A Wild Flower Bar csapata egészen új szemszögből közelíti meg a virágkötészetet és a növények szerepét az életünkben. Ha nem vagytok a habos-babos óriáscsokrok hívei, de szeretitek a virágokat, akkor ezt a helyet nektek találták ki, ugyanis a lányok a természet vadságát igyekeznek visszacsempészni a mindennapokba bozontos koszorúikkal és vadvirágos csokraikkal.

Klenovszki Mimi és Tóth Kata a Vitkovics Mihály utcában nyitották meg első pop-up store-jukat, ahova szeretettel várnak mindenkit, aki kicsit közelebb szeretne kerülni a természethez, mondjuk úgy, hogy az otthonukba viszik azt. Az ideiglenes üzletbe belépve nem egy hagyományos virágboltban találjuk magunkat, de a Wild Flower Bar nem is akar hagyományos lenni.

Itt nem színkavalkád, csak a mezei virágok illata és visszafogott, sötétzöld színe fogad.

A kínálatot és az üzletet leginkább a skandináv minimalizmussal tudnánk jellemezni. A falakon fenyő- és gallyalapú koszorúk sorakoznak, melyek ára 5-7000 forint között mozog, a vázákban pedig hortenzia, vadrózsa és kamillavirágok állnak, amelyekből akár egy-egy szállal is lehet vinni, vagy összeállíthatunk saját csokrokat – erre utal a Wild Flower Bar elnevezés is. A növényeket többnyire őstermelőktől szerzik be, de a lányok maguk is szednek vadvirágokat. A koncepció fontos eleme a szezonalitás, ezért a mostani kínálatot inkább az örökzöldek, és nem a virágos növények uralják, de ez tavasszal és nyáron változni fog.

Itt a virágokat nem csak a vázában találjuk meg, hanem sütikben, szendvicsen, teaként, vagy limonádéban is. Mi a vaníliás-rózsás cookiet és az árvácskával, illetve sarkantyúvirággal díszített szendvicseket kóstoltuk, de piték, töltött datolya és egyéb jóságok is várnak a boltban. Mindezt pedig keserű narancsvirág aromavízzel, vagy jázminos-rózsabimbós teával koronázhatjuk meg. A növények felhasználhatóságának gyakorlatilag csak a képzelet szab határt.
A lányok nem titkolt célja, hogy elfeledtessék azt az állandó hiedelmet, hogy csokrot csak ajándékba lehet adni. Szerintük egy szál virág is elég ahhoz, hogy feldobja a napunkat és a nappalit, és remélik, hogy hamarosan a virágvásárlás is a mindennapi rutin része lesz.

Kata és Mimi határozott elképzelésekkel készülnek a jövőre, tervezgetik az állandó üzletet, de addig is pénteken és szombaton este 8-ig megtaláljuk őket a pop-up store-ban, és azt ígérik, hogy a jövőben is számíthatunk tőlük hasonló megmozdulásokra.