Kitolt velünk a naptár idén, mert a munka ünnepe hétköznap helyett vasárnapra esik, így aznap "kell" majálisoznunk. De addig még sok-sok érdekesség történik a városban ezen a hétvégén.

Csütörtök
Budapesti lakásba végrehajtó érkezik, hogy kilakoltasson egy egyedülálló asszonyt. Egy váratlan fordulat azonban megakadályozza, hogy véghezvigye, amit eltervezett. Miközben a részvétlen férfi kénytelen lesz elszámolni saját lelkiismeretével, az is nyilvánvalóvá válik, hogy a lerobbant lakás sötét titkokat rejt, amellyel az újonnan beköltözők is kénytelenek szembesülni… Mundruczó Kornél egyszerre költői és provokatív előadása új utat jelöl ki a ProtonSzínház életében, mely csütörtökön és pénteken is látható a Trafóban.

Egy hosszabb kényszerpihenő után a napokban újra megnyílt sokak kedvenc újhullámos kávézója, a WarmCup, új helyen, újragondolt formában, új lehetőségekkel megrakodva üzemel, de szerencsére megtartotta azt a bevállalós, kicsit lázadó attitűdjét, ami miatt olyan sokan szerettük eddig is.

Az ezúttal ingyenes BelvárosiPálinkaNapok április 28-30. között lesz a VárosházaParkban, ahol most a birsé és a legfinomabb párlatoké a főszerep. A hazai pálinkafőzdék párlatainak házasításából született Év Birspálinkáját a fesztiválon kóstolhatod meg először.

Szabó Balázs igazi modern polihisztor: dalszerző-énekes, multiinstrumentalista zenész, bábszínész és mesemondó. A Suhancos zenekarból való távozása után 2009-től már saját bandája élén énekel, gitározik, hegedül és kavalozik. Az ő koncertje nyitja a Budapest Park szezonját csütörtökön.A Cultivo szervezőinek bő egy éves terve vált valóra az áprilisi line up megszületésével, ugyanis ez alkalommal a hazai újságírás három talán legizgalmasabb alakját (Uj Péter, Pallagi ferenc, Galambos Márton) hívták kerekasztal-beszélgetésre az Ötkertbe.Az A38 Hajószületésnapi hétvégéjének nyitóbulija egy soha vissza nem térő alkalom, hiszen a hajó rezidens bulisorozatainak DJ-i egyszerre zenélnek egy egész estén át.

Lesz torta, italakció, ünnepi hangulat és 13 fellépő.
Péntek

Az OmoroviczaAnyák Napja alkalmából Pop Up Spa-val készül a vendégeinek, akik 3 napon keresztül élvezhetik az Arany Hidralifting Arckezelést, kizárólag az esemény ideje alatt. A kezelés után pedig vendégük vagy egy teára és a márka által inspirált különleges macaronra az Émile Café - Bárban.

Pénteken rendhagyó tárlat nyílik a Hold utcai Belvárosi Piacon a MagyarBocuse d’Or Akadémia, valamint Belváros-Lipótváros Önkormányzatának támogatásával. Az ország legjobb gasztrofotósai közül heten – Bakcsy Árpád, Balkányi László, Fekete Antonio, Körmendi Imre, Patyi Árpád, Pintér Árpád, Vulman Péter – kaptak lehetőséget arra, hogy csoportos kiállítás keretében mutassák be képeiket, melyeket piaci környezetbe helyezve tekinthetnek meg a látogatók május végéig. A megnyitót követően DJ Vasovski és HeroldPéter szaxofon rájátszása mellett pezsgőzhet és eszegethet a közönség. (x)Ingyenes lazulás készül jó idő esetén az A38 Hajó orrteraszán a Bladerunnazzal pénteken délután. A menü: jungle, liquid drum and bass és koktélakciók. A rezindensek pedig:

DJ Ren, Markov, Mentalien, Raise Spirit, Incident, Statik.

A napokban nyílt meg a Jászai Mari térnél található Gömbi, amely úgy tűnik, hogy egy új budapesti streetfoodot talált ki, sós és édes labdácskák formájában, amelyeket a praktikus csomagolásnak köszönhetően tényleg a kezünkben, menet közben ehetünk.

