A csütörtök az új péntek – pláne ezen a hétvégén, mert 22-e estéje nyugodtan meghosszabbítható másnap hajnalig a munkaszüneti nap okán. Nem véletlen, hogy erre a napra jó néhány bulit pakoltak a szervezők.

Csütörtök
A világzene fővárosává válik október 21.-25. között Budapest, a WOMEX15 házigazdája. A WOMEX a műfaj első számú nemzetközi eseménye, egyszerre szakmai vásár és zenei fesztivál, amelyen konferenciák, filmbemutatók és világszínvonalú koncertek színesítik a kínálatot.

A TrancePort a Y-Production a Goa.hu és a Psybaba Records bemutatja az első hazai beltéri psytrance fesztivált, a Psyktoberfest 2015-öt! A rendezvény nemcsak azért lesz különleges, mert a zene folyamatosan, csütörtök délutántól szombat délutánig tart, hanem mert sok-sok egyéb más programmal is készülnek.

A füstös, vidám, bohém pesti kávéházak békebeli hangulatát a mai jazz és pop legjavával ötvöző BudapestBár visszatér, hogy megdobogtasson minden szívet csütörtökön az A38-on!

Fellépők: a Budapest Bár zenekar, valamint Behumi Dóri, Rutkai Bori, Keleti András, Kollár-Klemencz László, Lovasi András, Szűcs Krisztián, Mező Misi és Tania Saedi.

2015-ben is folytatódik a világ legnépszerűbb tánc-showjának, a Lord of the Dance-nek a sikersorozata! Az ír rendező és sokszoros nemzetközi díjnyertes táncművész, Michael Flatley által koreografált előadás az 1996-os bemutatása óta tavaly teljes felújításon esett át.
A „varázslatos kalandnak” nevezett show valójában nem más, mint az ír folklór alapjaira épülő utazás az időben, a Jó és a Gonosz klasszikus meséje alapján.A tavalyi szezon két legelragadóbb közönség-kedvence visszatér Budapestre, hogy egy hosszú hétvégén, két egymás követő napon maximumra fűtsék a PRLMNT táncterét! Két óriási bulival várnak titeket: Október 22-én csütörtökön az olasz démon; DeborahDe Luca veszi birtokba a DJ pultot, október 23-án pénteken pedig a thaiföldi hercegnővel: Nakadia-val fordítják ki a klubot a négy sarkából.PéntekAz 1956-os forradalom és szabadságharc Magyarország a sztálinista diktatúra elleni forradalma és a szovjet megszállás ellen folytatott szabadságharca, amely a 20. századi magyar történelem egyik legmeghatározóbb eseménye volt. A hagyományoknak megfelelően idén is a Kossuth téren zajlik a fő megemlékezés.

Az Arany Pálmával díjazott film, a DheepanEgy menekült története premierje előtt a Francia Intézettel közös szervezésben levetítik a Toldiban a rendező,Jacques Audiard előző filmjeit, többek között a cannes-i nagydíjas A prófétát és a díjesővel jutalmazott Rozsda és csont című alkotást, Marion Cotillard főszereplésével.

Az idén 20 éves H2OUse Your Voice” című vadonatúj lemezének bemutató turnéján érkezik a Hajóra, hogy egy jó kis ünnepi mosh-olós, jócskán emlékezetes ünnepi hardcore koncertet adjon.

Mihez kezdene Dorothy, ha a tornádó 2015 Budapestjére repítené? Kik szegődnének hozzá társul, és milyen kéréssel fordulnának a csodatevő Ózhoz? És mihez kezdenek, amikor rájönnek, hogy Óz nem tud segíteni, mert egy világraszóló kamu? Panaszt tesznek? Feljelentenek? Tüntetést szerveznek? Esetleg flashmobot készítenek?

Ardai Petra, Hollandiában élő magyar művész,Boross Martin rendező és JuliaJakubowska lengyel színésznő útjára indította panasz-taxiját, egy speciálisan kialakított riksát Európa „sárga köves útján”.

Illusztris fellépőgárdával debütál a Bladerunnaz és a Ninjabreakz új közös sorozata, a Ninjablade! A pénteki akváriumos banzáj John B, Lady Waks, Ed Solo vezetésével indul.

