Főzde, Belvárosi, Park Blues, Juda, Napfényes – csak fesztiválból lesz ennyi Budapesten az előttünk álló hétvégén, úgyhogy aki otthon merészel maradni, az magára vessen. És akkor még meg sem említettük a One Republic vasárnap esti arénabuliját.

Csütörtök

A Brain Bar Budapest Kelet-Közép-Európa legnagyobb inspirációs fesztiválja, ahol a résztvevők közösen gondolkodnak a jövőnket alakító, technológia által vezérelt változásokról – olyanokról, mint az emberek és a robotika, az urbanizáció és a vidéki életforma vagy éppen a szingularitás és a vallás kapcsolata. A június 4–6. között zajló nemzetközi eseménysorozat programjában előadások, viták és kerekasztal-beszélgetések váltják egymást, ahol olyan vezető technológiai szakemberek, tudósok és véleményvezérek fogalmazzák meg korunk legégetőbb problémáit, mint Richard Florida, a The Rise of the Creative Class című bestseller szerzője; Tina Saaby, Koppenhága főépítésze; KenGoldberg, a kaliforniai Berkeley Egyetem professzora. A rendezvény célja megmutatni, hogy a változásokat nemcsak követni lehet, hanem aktívan formálni is.

A 86. Ünnepi Könyvhét központi helyszínén, a Vörösmartytéren és a térbe torkolló utcákban 147pavilonban több mint kétszáz hazai és határon túli kiadó mutatja be és árusítja könyveit. Az idei rendezvényre a kiadók kizárólag magyar szerzők közel 350 művének kiadását időzítik.

A Budapest Rooftop Cinema 3. szezonjának legújabb rendezvényén Luc Besson kultikus alkotását,
Az ötödik elemet tűzik műsorra
.

A film 23. századi utópiavilágában kitör a balhé, mivel a Gonosz az Élet elpusztítására tör a megátalkodott Jean-Baptiste-Emmanuel Zorg (Gary Oldman) segítségével. A világot egyedül a titokzatos ötödik elem mentheti, mely szerencsés módon épp főhősünk, KorbenDallas (Bruce Willis) ölébe pottyan, meglehetősen csábos formában (Milla Jovovich).

Itt az első nyári Cultivo, melynek alkalmával egy teljesen új helyszínen, az AnKERT-ben adják a túlórát! Ráadásul nem is akármilyen témával érkeznek, hiszen a 20. túlóra alkalmával bepillantást nyerhetsz a showbusiness és a celebgyár világába!

Ünnepeld meg a Gozsdu Sky Terrace egyéves születésnapját! A zenei programok, italpromóciók, szülinapi akciók mind hozzájárulnak, hogy ezen a hétvégén születésnaphoz méltó legyen a hangulat a teraszon!PéntekIdén 11. alkalommal rendezik meg a Hopp Parádé Ugrógálát.
A távolugrás hazai és nemzetközi klasszisai is részt vesznek az eseményen, hiszen ez a Szuper Liga-sorozat egyik állomása. A program kora délután indul a MOM Park mellett.

Ahogy már sok éve, idén is indul a Tilos Maraton, a rádió adománygyűjtő rendezvénye, amely baráti, családias légkörben mára az ország legnagyobb ingyeneskulturálisfesztiválja lett. Ezúttal is a DürerKert ad otthont az eseménynek kilenc napon át, június 5-től egészen 13-ig.

Piknikezni hív a 9. Főzdefeszt és Street Food Show!

Június 5–7. között kilencedszerre is megrendezik a Főzdefesztet a Street Food Show-val közösen; új helyszínen, a városligeti Olof Palme sétányon.

A nemzetközi szinten és itthon egyaránt robbanásszerűen növekvő új hullámos sörszcéna minden eddiginél több érdekességet és újdonságot tartogat most júniusban a főzdefesztező közönségnek. Ugyanez várható a street food fronton, hiszen ma már szinte naponta nőnek ki az új street food startupok a fővárosi flaszterből. A szervezők igyekeztek minden értékes és izgalmas kísérletnek, vállalkozásnak helyet adni, legyen az gerillasörfőzde vagy food-truck.

Háromnapos nyárindító,ingyenesfesztivál kezdődik pénteken a legnagyobb hazai előadókkal Budapest belvárosában az V. kerületi önkormányzat szervezésében. A hétvégén többek között olyan zenekarok adnak műsort, mint az Irie Maffia, a Fran Palermo, a Bëlga, a Carbonfools vagy az Ivan & The Parazol.

Június 5-én a hazai blues krémje vonul fel a Budapest Park bluesfesztiválján.
Deák Bill Gyula, Takáts Tamás és TörökÁdám örökre bezenélték magukat a hazai blues nagykönyvébe. Ezúttal egymást követik majd a Park legnagyobb programhelyszínén: Bill kapitány, a „fekete torkú kőbányai díszpolgár” Blues Bandje, Takáts Tamás Blues Bandje és az állandóan a városba visszatérő Török Ádám és a Mini ezúttal sem fog csalódást okozni a műfaj masszív követőinek.

Ötéves lesz az Ötkert, és június 5-én az egész Zrínyi utca tőlük lesz hangos a Bazilikától egészen az Ötkert épületéig. És ezt szó szerint kell érteni.

