Gasztró
6 hely Budapesten, ahol az ünnepi brunch-ot nem érdemes kihagyni
Fotó : Corinthia Hotel Budapest
6 hely Budapesten, ahol az ünnepi brunch-ot nem érdemes kihagyni

A karácsonyi időszakban számos budapesti étterem tart ünnepi brunch-okat, amelyeken nemcsak jókat ehetünk-ihatunk, hanem végre lelassíthatunk és elkezdhetünk ráhangolódni az év végi meghitt napokra. Az adventi vasárnapoktól a december 25-26-i programokig többféle opció közül lehet válogatni.

Peppers! KOLLÁZS Brasserie & Bar ICON ÉS Bisztró Corso Brasserie & Atrium Araz

Peppers!

Fotó: Balkányi László/We Love Budapest
Ha igazán meg akarjuk adni a módját az ünneplésnek, válasszuk a Duna-korzóra néző Peppers!-t! A Marriott-ban található étterem olyan finomságokkal készül, mint a báránygerinc áfonyával, a vörösboros szarvasragu gesztenyével vagy a rántott ponty tartármártással, a desszertfelhozatalban pedig többek között rétesek, panna cotta és hagyományos hazai torták sorakoznak. A karácsonyig minden vasárnap megrendezett adventi brunch-okon élő zenével várják a vendégeket.

Időpontok: adventi brunch-ok –  december 13., 20., 12:00-15:00; karácsonyi brunch-ok – december 25. és 26., 12:00-15:00
Ár: adventi brunch – 10 500 Ft; karácsonyi brunch – 11 500 Ft (50%-os kedvezmény 6 és 14 év közötti gyerekeknek, 6 év alatt ingyenes)
További részletek

KOLLÁZS Brasserie & Bar

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest
Ismét egy fantasztikus, szecessziós épület, ismét remek színvonal a gasztronómiát illetően – a Four Seasonsben két karácsonyi brunch is lesz idén. Az elsőn, amelyet december 6-án rendeznek, az igazi, lappföldi Mikulás is tiszteletét teszi, hogy szórakoztassa az ottani gyereksereget, a december 25-i eseményen pedig az élő zenén kívül olyan csúcsfogások, mint a fogaspaprikás és a levendulás-mézes pulykasült várják az ínyenceket.

Időpontok: december 25., 11:00-15:00
Ár: december 25. – 18 000 Ft + 12% szervizdíj (50%-os kedvezmény 6 és 14 év között, 6 év alatt ingyenes)
További részletek

KOLLÁZS Brasserie & Bar

ICON

Aki a Várhegyre is hajlandó felkaptatni egy karácsonyi lakomáért, annak a Hiltont ajánljuk, egészen pontosan az itt található ICON éttermet. A Halászbástya közvetlen szomszédságában álló épületbe a kivételes panoráma miatt is érdemes ellátogatni, az ízletes ételekről nem is beszélve. A december 25-én és 26-án tartott ünnepi brunch-okon klasszikus karácsonyi fogások kerülnek terítékre: az előételek között találunk nizzai salátát és kacsamájpástétomot erdei nektáros gyümölcsraguval, a főételkínálatban szerepel borókás szarvaspörkölt, tőkehalfilé chardonnay mártással és gulyás erőleves, a desszertek sorában pedig lesz mákos lepény és többféle bejgli.

Időpontok: december 25. és 26., 12:00-15:00
Ár: 8 690 Ft
További részletek

Hilton Budapest - Várnegyed

ÉS Bisztró

Kempinski méltán híres éttermének különleges „ünnepi családi ebédje” kicsit kilóg a sorból, itt ugyanis a vendégeknek nem kell egymással harcolniuk az utolsó szelet sonkáért, hiszen a finomabbnál finomabb fogások egyenesen az asztalhoz érkeznek. Van persze büféasztal is salátákkal, sajtokkal, friss kenyérrel és különféle desszertekkel. A karácsonyi időszakban több adventi és egy karácsonyi ebédre invitálják az érdeklődőket, akik étkezés közben élvezhetik az élő zenét és a szomszédos Fashion Street adventi vásárának forgatagát, és hogy a szülők is nyugodtan hódolhassanak az élvezeteknek, a gyerekeknek még felügyelt játszósarkot is biztosítanak.