Itt a tavasz, rajzanak a legyek, és egynek majd péntek késő este a vászonra is sikerül rárepülnie.

Minden idők talán legjobb body horrorfilmje David Cronenbergtől a Bem Moziban. Vetítés előtt csak könnyű vacsora ajánlott. Vagy inkább az se...Egy este a kedvenc break zenékkel egy olyan időszakból, amikor az újdonság hatásával, igényességgel hozott zenék jelentek meg jobbnál jobb kiadványok, egyedi hangzással. Ennek megfelelően 2000-2008 közötti VINYL-ek fognak pörögni a CorvinClubban, mintegy tisztelgésként a műfaj legdicsőbb évei előtt.
Szombat

Rendhagyó helyen, szuper koncepcióval nyitotta meg tavaszi kezdő szezonját a Veres Pálné utca Halkakasának kistestvére, a terasz. Ahelyett, hogy frekventált belvárosi helyen vagy stílszerűen vízparton állították volna fel hipermodern food konténerüket, inkább a hegyvidéken, azon belül is a Gyermekvasút Széchenyi-hegyi végállomásánál kötöttek ki.

Na ki van itt? Bizony, a jó idő és már csak egyre jobb lesz!

Immár 5. alkalommal szólítják hadba a hű matinéket és matibákat, hogy méltóképp üdvözölhessük együtt az uralkodó napsütést.

Április 30-án a Hajógyári-sziget pázsitján újra CityMatiné.

A Scooter története során világszerte több mint tizennégymillió albumot adott el és nyolcvannál is több nemzetközi elismerést gyűjtött be. Számos sláger fűződik a nevükhöz, melyeket a tagváltások miatt bekövetkező stílusváltások tesznek még érdekesebbé. Szombaton újra a Budapest Parkban dübörögnek a bpm-ek.

Csak és kizárólag erre az estére áll össze Budapest legfelkapottabb electropop produkciói közül három, azaz a Minimyst, a Klusters és a Belau csapata, hogy közösen mutassák be új dalaikat a Toldiban.Május 1-én zár a Jekatyerinburgi Szépművészeti Múzeumból érkezett, az oroszavantgárd művészetének egyik legrégebbi és legegységesebb gyűjteményét bemutató tárlat. Az utolsó finisszázs estén az Orosz avantgárd az 1910-1920-as években című kiállítás esti nyitvatartással, koncerttel, irodalmi performansszal, orosz gasztronómiával és sok-sok tárlatvezetéssel várja a látogatókat.Először Magyarországon a nemzetközi fesztiválok aktuális kedvence, az Andhim.

A saját stílusát szimplán „szuper house”-ként aposztrofáló duó hangzása egyedi, ami szenvedélyükből építkezik - szombaton az Akváriumban.Vasárnap
A FitBalance rendezvény Magyarország vezető fitnesz, aerobik, spinning kedvelőinek egynapos mozgásfesztiválja.

Az aerobik és fitness órák mellett olyan programokat kínál, amelyek szorosan kapcsolódnak az egészséges életmódhoz.

Versenyautók, versenymotorok, sőt, versenykamionok a város szívében: ez a Nagy Futam.

A rendezvény már-már hagyománynak számít Budapesten, s azért is igazi kuriózum, mert a rajongók annyira közel kerülhetnek itt a versenyzőkhöz és a versenyautókhoz, motorokhoz, kamionokhoz, mint egy zárt versenypályán soha.A Római-part méltán híres fagyizóiról, lángosozóiról és az éjszakai életéről, környéke nagyon hangulatos, nyugodt környezetet biztosít.

A Fellini ideális napozó-, pihenő-, szunyókáló- és sörözgető hely, ahol koncertek, kulturálisprogramok, kényelmes napozóágyak, no meg egy megnyitó est vár vasárnap.

Egész napos munkaünneplést, kézműveskedést, korsóemelgetést, kertben sütkérezést rendeznek a Bereg Bar & Cafébanmájus 1-jén.
Lesznek balkáni falatok, laza arcok, no meg kicsit tört ritmusok.