Egy rénszarvasszán sebességével közeleg a karácsony, ami azt jelenti, hogy a hétvégi programok tetemes része az ünnephez kapcsolódik. Ami viszont nem, az nyitóbulihoz, bulihoz, koncerthez, street foodhoz, sporthoz.

Csütörtök

A Street Food Éjszakáján egyesíti most erejét minden budapesti streetfood-os, akik különleges, adventtel bolondított menüvel, étel- és italkülönlegességekkel, és 20-50%-ig terjedő árkedvezményekkel várnak bázisukon minden érdeklődőt: azt is, aki már imádja, és azt is, aki még csak próbálgatja.

Mentes sütik, melyek élvezeti értéke nem kisebb, mint "teljes" rokonaiknak, friss saláták, kávékülönlegességek, dzsúszok, aprósütemények, krékerek várják azokat, akik úgy döntenek, kicsit félreteszik a megszokottat és valami egészségesebbre váltanak. A Fényutcai piac minden bizonnyal legtudatosabb cukrászdájában jártunk, mely neve hawaii nyelven 'köszönöm'-öt jelent.

Térj be egy kóstolóra a Mahalóba.

A Patché formáció 2014- ben alakult.
PákaiPetra énekesnő és CséryZoltán (Subscribe, Random trip) zeneszerző-zongorista duója. Idén jelent meg első kislemezük Nem Tudtam címmel. Érdekes zenei világuk valódi utazás. Néhol szárnyalunk, néhol pedig meglep minket a dinamika és a szöveg összefonódása. 1 év alatt 3 videoklipet készítettek és több telt házas koncertet adtak Budapesten és vidéken is. Saját szerzeményeik mellett feldolgozásokat is szívesen megszólaltatnak - csütörtökön a Mazel Tovban.

Péntek

December 11-én, a szorgalmi időszak utolsó napján éjszaka is a sporté a főszerep: a BEAC vár minden sportolni szerető és vágyó egyetemi hallgatót és dolgozót az ELTESporttelepen, a hagyományos ELTE Éjszakai Sport rendezvényen.

A programban a csapatsportágakon (foci, röplabda, kosár, kviddics, lasertag) kívül ügyességi és küzdősportok is szerepelnek, lesz aerobic, dinamikus jóga és zumba is.A Mörk zenekar és a SoulClapBudapest csapata összeáll egy súlyos grúvokkal és lélekmelengető harmóniákkal teli estére hogy letesztelje a Kuplung zsírúj hangrendszerét és táncba hívja a nagyérdeműt! Soul, funk, hip hop, lazaság és improvizáció…Lesz minden, ne hagyjátok ki!

Hetek óta szemeztünk az üzlettel: vajon dizájnboltot, konyhastúdiót vagy mást takarhat az AkademiaItalia? Nos, egy reggeliző-étterem-olasz delikátesz-főzőiskola hibridet, ahol már reggel 7-től kávézhatunk, vacsoraidőben pizzázhatunk, és vasárnap is beszerezhetjük a legkedvesebb chiantinkat, továbbá akár a tésztakészítési fortélyokkal is képbe kerülhetünk.

December elején új időszámítás indul a budapesti klubban, amit eddig Corvintető néven ismertetek.

Amellett, hogy az egész helyszín új, igényesebb külsőt kap, a nagyterem hangrendszere is megújul a terem adottságaihoz igazított Mogul egységek beszerelésével. Különleges alkalomhoz különleges meghívott dukál, aki esetükben nem más, mint az argentin techno géniusz, Jonas Kopp.

Most jött el a pillanat, hogy a 2015-ös év legdurvább r'n'b/hip hop/rap sorozata, a Snapback robbanjon még egy nagyot az év vége előtt.

Elhagyva a szülői házat, de mégis visszatérve a stílus gyökereihez, beveszik New York legdurvább negyedét, és beköltözünk a BRKLYN-ba, ahol újra együtt iszik Jay-Z és Kanye, miközben Beyoncéval és Rihannával szemeznek a pultnál.

Ismerős arcok, régi és zsír új beatek találkoznak, egy nagyon erős éjszakán, amire jobb, ha már most elkezdesz készülni, mert bárminél nagyobbat fog szólni.
Szombat

Hamarosan itt a téli szünet, de nem csupán a két ünnep közt számít hangulatos programnak egy jó bejgliledolgozó korcsolyázás, hanem a karácsonyra hangolódáshoz is hozzájárul. Kiválogattunk Budapest legkülönbözőbb részeinek elég komoly kínálatából 10 korcsolyapályát, legyen az ingyenes vagy fizetős, kicsi vagy nagy, ahol kedvetekre csúszkálhattok.

