Egy dolog közös az előttünk álló hétvégére ajánlott programokban: a várható hidegre való tekintettel valamennyi esemény – legyen az koncert, buli, fesztivál, vagy filmvetítés – a négy fal között zajlik.

Csütörtök
Január 7-11. között 11. alkalommal rendezi meg a Fővárosi Nagycirkusz a világ egyik legrangosabb cirkuszművészeti seregszemléjét, a Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivált, amelyre a világ számos pontjáról érkeznek a legsikeresebb produkciók, hogy megmérettessék magukat a szakma legnagyobbjai, kiválóságai előtt.

Van az a zenei műfaj, amit úgy hívnak: magyar alter. Na, a Fák Alatt
Zenekar pontosan ezt a stílust önti új formába: az izgalmasabb hangzás érdekében a kvartett a klasszikus rockos felállást hegedűvel bolondítja meg. Feldolgozások, saját szerzemények, partymixek. Szövegeik olykor nem mellőzik a pátoszt, azonban a túlzott elvontságtól nem kell tartani – mégiscsak korunk fiaitól jönnek.

Csütörtökön a Kuplungban.

Új klubest debütál január 7-én a Corvin Bárban. A hiphop stílusnak engednek ezentúl teret minden csütörtök este az Urban Flava keretében. Az este állandó házigazdái DJ Quick és DJ GERYSSON lesznek.
Péntek

Az InStart egy zenés találkozási pont, ahol a délután találkozik az estével, az emberek pedig egymással. Figyelhetsz csak a különleges, akusztikus koncertekre, nézhettek egymás szemébe, vagy tárgyalhattok kötetlenebb környezetben, mint egy 'kockára tisztult' iroda.

Ha megéheztél, akkor pedig sok mindenből tudsz választani...

Pénteken Poniklo Imrét láthatod/hallhatod az Instantban.

Bjarkit elsősorban a nyári fesztiválokon óriási karriert befutott I Wanna Go Bang című szám szerzőjeként ismerhetjük, ám az izlandi producer ezen felül több remekbe szabott tracket is szállított már az egyre nagyobb őrületnek örvendő трип kiadónak; PC Muscles, Orange Juice Man, Revolution vagy a Polygon Pink Toast, valamint 2015-ben szinte minden jelentős elektronikus zenei szcénával rendelkező nagyvárosban fellépett a трип label esteknek köszönhetően. Január 8-án vele és három magyar tehetséggel indítják az új évet a Corvin Clubban.

Januárban is gőzerővel folytatódnak a város legtáncosabb csajos estéi a Friday Lust csapattal.
Basics, Goyah és Immi V ezentúl fix hármassal, mindig megújulva vár titeket a Kazinczy 21-ben!

A csodálatos hangú Anna Müller és a végtelenül kreatív Paul Wallner – vagyis a HVOB – egy egészen új és egyedi zenei hangzást hozott létre: intelligens és kifinomult elektronika, amely egyszerre érzelmes és dallamos, tiszta és bensőséges. Az EP-formával szakítva 2013-ban jelentették meg első nagylemezüket, melyet idén tavasszal követett a Trialog című 10 trackes album. A Balaton Sound közönségének már több ízben bizonyító páros live actje egy igazán szívmelengető bulit kínál a borús január első hetében az Akváriumban.A Fogasházban 3 év után a Metha vezette No Disco-estet felváltja egy zeneileg letisztultabb új sorozat, a Herz! A könnyebb 4/4 ütemek mellett reggelre technóba hajló zenékre számíthattok pénteken.

