Csodaszépek, illatosak, színesek: olyan mintha egy talpalatnyi virágpiacon lennénk, ám a belváros kellős közepén, az Arany János utcában. Kötegnyi rózsák, liliomok, gerberák, hortenziák, kardvirágok és még sok más friss virág itthonról és a messzi Afrikából, a viragok mellé pedig Miklós Csabi móri borai közül válogathatunk. Igazi randi előtti lelőhely, megnéztük mit tud a Wines n’ Roses – rock n’ roll…

MiklósCsabi neve sokaknak ismerősen csenghet, móriboraival találkozhattok több helyen is Budapesten, egyebek mellett például a DiVinokban is. Azt viszont kevesen tudják Csabiról, hogy kertészmérnök végzettsége van, és ugyan szőlészként diplomázott és borászként vált ismertté, 16 éve foglalkozik virágokkal, virágkereskedelemmel. Kicsiben kezdte és megjárta a szamárlétrát, először a virágpiacon takarított, majd nagykereskedő lett, azután importőr, majd egy virágnagykereskedelmi rendszer tolmácsa.

Az idők során kikristályosodott számára, hogy két szenvedélyét, a bort és a virágokat egy fedél alá kell hozza, és a belvárosban egy frekventált helyen, szerethető módon kínálja a vásárlói számára. Így született meg a Wines n’ Roses gondolata. Csabi és a tulajdonostársai háromszinten álmodták meg a Wines n‘ Roses tevékenységét: offline kereskedelem, amikor besétálsz a boltba és megveszed a virágot, a bort.
Online, webshoponkeresztül is rendelhetsz és házhoz viszik neked, illetve létezik egy “váza szervíz” üzletek, cégek számára, ez azt jelenti hogy előre egyeztetett időközönként hozzák-viszik a virágokat, és garanciát is vállalnak a frissességre. Az üzletet FeketeAlex vezeti, a virágokat BienTibor köti.

Csabi két évvel ezelőtt körbeutazta Kelet-Afrikát, járt Zambiában, Zimbabwéban Kenyában, Ugandában és Etiópiában, 49 virágfarmot látogatott végig. Kiválasztott közűlük hármat, akik megfelelnek a “FairtradeCertificate”-nek, ez azt jelenti, hogy az ott dolgozó emberek kapnak rendszeresen fizetést, van óvoda, iskola, művelődési ház, és van egészségügyi szolgáltatás is.

Azzal, hogy tőlük vásároljuk a virágot, közvetve segítjük ezeknek az embereknek a boldogulását.

A virágok Afrikából, Hollandiából és magyarkertészetekből (Gyuris kertészet, Csányi kertészet, Gombos kertészet) érkeznek, a másik “élménytermék” a bor pedig Mórról, Miklós Csabi pincéjéből. Olyan klassz tételeket találhattok meg itt a polcokon, mint például a Blanc (Pinot Blanc 2014 2400 forint/palack), a Blanné (Sauvignon Blanc 2014 2400 forint/palack) vagy éppen a SzenvedélyesHétköznapok (Cuveé 2013 3000 forint/palack).

Az üzletben az alapkoncepció, hogy az alkotás öröme legyen a vásárlóé: vidd haza a köteg virágot, és rendezgesd el otthon magadnak, pár ezer forintból gyakorlatilag annyi virágot vehetsz, hogy a teljes életteredet kidekorálhatod vele. Kötnek csokrokat is, ha szeretnénk, de inkább rábeszélnek arra, hogy vidd el az “alapanyagot” és a kreatív részt csináld meg magadnak, ettől is újszerű, nem egy sima virágüzlet.

A virágok gyönyörűek (árak: egy köteg rózsa, ami 10 szál 3500 forint, egy köteg gerbera 2500 forint, három szál liliom 1500 Forint), van mindenféle szezonális csoda, a mi kedvencünk a klasszikusrózsaköteg, ami nem akármilyen, hiszen tényleg illatozik… A Wines n’ Roses új, üde színfolt a belvárosban, srácok, randi előtti tuti beszerzőhelyszín… Wines n' Roses1051 Budapest, Arany János utca 12.
Honlap