A travellets.net újságírója már kétszer járt a magyar fővárosban, de saját bevallása szerint, amikor megkérdezik tőle, hogy melyik a kedvenc helye a világon, automatikusan Budapest a válasz. Szerinte nálunk nagyon erősen jelen van az európai báj, ami keveredik a gyönyörű építészettel, a remek street fooddal és egy olyan történelemmel, amellyel más város aligha versenyezhet. Természtesen erős vonzerőt tulajdonít a fürdőknek, a föld alatti barlangrendszereknek és a romkocsmáknak is. Íme, a felsorolt 10 ok, ami miatt elkerülhetetlen a szerelembe esés.

1. Budapest olcsó “1 Euró egy szelet pizzáért? Igen. Az étel az ital és a szállás is meglepően olcsó Budapesten, amely főleg a remekül váltható Forintnak köszönhető. Ebben a városban akár 20 dollárért elmehet az ember egy étterembe és borral együtt elfogyaszthat egy kiadós vacsorát. Ha ez nem egy remek ok arra, hogy kényeztessük magunkat, akkor semmi. “

2. A Parlament épülete a legszebb, amit valaha láthatsz “A politka általában nem a legjobb beszélgetési téma, de a budapesti Parlament épülete megér egy említést. Napnyugta után az épület a Dunáról a legszebb, de valójában csak az egyike a sok szépségnek, amit a folyóról láthat az ember.”

3. A fesztiválok őrült jók "Nem minden rendezvényt ismernek külföldön, de kétségtelen, hogy a budapesti fesztiválélet szárnyal. Nyaranta feléled a város, és itt tartják meg a világ 7. legnagyobb zenei fesztiválját, a Szigetet is. A legjobb döntés, amit az ember meghozhat az, ha csatlakozik a 400 000 fesztiválozóhoz egy héten át."

4. Van rózsa alakú fagyi, és nagyon finom "A rózsa alakú gelato a két kedvenc dolgomat kombinálja a össze: a virágokat és a fagyit. A Gelato Rosa a Bazilika mellett található, és onnan lehet megismerni, hogy mindig hatalmas sor kígyózik előtte. Ha egyszer megkóstolod, megérted, hogy miért."

5. Társadalmilag elfogadott, hogy az ember egész nap fürdőzik "Nem véletlenül hívják Budapestet a fürdők fővárosának.: mivel város alatt számtalan természetes termálvíz forrás van, ezért a fürdőhelyekben sincs hiány. A magyarok életében fontos szerepet töltenek be a fürdők, amelyek között van török fürdő, és klasszikus gyógyfürdő is. Ha valami kevésbé civilizáltra vágyik az ember, akkor olyan opció is van, hogy részt vesz az egyik fürdőben rendezett bulin."

6. A világ legjobb bárjaiban lóghatsz "Budapest elsősorban a romkocsmáiról lett híres. Ezek azért nyíltak, mert 10 éve még sok elhagyatott bérház volt a városban a bárok pedig ezekbe költöztek bele. Ma már főleg a turisták látogatják őket. A legnépszerűbb közülük a Szimpla kert, ahová ugyanannyian járnak napközben is, mint este. Éjszaka szinte lehetetlen ülőhelyet találni."

7. Van egy kávézó, ahol macskákat tartanak "Igen, van olyan hely Budapesten, ahol úgy ihatja az ember a kávéját, hogy közben macskák dorombolnak a fülébe. Ha szereted a cicákat, akkor mindenképpen el kell ide jönnöd, és valószínűleg örökre itt akarsz majd maradni."

8. A benned lakó hipszter imádni fogja a vintage boltokat "Budapesten szárnyal a kreatív szcéna és ez megmutatkozik a városban található üzletek kínálatában is. Itt sokkal divatosabb kis dizájner boltokban vásárolni, mint a nagy üzletláncoknál, szóval nem lesz gond, ha el akarod ereszteni a benned lévő hipsztert és alkudozni akarsz egy kicsit."

"Néha érdemes kicsit félretenni a turista-menetrendet, és megismerkedni a helyiekkel. A legtöbb budapesti valamennyire beszél angolul, főleg a fiatalabb generáció tagjai. A legkönnyebben úgy lehet megismerni ezt a kultúrát, ha velük társalgunk, szóval érdemes beleinvesztálni némi időt, hogy pincérekkel, kocsmárosokkal és boltok tulajaival beszélgess."

10. Ilyen dolgokat láthatsz.

Az eredeti cikk itt olvasható.