2014-ben 420 ezren voltak kíváncsiak a Szigetre, ami miatt egyébként Európa legjobb fesztiváljának is megválasztották a budapesti bulit. Idén ismét megnyíltak a K-híd kapui Robbie Williams és a szórakozni vágyók előtt, akik szó szerint megrohamozták a Hajógyárit. A bejutás lassú és nehézkes volt, fesztiválkártyáért órákat kellett sorban állni, a sátorhelyek pedig majdnem elfogytak: a hangulat a nehézségek ellenére annyira jó, hogy simán esélyes idén is a látogatórekord.

2014-ben 420 ezer látogatóval döntötte meg a rekordját a Sziget. Európa egyik legnagyobb zeneifesztiváljára pedig, úgy tűnik, idén is nagyon sokan kíváncsiak. Reggel 10-kor már komoly szuronyroham volt a beengedő kapuknál (és a HÉV megállóban), amelyek előtt a K-hídon párakapukkal próbálják meg elviselhetőbbé tenni a várakozást. Ez nem minden esetben sikerült, a legtöbben, akik csomagokkal érkeztek leginkább a túlélésért küzdöttek és izzadtak.

A legjobb sátorhelyek már délelőtt elfogytak, és a fesztiválkártya kiváltása is több órás rituális sorban állást jelentett a kánikulában. Ennek ellenére senki sem panaszkodott, és rendkívül sokan, nyilván a különleges alkalomra való tekintettel, már délelőtt 11-kor kiütötték magukat. A közhangulat talán még az előző évekhez képest is jobb volt.

Sokan örömmel konstatálták, hogy az árak nem emelkedtek annyira, amennyire azt várták, különösen a magyarok örültek annak ,hogy idén is "csak" 650 Ft-ért juthatnak hozzá a csapoltsörhöz, bár ha felesezni szeretnének, azért kicsit jobban oda kell tartani a FestiPay kártyát: egy röviditalért 1050 Ft-ot kell fizetni.

Valószínűleg az ételek a legdrágábbak idén: egy zsíros kenyér 500 Ft, egy szelet pizza 1000 Ft-nál kezdődik, de 1500 Ft alatt semmi értelmes nincs, amitől az ember tényleg jól tudna lakni. Mindez persze senkit nem zavar. Buli van.

Sajnos az ételosztóhelyek többsége csak 3-4 fele nyitott meg, addig mindenki azzal lakott jól, amit talált - ahogy az lenni szokott az idén is csak minimális mennyiségben lehet ételt behozni, de még ezekre is oda kell figyelni, mert a melegben minden nagyon gyorsan megromlik.

A kánikula ellenére a sátor leverése után szinte mindenkinek az első dolga volt inni valamit, majd következő lépésként sokan levándoroltak a strandra fürdeni, ami érthető. Aki nem ezt tette, az valamilyen vicces jelmezt húzott, és kiabálni kezdett. És ez még csak a kezdet.