Ezen a hétvégén már a péntek is szombat. A hosszú hétvége legtáncosabb napján meglepetésekkel és a szokásos kirobbanó hangulattal várnak Budapest legigazibb klubjában és legjobb pénteki csapatával a Kazinczy 21-ben.

Szombat

A végső búcsú a PeCsától október 25-én történik, amikor is reggel utoljára nyitja ki kapuit a kultikus bolhapiac, a csarnokban pedig a Lemezbörze várja a gyűjtőket. Este hatalmas metál-ünnep kezdődik, a Kalapács zenekar ünnepli 15 éves születésnapját.

Közép- Európa legnagyobb fitnesz rendezvénye és expója több száz programmal vár a Hungexpo területén!

A FitBalance IFEX rendezvény Magyarország vezető fitnesz, aerobik, spinning, valamint az egészséges életmód kedvelőinek mára kétnapos expója és mozgásfesztiválja.

Az Akváriumban fellépő Rangleklods valójában a dán EsbenAndersent takarja. A koppenhágai születésű fiatalember karrierjére jelentős hatással volt, hogy bekerült az elektronikus zene fellegvárának számító berlini miliőbe. Zenéje a legkülönfélébb stílusokat foglalja az elektronikus tánczene keretei közé, mindehhez kellően karcos, mély és karakteres énekhang párosul. Sikerében fontos szerepet játszik az improvizáció, valamint az, hogy minden dal más és más hangulatból építkezik.

Egy jövendőmondóval való találkozás ráébreszti az üzletember Edmondot élete és házassága ürességére. Az érzésektől felkavarva a város mélyén örvénylő káoszba menekül, összetévesztve zuhanását a felszabadulással. Edmond döbbenetére odakint a bűn világa fogadja: pénzt követelő prostituáltak, erőszakos stricik és szélhámosok minden sarkon. Mivel egyedüli veszteni valója a szabadsága, Edmond tovább sodródik a kontroll nélküliségben, a börtön és társadalmi kiszakadás, egy bizonyos kíméletlen megváltás felé...Az előadás szombaton tekinthető meg.

A dark/gothic metalos portugál Moonspell frontembere már az áprilisi Hammerben megjelent interjújában is ígéretet tett egy alaposabb őszi Európa-turnéra, és valóban lesz egy második kanyar az Extinct címmel megjelent friss albummal, amelynek budapesti állomása október 24-én lesz.Vasárnap

A budai Sweetheart után találtunk egy pesti "waffel-étkezdét" is, méghozzá a turisták által szétsétált Váciutcában. Az alig egy hónapja nyitott boltocskában tényleg autentikus környezetből kerülnek ki az édesebbnél-édesebb kreálmányok, ugyanis a belga-magyar házaspár által nyitott gofriüzem férfitagja egyenesen a Németalföldről érkezett. Kipróbáltuk, a belgacsokisat nagyon ajánljuk.

Itt van újra, és szép is, mint mindig, főleg, ha a tájat vesszük figyelembe. Kiválasztottunk öt olyan sportágat/mozgásformát, melyeket az őszi hónapokra ajánlunk kortól, nemtől és edzettségi szinttől függetlenül.

A WOMEX életműdíjasa, a szenegáli születésű Cheikh művészete és szellemisége egy régiót képvisel, hiszen inkább kötődik egész Nyugat-Afrikához, mint annak egyetlen országához. Egy műfajnál sem horgonyzott le, bár a wolof közösség mbalax nevű műfaja állna hozzá etnikailag a legközelebb. Nyugat-Afrika teljes zenei hagyományából merít, de használ afro-latin, karibi, észak-amerikai, nigériai elemeket is. Vasárnap a MüPában látható-hallható.

A német Powerwolf sötét története 2003-ban indult koponyákkal, goth motívumokkal, vámpírmesékkel és vérfarkasokkal körítve. A Greywolf testvérpár alapította formáció is idén nyáron rukkolt elő legújabb darabjával, a Blessed & Possessed című anyaggal, amit az Orden Ogan és a Civil War zenekarok társaságában mutatnak be élőben október 25-én a Barba Negra Music Klubban.