Szombat

Egy néma kislány elkeveredik édesanyjától Indiában, de szerencséjére találkozik a Hanumánhívő Pawannal, aki szárnyai alá veszi, és elhatározza, hogy megtalálja a szüleit. Pawan azonban nem is sejti, hogy mit vesz a nyakába, miközben éppen szívszerelme apját kellene meggyőznie arról, hogy képes megállni a lábán, ám itt a kislány, akiről kiderül, hogy nem csupán húsevő, de muszlim, sőt mi több, pakisztáni is… Bollywood –szokásához híven – ismét egy érzékeny témát jár körül az Indiából Pakisztánba vezető úton, természetesen a legnagyobb sztárokkal felvértezve, énekkel, tánccal fűszerezve.

A Bajrangi Bhaijaan című filmet a Mikában nézheted meg.

A Pegazusok Nem Léteznek különleges koncertet ad a Trafóban szombaton, lesznek meghívott vendégek, speciális vizuális körítés és új dalok, előtte a Mayberian Sanskülotts játszik.

Az este folyamán a Tütüben Szegedi Kata legújabb tavasz-nyári kollekciójának darabjai is bemutatkoznak, illetve egy nagyon dögös vouging show-val is készülnek nektek.

És aki Kata kedvenc zenéit, és a márkához illő ütemeket prezentálja majd, az nem más, mint TMX, aki a brand bemutatóin szintén a hangulat felelőse, valamint a Designer Drums-os Akos V.

A Budai Vilajetben hiánypótló türkodisco tursulás lesz. Az Akácfa utcai ziámet elhívta a birodalom egyik legnagyobb müzisyenjét, Mehmet Aslant. Bár Mehmet most a Poroszok felől jön szeláminkba, szultáni biztosítékot adott barátságos látogatásáról. Kaftánját a Fleeting Wax ámiltól beszedett haradzsból öltötte, melyet a hász, teknász, elektrász, diszkász düğünökön való zenélésért kapott.
Cívisek, jumurdzsákok, tőzsérek, raguzaiak, serifek, kádik, müdriszek és hodzsák ropjátok együtt a horát, mielőtt eljön a dzsámi ideje!Vasárnap

A hóeséssel együtt az Oscar-esélyes filmek legnagyobb része is megérkezett Magyarországra. Ennek megfelelően végre mi is láthatjuk Tarantino legújabb filmjét, Leonardo DiCaprio és Inárritu bosszúwesternjét, a Frank rendezőjének thrillerét, valamint Eddie Redmayne legújabb átlényegülését. De ajánljuk még a Rocky (nem hivatalos) hetedik részét, a MonthyPython újra műsorra tűzött klasszikusát, a legújabb SteveJobs-filmet – és még sok mást is.

Aki volt mostanában a Budapest Bár koncertjén, hallhatta, hogy a zenekar a '20-as, '30-as évekhez fűződő rajongása mellett egyre többször nyúl a közelmúlt emblematikus rock- és popslágereihez. A régmúlt és a közelmúlt elegyét lehet majd ezeken a koncertjeiken is hallani – kitűnő színvonalon, merészen és energikusan.Autentikus reggae, csak természetes forrásból, mellőzve minden szintetikus összetevőt. A Ladánybene 27 az elmúlt három évtized dalterméséből válogatva rendhagyó zenei utazásra invitálja a közönséget. A '60-as és '70-es évek meghatározó analóg hangszerein játszanak saját és korabeli jamaicai zenéket, illetve a '80-as évek legendás előadóit, soundjait jelenítik meg saját hangszereiken. Ez egyben reggae-történeti áttekintés is lesz a korai rocksteadytől a SKA-n és a roots reggae-n át a korai dancehallig. Bemutatják a zenei stílusokat és azok fejlődését – mindezt természetesen szórakoztató formában. A zenekar munkásságát áttekintő program mellett belehallgathatunk a '60-'70-'80-as évek autentikus reggae hangzásvilágába is: ebben segítenek meghívott zenész barátok, az erre az estre speciálisan kialakított hangszerpark, és persze a Müpa professzionális adottságai. Több ritkán játszott LB27-klasszikus és kifejezetten erre az estére áthangszerelt dal is elhangzik.