A DIP vására alulról szerveződően, a tervezők kezdeményezésére és aktív közreműködésével jött létre. A színes kínálatban a fiatal magyar tervezők és alkotóművészek munkái - ékszerek, ruhák,kiegészítők, grafikák, fotók, lakberendezési tárgyak, játékok - mellett natúrkozmetikumok is megtalálhatók.

December 12-én ismét a Papp László Budapest Sportarénában üdvözölhetjük a Nightwish-t. A finn zenekar ezúttal Endless Forms Most Beautiful című új stúdiólemezét mutatja be, méghozzá két szintén évtizedes múltra visszatekintő, műfajában legendásnak számító együttes, a svéd Arch Enemy és a finn Amorphis kíséretében.

Hullámok, úszás, elmerülés: röviden ez várható az A38-on december 12-én.

Két zenekar gondoskodik aznap arról, hogy a hullámok ne csak a hajó oldalát csapdossák víz formájában, hanem a koncertteremben is a plafonig érjenek hangulat formájában: az óriási mélységekből a nagy magasságokig emelő Elefánt, valamint vendégként a bécsi elektronikus formáció, a KoneaRa lép fel.

Max The Sax, valódi nevén MarkusEcklmayr december 12-én, pontosan 6 nappal az Ötkertben való fellépése után ünnepli 30. születésnapját.
ParovStelar egykori szaxofonosa és frontembere nagyszerű bizonyíték arra, hogy a jazz igenis megél egy dj pultban.

Egy szaxofon, egy kis 30-as évek, némi swing és funky Max The Sax-tól, az ötkerteseknek szombaton.

A dél-londoni származású Troyboi egyike azon producereknek, akik rendkívül rövid idő alatt óriási szakmai elismerésre tettek szert. Nem véletlen az sem, hogy Diplo is hamar lecsapott az őstehetségre és saját kiadójához, a Mad Decent-hez szerződtedte. Ennek következtében dolgozott már a Flosstradamus-szal, Tinie Tempah-val és Dj Craze-zel is, sőt legújabb közös száma Diplo-val már ostromozza a slágerlistákat. Szombaton az A38-on csíphető el.
Vasárnap

A karácsonyi időszakban számos budapesti étterem tart ünnepi brunch-okat, amelyeken nemcsak jókat ehetünk-ihatunk, hanem végre lelassíthatunk és elkezdhetünk ráhangolódni az év végi meghitt napokra. Az adventi vasárnapoktól a december 25-26-i programokig többféle opció közül lehet válogatni.

Decemberben mindhárom adventi vasárnap a Millenáris
B csarnokában várnak titeket minden eddiginél több tervezővel és izgalmas programokkal. December 13-án ismét jelentkezik a
WAMP:

Budapest kedvenc dizájnvására rekordszámú kiállítóval, majd 250tervezővel vár. Többek között megvásárolhatóak lesznek a Kis Hungarikumhatározók is.

A KRG, vagyis a Kicks R Good cipőkiállításként indult, mára pedig egy organikus közösséggé nőtte ki magát, ahol az utcai divat követői és szolgáltatói egymásra találhatnak. December 13-án 11 és 19 óra között olyan márkák hozzák el legújabb darabjaikat az Anker'tbe, mint az Adidas, a Nike, a Puma, de olyan, talán kevésbé elterjedt, ám megismerésre méltó márkák is jelen lesznek, mint a New Era vagy a NEFF.

És ez csak néhány név azok közül, akiknek a termékei között lehet majd szemezgetni.

A Városligettel szemben, a Dürer Rendezvényházban december 13-án az egészséges életmód és egészségmegőrzés jegyében rendezik meg újra a ’Karácsonyi Vásár – Csak Természetesen’, amely immár második éve várja vissza a természetes életmód régi és új szerelmeseit, hogy könnyebbé tegye számukra a hétköznapokat és az ünnepi készülődést.Mosolyt az utca népének arcára! Sokszorozzuk meg az erőnket és jussunk el vele a hírek hátán Zimbabwe legutolsó tévékészülékére is, és segíts vele a rászorulókon!

Vigyetek magatokkal mindenkit, akinek sok vér van a ... ahol fázik, mert a 12. Nagy Mikulás Kocogáson nem fog!Ééés igen, eljött ő.. az ország leglazább kofáinak karácsonyi bandázása. Ismét két szomszédos klubban portyáznak egyszerre: a Fogas Házban várnak titeket a szokásos kincsekkel, mindeközben a karácsony apropóján ezúttal design vásárt tartanak a hangulatos kis Liebling-ben. Tetkósok, kutyások, trapperek, dizájnerek, deszkások, snowboarderek, longboarderek, szexi ápolónők, fotósok, motorosok, aerobiktanárnők, ipari búvárok, jógások, fácánvadászok, művégtagkészítők, rúdtáncosok, sminkesek, balettosok, boldogok és kedvesek, ott a helyetek!