A magyarok által alapított Distinction nevű startupot tavaly vásárolta fel a globális utazási keresőoldalként ismert Skyscanner. A kibővült magyar csapat az Astoriánál található K6 irodaházat foglalta el, amelyet a a hazai irodaépítészet terén meghatározó MádiLáncosStudio tervei szerint dizájnoltak teljesen újjá. Megnéztük.

A mobil alkalmazások készítésével foglalkozó Distinction Kft. tavaly keltette fel a világszerte ismert Skyscanner figyelmét. Olyannyira, hogy - egy sikeres közös munka után - megvásárolták a magyar céget, és saját mobil fejlesztő központot hoztak létre Budapesten a korábbi céget alapító Orosz Bálint és Kapui Ákos vezetésével.

Ezzel párhuzamosan a Distinction a folyamatos növekedés miatt a Loffice-ból a K6 irodaházba költözött, a belsőépítészeti újratervezéssel pedig a hazai irodaépítészet terén nagy tapasztalattal bíró MádiLáncosStudio-t bízták meg. A fiatal építészekből és belsőépítészekből álló stúdió tervezte – többek között – az NNG Szépvölgyi úti irodáját és a Ustream központját a Párisi Nagy Áruház tetején.

A magyar rész bizonyos szempontból szabad kezet kaptak a skóciai cégközponttól. Mint az iroda bemutatkozó ünnepségén elmondták, a vezetők azzal bocsátották őket útnak, hogy „Ez a ti irodátok, hozzatok el mindent, ami tetszett Edinburgh-ban és ne hozzatok el semmit, ami nem tetszett”.

Így a Skyscanner arculatának feltüntetése (erős neon színek, misszió megjelenítése grafikában) mellett megőriztek valamit a Distinction hagyományaiból (otthonos, loftos, laza, budapesti, hipszter).

Fontos volt, hogy a fejlesztőkből, dizájnerekből, kutatókból és termékmenedzserekből álló csapat számára minél több kollaborációs teret (tárgyalók, telefonfülkék, meeting fülkék) biztosítsanak, de ezek egyike se legyen unalmas, sok az „ad hoc találkozóhely”. Rengeteg az írható felület és helyet kapott egy zöldfal is.

Mivel – saját bevallásuk szerint – a jelenlegi 35 dolgozóból legalább 30 geek, ezért egy csomó dizájnelem erre utal. Az épületben találkoztunk nyomtatott áramkört utánzó álmennyezettel, legófallal, a meeting fülkékben szuperhős figurákkal.Az építészek figyeltek arra is, hogy ez ne csak egy iroda legyen a nagyvilágból, így több hazai dizájner munkáit felhasználták, így például a Studio Nomad bútorait, Juhász Ádám, valamint az általunk is bemutatott Franta Ági lámpáit.