Időpontok: december 13., 20. és 25., 12:00-15:00
Ár: 9 500 Ft +12% szervizdíj, 6 és 12 év között 50%-os kedvezmény, 6 év alatt ingyenes
További részletek

ÉS Bisztró
  • 1051 Budapest, Deák Ferenc utca 12-14. (Kempinski)

Corso

Mutatunk még egy helyet a Duna-korzón, ahol az igazi ínyencek mércéjét is megütő fogások mellett lélegzetállító látvány várja a betérőket – az ablakon kitekintve egyszerre tárul elénk a Lánchíd, a Budai Vár és a Gellért-hegy. Aki ide szeretne jönni ünnepi brunch-ra, megteheti advent bármelyik vasárnapján, karácsony napján és december 26-án. A bőséges felhozatalban számos karácsonyi különlegesség sorakozik, például vörösboros vaddisznóragu vargányával, rostélyos és párolt káposzta. Ha úgy érezzük, több étel már nem fér belénk, nézzünk körül az életnagyságú, karácsonyi csemegékkel teli mézeskalácsházban.

Időpontok: december 13., 20., 25. és 26., 12:00-15:00
Ár: standard csomag – 10 900 Ft; prémium csomag (borválogatással) – 12 900 Ft
További részletek

InterContinental Budapest

Brasserie & Atrium

A nagy múltú Corinthia Hotel is remek programot hozott össze az ünnepekre: az elegáns, üvegtetős udvaron ünnepi brunch-sorozattal, élő zenés műsorral és mennyei meglepetésekkel kedveskednek a gasztronómia rajongóinak. November 29-én a brunch-oló vendégek szeme láttára kapcsolják majd fel a hotel karácsonyfájának díszvilágítását, miközben karácsonyi dalok csendülnek fel egy kórus előadásában. A december 6-i lakomára a Mikulás is megérkezik, december 13-án a hagyományos, magyar karácsonyi édességeké lesz a főszerep, a december 20-i „Otthon az ünnepekre” brunch-on pedig kézzel készített pralinét lehet kóstolni. A szériát egy igazi karácsonyi brunch zárja.

Időpontok: december 13., 20. és 25., 12:00-16:00
Ár: 10 500 Ft (50%-os kedvezmény jár a 6 és 12 év közötti gyerekeknek, 6 év alatt ingyenes), +10% szervíz díj

Corinthia Hotel Budapest

Araz

Trendi, mégis természetes környezet, és egy nem mindennapi ajánlat: az adventi brunch-ra érkező vendégek ingyen vehetik igénybe a szomszédos Continental Hotel wellnessrészlegét – a remek ételek mellett ez újabb jó módja az ünnep okozta stressz levezetésének. A brunch-olók korlátlanul fogyaszthatnak a ház boraiból, ami az élő zenével együtt kétségkívül garantálja majd a jó hangulatot. A karácsonyi menü igen változatos: van például joghurtos sütőtöksaláta aszalt szilvával, sültkacsamell-szeletek vörösboros almaraguval, köretnek édesköményes ratatouille, a desszertek közül pedig a tradicionális karácsonyi fatörzstortát (Buche de Noel) emelnénk ki. Karácsony napján is lesz zenés brunch, ahol a gyerekek szórakoztatásáról külön gondoskodnak.

Időpontok: december 13., 20. és 25., 12:00-15:00
Ár: 6 990 Ft (6 és 12 év között 50%-os kedvezmény jár, 6 év alatt ingyenes)
További részletek

ARAZ Étterem