Alig vagyunk túl az előző hosszú hétvégén, máris itt a következő: hétfőn lehet családozni, locsolkodni, kirándulni vagy csak pihenni a húsvét alkalmából, de hogy előtte mit érdemes csinálni, mutatjuk azt is.

Csütörtök
Március 24-én a köztéri művészet városképformáló erejéről lesz szó a DesignTerminalban. Graffiti, stencil, murál – a budapesti utcák jól ismert vizuális elemei. Napjainkban talán már nem is az a kérdés, hogy mindez vandalizmus vagy művészet, hanem az, hogy miként illeszkednek ezek az alkotások a város közegébe?

Szerelmi háromszög: egy férfi és két nő, szeretnek, bántanak, bántódnak, elárulják egymást. Szexuális kalandok szerelem helyett, kétség és kívánás, a kezdeti vonzalomtól a megszállottságig.
Extázis és szenvedés, two-in-one.


Az elején beszippant és érzelmileg erősen fog a legvégéig.

A Trafóban látható Átkozottul című előadást a balett inspirálta, de ettől még pofátlanul kortárs.

Új, szürke, polírozott króm felületek. Gradiensek, grid-tájak, CAD modellek parametrikus hálói és a hadi aviatika fenséges-idegenszerű geometriái. Vagy még inkább: ezen eszmék materiális romjai.

Fridvalszki Márk következő kiállítása ezeket a sajátos, technoarcheológiai ihletettségű esztétikai kódokat vizsgálja.

Egy különleges zenekar a hajón korábban már többször is fellépett Ozric Tentacles és Wooden Shjips nyomában: a brit Oscillation az elszállós krautrockot vegyíti a space rockkal, a shoegazinggel és a pszichedelikus elektronikával. Találóbb nevet el sem lehetne képzelni a fellépéseit fantasztikus vetítéssel kiegészítő együttesnek, ami első magyarországi koncertjét adja az A38 Hajón.Péntek

Egészen véletlenül bukkantunk rá a mindössze pár hete működő Tálkára a Dózsa György úti metrómegálló közelében, amelynek minden esélye meg van arra, hogy az egyik kedvence legyen a vendéglátó egységekben egyébként nem igazán bővelkedő környéknek. A baráti vállalkozásként üzemelő hely kimondottan a környékbeli irodaházakban dolgozókat célozta meg, mindennap más ételeket szolgál fel, az árak teljesen rendben vannak, a hangulat pedig olyan, mintha egy ismerősünk konyhájában beszélgetnénk.

Márciusban ismét a CapaKözpontban a Magyar Sajtófotó Kiállítás.
A 34. Magyar Sajtófotó Pályázatra sok ezer alkotás érkezett, a legjobb fotók március 25-től megtekinthetőek a galériában.Ezen az esténPannonhalma legjavát ötvözik egy még alig-alig megnyílt bár-étteremmel, így ezúttal nemcsak borokkal, hanem signature koktélsorral is koccinthatsz a tavaszra.

Az Urban Tiger chefje a bor & koktél kóstolók mellé ázsiai streetfood inspirálta falatokkal is készül, hogy még különlegesebbé tegye a mámoros estét.A pénteki felvonás programtervezete a Corvin
Clubban így néz ki: analóg monológ, digitális dialóg, körhintázás a tejút mentén galaktikus ütemekre, tánc kifulladásig, csapzott és boldog mosolyok. 12 órás technó overdose, melyről Herr Huntemann mellett az alábbi urak gondoskodnak majd; Obrotka, Sikztah, Mateo & Spirit, Bohumil, Lenny B-Tone, Party for Foxies.

Szereted az elektroswinget?

ParovStelart? Vagy nem érted, hogy miért nem játszanak sokan efféle zenét? Nem csak évente párszor akarsz ilyet hallani? Vagy csak imádtad az eddigi Swing It Up! bulikat? Várnak szeretettel a GMK-ba, lesz minden, ami Swing.

A High Note SkyBar teljes körű szolgáltatásáról, gazdagon parkosított tetőkertjéről, és lenyűgöző budapesti panorámájáról híres, de ezúttal sötétre és mocskosra veszik a figurát… Hagyd, hogy üdvözöljenek a Neróban, a város legújabb warm-up helyén pénteken.Szombat

Szombaton hagyományőrző mesterek bemutatója és kézműves foglalkozás, a színpadon pedig különféle koncertek várnak mindenkit a Várkert Bazár húsvéti forgatagában.