Ezúttal nem csak éjszaka bulizhatsz, mert este 9 órától egy frenetikus beforepartival várnak mindenkit a Hip Hop Bisztróban, ahová 23:30-ig ingyenes a belépés!Szombat

Badarság azt állítani, hogy osztrák szomszédaink vagy bajor barátaink gasztrokultúrája szegényes. Sörben kiválóak, az alapanyagokra különösen odafigyelnek, jók a tejtermékeik, és ugye virsliben és kolbászban is nagyon erősek. Ezen a vonalon indultunk el, és feltérképeztük, hogy Budapesten merre kínálnak ízletes bécsi virslit és bajor kolbászt. Jobbat nem is ajánlhatnánk szombati ebédnek.

Mesterséges tengerpart, hideg sör és egész napos táncmulatság az első igazi nyári hétvégén? Ráadásul mindez a belvárostól egy kőhajításnyira? Egy magát kicsit is komolyan vevő partista naptárából nem hiányozhat az első egész napos Pool & Beer szombat élménye.

Az urbánus kánaán helyszíne a Rákóczi híd pesti hídfőjénél megbújó Vituki-uszoda. A meggyőző paraméterek: szabadtéri medence, a Gellértfürdőt is tápláló, a kinti hőmérséklet függvényében állítható hőmérsékletű termálvíz, foci, szauna, öltözők és minden egyéb elképzelhető alaptartozék a zsenge zöld pázsittól a lemenő napig.

Prosecco, prosciutto, parmigiano – ezek a finomságok nélkülözhetetlenek egy igazi olasz piknikhez, és persze az espesso, a cappuccino, a jegeslatte, amiket akár a fűben heverve, akár kényelmes teraszbútoron napozva kóstolgathatunk egész nap.

A Buongiorno Italia!
rendezvény ugyanis nyár elején Budapestre varázsol egy falatnyi Olaszországot.
Június 6-án, szombaton a belvárosi Eiffeltéren egész napos gasztropiknik várja a lazítani vágyókat hűvös buborékokkal, különleges antipastikkal, fagylalttal, piactérrel, napozós-heverészős környezetben, zene és vidámság kíséretében.

Tinédzserektől az ősrajongókig mindenki fellelhető az Alvin és a Mókusok koncertjein, melyek sorra a legütősebb bulik közé tartoznak a Barba Negrában is. A tavaszi telt házas őrület után Alvinék ez alkalommal egy nyárindító punk-rock mulatságra invitálják a klub szabadtéri helyszínére, a Trackbe a nagyérdeműt. Június 6-ára már szinte biztos, hogy mindenki betéve fogja tudni a decemberben a klubban bemutatott A bölcsek meg hallgattak című, legutóbbi korong dalait is, de persze garantáltan nem maradnak ki az elmúlt 22 év legnagyobb kedvencei sem. Az est különleges vendége az Auróra lesz!

Az emberi énekhang elsöprő erejét Budapest szívének legizgalmasabb helyszínein érezhetjük meg: egy éjszakára kórusok koncerttermeivé válnak a közterek, udvarok, padlások és pincék. A Kórusok éjszakáján 15-20 a cappella együttes rövid, szokatlan zenei performanszokkal mutatja meg, hogy a kóruszenének üzenete van a 21. század embere számára is.VasárnapA NapfényesFesztivál, mely több mint egy évtizedes múltra tekint vissza, a reforméletmód, az örömteli együttlét és a tartalmas kikapcsolódás egyik legnagyobb nyári rendezvényévé nőtte ki magát. Idén június 7-én tizenkettedszer költözik egy napra pezsgő élet, látványos vásári forgatag és programok színes kavalkádja a PeCsába. Egy belépőjegy áráért bent az épületben és kint a kertben reggeltől estig egymást érik a jobbnál jobb műsorszámok, előadások, játékok és látványosságok.

Budapest belvárosának talán legizgalmasabb, legsokszínűbb része a régi zsidó negyed, melynek élettel teli tengelye, a Kazinczy utca erre a napra szinte teljes hosszában szabadtéri színpadoknak, kirakodó- és tudásvásárnak és a zsidó kultúrához kapcsolódó, izgalmas programoknak ad helyet.

Idén a Judafest Utcafesztivál díszvendége Lengyelország, így a látogatók lengyel koncertekre, így többek közt a RzeszówKlezmerBand fellépésére ülhetnek be, és megkóstolhatják a lengyel konyha néhány különleges ízét.

Nem könnyű meghatározni a OneRepublic pontos stílusát. Csak annyi bizonyos, hogy mindig igényes és kidolgozott dalokkal jelentkeznek, amire a frontember személye is garancia. Ryan Tedder fantasztikusan tehetséges előadó, dalszerző, zenész, producer, aki a zeneipar bármely szegletében megállja a helyét. Jelenleg pedig mindenki a OneRepublicra kíváncsi, a zenekar tavaly megkezdett és a mai napig is tartó turnéja eddig 169 telt házas koncertet foglalt magában öt kontinensen, de most újabb fellépésekkel egészítették ki The Native Tour elnevezésű koncertkörútjukat, így végre a magyar rajongóknak is lehetőségük lesz élőben látni kedvencüket június 7-én a Budapest Arénában.

Az ex-Pantera-dobos VinniePaul vezette Hellyeah júniusban visszatér Magyarországra. Ezúttal fesztiválfellépés helyett egy kisebb klubbulit adnak a Barba Negra Music Klubban vasárnap.

A tavalyi FeZenen már bemutatkozott csapat nemrég közzétett klipje az egy éve kiadott Blood For Blood címmel megjelent negyedik album Hush című dalához készült, mégpedig azzal a Robert Sextonnal, aki a Moth és a Sagre Por Sangre klipjeiket is rendezte.