Negyedik üzletét nyitja meg hamarosan a Barber Shop Budapest bő egy éven belül a belvárosban. A legújabb részleg a VII. kerületi Holló utcában változtatja úriemberré a vendéget, aki – a Barber Shop történetében először – telefonos bejelentkezés után egyeztethet időpontot. E mellett néhány nappal ezelőtt nyitottak egy másfajta profillal bíró helyet is.

Mint ismeretes, az üzlet alapítói a Gellei család leszármazottjai: a nagypapának Kispesten, majd a Váci utcában volt borbélyüzlete, a srácok édesapjának a BartókBélaúton a harmadik generáció tagjai, András, Dávid és Áron pedig hosszabb-rövidebb ausztráliai lét után nyitottak szalonokat a bulinegyed környékén.

A koncepció, a design, a klasszikus macsószemlélet és a szolgáltatás változatlan marad a negyedik borbélybirodalomban, tehát az Egyesült Államokból indult, tavaly nyáron Budapestre ért trend ebben a üzletben is megtalálható – ellentétben a hölgyekkel, akikre továbbra is érvényes a „No photos, no ladies” szlogen. A falakat – akárcsak a másik három szalonban – itt is Ausztráliát idéző szörfdeszka, szarvasagancs, valamint a borbélykultúrára utaló régi ollók és egyéb klasszikus kellékek díszítik, a srácok itt is lazák és viccesek, a hangulat ugyanolyan oldott, mint a szomszédos shopokban.

A különbség annyi, hogy Barber Shop-történeti lépésként telefonon is be lehet majd jelentkezni a hamarosan megnyíló, oda borbélyokat kereső Hollóutcai üzletbe, aminek mikéntje a nyitáskor derül ki pontosan. A Dobutcában és az Astoriánál található szalonban érkezési sorrendben fogadják az átalakulás előtt álló (pontosabban: ülő) férfiakat, egyedül a Királyutcában lévő shopban van lehetőség előre időpontot kérni – személyesen.

Szintén újdonság, hogy a Dob utcában megnyitották a Barbers Bart, ahová bárki beléphet (hölgyek is!) welcomedrinket, koktélt, kávét és egyéb italokat kortyolgatni, amíg a kedves férj/fiú/barát/vőlegény/nagypapa/unoka/nagybácsi frizuráján vagy arcszőrzetén dolgoznak a borbélyok.