Shopping

Kóstold meg Belgium gofriját a Belgian Waffel Bar Budapestben!

Fotó : Balkányi László - We Love Budapest
Kóstold meg Belgium gofriját a Belgian Waffel Bar Budapestben!

Folytatódnak a Belga Gofri Napok a We Love Budapesten: a budai Sweetheart után találtunk egy pesti “waffel-étkezdét” is, méghozzá a turisták által szétsétált Váci utcában. Az alig egy hónapja nyitott boltocskában tényleg autentikus környezetből kerülnek ki az édesebbnél-édesebb kreálmányok, ugyanis a belga-magyar házaspár által nyitott gofriüzem férfitagja egyenesen a Németalföldről érkezett.

Gabi és Michel 14 hónapos kisfiúkkal egyetemben májusban költöztek Budapestre, majd a nyári tervezgetések után döntöttek úgy, hogy megvalósítják a korábban Miamiban szórakozóhelyeket tulajdonló férj régi álmát, a gofrisütödét. Rövid netes keresgélést követően bukkantak rá a külföldiek uralta utcában megbújó kis helyiségre;  hamar berendezték, beszerezték a szükséges gépezeteket, a többi pedig jött magától – a tészta és a csoki egész pontosan Belgiumból.
Fotó: Balkányi László - We Love Budapest
Michel gofrifaló hazájában kétféle ilyen édesség létezik, a brüsszeli és a liége-i. A főváros nevét viselő waffel tésztája, a „négyszöges”  hasonlít a magyarhoz, tehát vastagabb, de különösebb ízélményt nem ad, ellentétben a gyöngycukorral felturbózott másikkal, amely alapból dobogó környéki helyezést érne el az édes tészták versenyén. Mindkettővel próbálkoztak, ám az eladási listát végigpörgetve gyorsan kiderült, hogy a Brüsszel-Liége különpárbajban az utóbbi győzedelmeskedik.
Fotó: Balkányi László - We Love Budapest
Ahogy a legtöbb gofrizóban, a Belgian Waffel Bar Budapestben is a tésztára pakolható feltétek jelenthetik a különbséget gofri és gofri között. Gabiék a szokásos választék mellett igyekeztek bátrabb receptekkel előállni, így pattant ki a fejükből a gumicukros, az M&M-es, vagy a vaníliafagylaltos gofri ötlete.
Fotó: Balkányi László - We Love Budapest
Jó választásnak tűnik „a kevesebb néha több”  alapon összeállított waffel-étlap, mert nincsenek 18-féle édességből álló, gejl-veszélyt jelentő vadabb kombinációk, hanem megmaradtak az egyszerűbb vonalon. A fentiek mellett pillecukrot, Nutellát, tej- és étcsokit, valamint cukorszórást kérhetünk Belgium kedvenc édes street foodjára.
Fotó: Balkányi László - We Love Budapest
A szokatlan csodák társaságában ott figyelnek az étlapon a szezonális gyümölcsökből álló feltétek is, ezért, ősz lévén, úgy gondoltuk, engedünk a hangulat csábításának és abból kérünk kóstolót a kihagyhatatlan belgacsokis-tejszínhabos variáns társaságában.
Fotó: Balkányi László - We Love Budapest
Körtével, kivivel, almával, és étcsokival csurgatott tejszínhabbal pakolták tele a rácsos alapot, amelyet egyszerűbb késsel-villával megtámadni, különben összemaszatolnánk vele magunkat. Az 550 forint ár-érték arányban már itt visszajött és akkor még hátra volt az üzlet zászlóshajója.
Fotó: Balkányi László - We Love Budapest
Gabiék elmondása alapján a vevők kezdetben a nutellás-banánosra voltak leginkább ráizgulva, de amint megkóstolták a belgacsokis verziót, azonnal átváltottak arra. Rögtön az első falat után megértettük a váltás okát, mert a tejszínhab és a tejcsoki együttes hatása annyira finom volt, hogy legszívesebben a Parlament elé terjesztenénk egy törvényjavaslatot a napi kötelező belgacsokis gofri fogyasztásáról.
A házaspár merésznek tűnő terveiben újabb Belgian Waffel Bar Budapest létrehozása szerepel, álmaikban egyenesen több üzletből álló franchise-t vizionálnak. Szép elképzelések, de látva az üzlet viszonylag gyorsan jött sikerét (délutánonként néha az utcán áll a sor), no meg persze a lényeget, a kiváló terméket, a hazai gofribirodalom alapítása talán nem tűnik megvalósíthatatlan álomnak.  

Belgian Waffel Bar (bezárt)
Cím: 1056 Budapest, Váci utca 51.