A magyar labdarúgó-válogatott idén nyáron részt vesz a franciaországi Európa-bajnokságon.
Bernd Storck csapata első felkészülési mérkőzését a nem akármilyen neveket (Modric, Mandzukic, Rakitic) felvonultató Horvátország ellen vívja március 26-án, a Groupama Arénában.

Ismét eltelt egy hónap, és nagyon úgy fest, hogy az eddigi legdurvább Snapback jön szombaton.

Hosszú idő után a Snapback királylánya, Dj Nara visszaáll a pultba, és olyan szettet rak, hogy nehezen elképzelhető az 5:00-ás zárás a BRKLYN-ban.

Hosszú idő után Ludmilla és Palotai újra együtt zenél március 26-án az A38-on.

Az apropó ezúttal a húsvét és az Antropos.hu fennállásának 13. születésnapja! A tökéletes felvezetésről a Ninjabreakz
Dj-k gondoskodnak.

A Clockwork és Avatism alkotta duó Magyarországon első alkalommal adja elő saját szerzeményeikből álló digitális és analóg eszközökön megszólaltatott élő performanszát, mely kétségkívül tükrözi, merre is tartanak a minőségi, intellektuális rétegirányzatok 2016-ban.

Amikor filmzenéről van szó, olyan filmek jutnak az eszünkbe, mint a Ponyvaregény vagy a Blues Brothers. Ez a mostani buli március 26-án a GMK-ban ilyen zenéktől lesz hangos.

Március 26-án szürrealista lények özönlik el Budapest legkülönlegesebb klubját.
Groteszk középkori lények és gótikus fashionszörnyek nyújtják a szépség legújabb kori definícióját a Tütü extravagáns környezetében. A méltán híres Hieronymus Bosch festőművész fantasztikus világa elevenedik meg Hervé tolmácsolásában, és nyújt betekintést a művészettörténet talán legtöbbet vitatott és legtöbbféleképpen értelmezett elme bugyraiba.
Vasárnap

Március 27-e a nyári időszámítás hivatalos kezdete: még jó, hogy aznap lesz Fish! lemezbemutató is, hiszen idő van. Másnap nincs meló, nincs suli, csak jóleső másnap és izomláz. Az új számok még újabbak, a régi számok még régebbiek lesznek.

Ezen az estén dől el a Kuplungban, hogy ki nyerte a Stenk dalversenyét. Élőben fellépnek a döntősök, a zsűri szavaz, majd eredményt hirdetnek.

Line up:

I Am Soyuz, Papaver Cousins, Felső Tízezer, Dope Calypso, Fran Palermo.

Egy igazi pialocsolós, vízipisztolyozós, laza buli, ahol senkinek sem marad száraz a torka és a ruhája sem. Ünnepeld a húsvétot, locsold meg a lányokat, és tombolj reggelig az Ötkertben!

Blancah 14 éves korában kezdte DJ karrierjét, és azóta Európát és Amerikát egyaránt meghódította. Szettjeiben a súlyos négynegyedeket, a német elektronikára jellemző rideg, fémes hangzásokat és az üdébb, vokálosabb darabokat biztos kezekkel keveri, hogy vasárnap estétől hajnalig mindig tömve maradjon a tánctér a Corvin Clubban.Hétfő

Szeretjük Budapestet, és imádunk a városon belül kirándulni, de néha mindenkinek jót tesz egy kis környezetváltozás. Úgy döntöttünk, hogy feltérképezzük a szerintünk legjobb Budapest közeli kirándulóhelyeket, amelyeket ilyenkor ősszel mindenkinek nagyon ajánlunk – az ünnepnapra is.

Ugyan kissé csípősek még a reggelek és hűvösek a naplementék, de a tavasz megérkezésének csalhatatlan jeleként egyre inkább benépesül a margitszigeti futókör.

Kezdd egy 5350 méteres kocogással az ünnepet, ha minden igaz, jó idő lesz hozzá.

Idén is locsolóbállal ünnepelik a húsvét hétfőt a Fonóban, amelyre várják minden locsolásra és locsolni, no meg táncra vágyót. A Buda Folk Band és a Csángálló muzsikájára reggelig mulathatsz, miközben hímes tojásokat adhatsz és kaphatsz, vagy remélhetsz

Tőzeglápban jártam, trash/swamp r&b party & show-t láttam - a Magic Mosquitozzal. Az egysoros vers hétfőn válik valóra, amennyiben a Mika Tivadar Mulatóban töltöd az estét az említett zenekar társaságában.