megnéztük a Csodák Palotája Playbart.

Május 26-án, csütörtökön egy nagy tematikus hárslevelű kóstolót rendeznek Hárslevelűk Éjszakája néven. A rendezvényen 20-30 borász közel több mint 50 hárslevelűjét tervezik bemutatni egy laza, nyárias környezetben.Az idén ötéves KamikazeScotsmen két kislemez és számtalan koncert után viszonylag csöndesebb oldalát mutatta az elmúlt két évben. Ennek végeredményeként a zenekar büszkén mutatja be első nagylemezét, a Modern Day Gardening-et a Toldi Klubban.Péntek
Ingyenes lazulás lesz jó idő esetén az A38 Hajó orrteraszán a Bladerunnazzal pénteken délután 5-től este 10-ig. Korhatár nincs. A menü: jungle, liquid drum and bass és koktélakciók.

Hűsítő medence, lágy technó, strandolimpia, csoportos jógaóra, szabadtéri meccsnézés és mozi – ezt kínálja erre a szezonra a pénteken nyitó Matiné Napozó.

A csillebérci úttörőtábor szívében kialakított strand igazi nappali bulihelyszín, de azoknak is érdemes felkeresniük, akik nyugodt pihenésre vágynak.

Elérkezett a pillanat, kiköltözik a Raktár BáR a 4 fal közül, elindul a cabrio változata. Megcsinálják azt, ami már régóta nincs: Budapest legvagányabb nyitott, nyári szórakozókomplexumát. A zenét Chris-M & Emory szolgáltatja a nyitóhétvégén.Az Ötkert nyári programözönében megindítja a Forever bulisorozatot, melynek első állomása a Forever Disco nevet viseli. Az Ötkert DJ-i a '70-es évek legnagyobb slágereit értelmezik újra és öltöztetik modern köntösbe.

Az öttagú Vad Fruttik a hazai klubos-fesztiválos színtér egyik legsikeresebb-legkedveltebb zenekara. A Fruttik zenéje színes, több stílust keresztező, hol odalépősebb, hol finomabb, hol érzelmesebb, hol ironikusabb, gitárcentrikus, izgalmas elektronikával megtámogatva. Pénteken a Budapest Parkban lehet elcsípni őket.Két éve a Corvintető teraszán egy frenetikus daytimeparty keretében Matthias már megmutatta, hogy nem csak hazai pályán bravúrozik. A felejthetetlen teraszbulit és a tavalyi Matthias-menetet megidézve pénteken visszatér, aminek extra apropója a Watergate kiadó 20-as számú mix CD-je, amit ő jegyez.SzombatPáros évet írunk, ami többek között azt jelenti, hogy a futballszezon legnagyobb eseménye nem a BajnokokLigájadöntője. Azért nem kell attól tartani, hogy érdektelenségbe fullad a Real Madrid és az Atlético Madrid szombati milánói fináléja. Ajánlunk 9 budapesti helyet a sokból, ahol nézheted a derbit.

A tavalyi siker után a belvárosba költözik a világ legnagyobb interaktívzenedoboza, a Müpa Hangjáték. Május 28. és június 5. között minden nap 12.00-20.00-ig mindenki kipróbálhatja, milyen megszólaltatni ezt az óriási zenélő mókuskereket. (X)A Problem Children örömmel hozza el nektek a pszichedelikus szcéna egyik legkreatívabb zenei alkotóját és egyben a "forest" hangzás egyik legrégebbi képviselőjét: Atriohmot (MK, Parvati Rec.) és a horvát psytrance egyik legtapasztaltabb DJ-figuráját, Val Vashart.

A Haang egy olyan online album, amely a magyar elektronikus közeg zeneszerzőit gyűjti és mutatja be. A projekt 2014 áprilisában indult, célja az ismeretterjesztés, az itt megjelent előadók támogatása és a friss, hazai underground iránti igény stimulálása, mélyítése. Május 28-án a ToldiKlubban ünnepli második születésnapját

Indul a nyár, indul a #nofilter.

Az A38 Hajó Tetőteraszának legújabb havi sorozatában Budapest meghatározó basszus DJ-i mutatják meg kedvenc house felvételeiket. A sorozat nyitó estéjén az MR2 - Petőfi Rádióból és az In Medias Bass rádióműsorból is ismert Wondawulf és JumoDaddy hozzák el a legmenőbb house és bass house zenéket, a bemelegítésről Bevild gondoskodik.Kiérdemesült norvég B-Boy mestereket látnak vendégül a FogasHázban.

Egyikük Don Papa, akinek már régen is jó neve volt: Done DM (Done the Dancing Minister). A miniszterből később papa lett, de továbbra is Don maradt. A '90-es évek óta készíti szikáran kattogós zenéit, amikben a proto-house-t és -technót dub, latin, és hiphop elemekkel dobja fel.VasárnapAz Atlantiszgyermekei című vízicirkuszi műsor nézőinek különleges meglepetésekkel kedveskednek a Fővárosi Nagycirkuszban gyereknap alkalmából: az előadások után a Madarak és fák napja apropóján a papagájok kirepülnek a cirkusz előterébe, és akár lencsevégre is kaphatók veled együtt.

A Hajógyári-szigetet a budapestiek döntő többsége csak a SzigetFesztivál idején látogatja. Ennek oka lehet a nehézkes megközelíthetőség, a vendéglátóhelyek, valamint az infrastruktúra hiánya; ennek ellenére azonban mégis megéri időről időre kilátogatni, hiszen a méltatlanul elfeledett hely kiváló sportolási lehetőségeket, piknikezésre alkalmas réteket, romantikus rejtekhelyeket és egy szuper játszóteret tartogat.

Eltöltöttünk egy napot a képzeletbeli nagyszínpad környékén, tedd te is ezt vasárnap.

Jamie Oliver 1999-ben mutatkozott be először a BBC "A pucér szakács" című főzős műsorában. Azóta az egész világ megismerte nevét, arcát, családját, és azt a szenvedélyt, ahogy főz, ahogy az alapanyagokhoz nyúl, ahogy kisebb örömtáncot jár, ha meglát egy különlegesen szép paradicsomot vagy megszagol egy csokor friss bazsalikomot. A gasztronómiához olasz mestereken keresztül vezetett az út, a sztárséf 2008-ban, Oxfordban nyitotta meg az első Jamie's Italian éttermet, mára pedig világszerte 40-et találunk belőle. Mi pedig kipróbáltuk a budapestit, ami igazán meggyőzőre sikerült.Bár még csak a húszas éveinek a végén jár, Ryan McGarvey (három albummal a háta mögött) megszámlálhatatlanul sok rangos díjat nyert világszerte blues-rock gitárosként, valamint a legnagyobbak elismerését, akik között ott találjuk Eric Claptont, Jeff Becket, B.B. Kinget, Joe Bonamassát. Vasárnap az A38-on látható.