Fesztiválközpontú hétvége előtt állunk; lesz sörös az 56-osok terén, pálinkás a budai Várban, „cafés” az egész városban, eltés az ELTE-n, jazzes a MOM Parkban és jógás a Dürerben.

Csütörtök
A világ legnagyobb sörfesztiválja idén is ellátogat Budapestre, méghozzá október 1. és 4. között.

Így Magyarországon harmadik alkalommal élheted át az igazi bajor élményt az eredetiPaulanerOktoberfest-nagysátorral egyenesen Münchenből!

Ha Lars Urlich túl öreg és kopasz, a Junior Senior egyetlen slágerét már te is elfelejtetted, az Iceage barbár vandalizmusát pedig inkább a Holdra kívánnád, a WhoMadeWho pont neked való. Közérthető, ízléses és dinamikus, szofisztikáltan lendületes popja az európai könnyűzene egyik eldugott titka, dalaikat a Hot Chip vagy a Queens Of The Stone Age-énekes Josh Homme is bármikor szívesen veszi a szájára. A zenekar csütörtökön a Dürer Kertben lép fel.

A Cake Shop múlt pénteken nyitotta meg habcsókbázisát a II. kerületben. A budai hegyekben álló házból kialakított cukrászda leginkább valakinek az otthonára hasonlít: van gyerekszoba, gondolkodófotel, kert és persze rengeteg édesség. Az egyik legnagyobb változás, hogy a sütik mellett rámennek a bisztró jellegű konyhára is, sőt vendégként neves éttermek szintén rendszeresen képviseltetik magukat.

Látogass el oda még ma!

A drum 'n' bass, trance, rock és punk elemeket vegyítő Enter Shikari régi ismerősként tér vissza Budapestre, hiszen három éve az A38 Hajón tartotta első magyarországi klubkoncertjét, valamint tavaly ugyanitt mutatta be új lemezét, hajószakasztó telt ház előtt. A brit együttes idei szigetes fellépése után most újabb forró hangulatú klubkoncertre érkezik – ezúttal az A38 Hajó szervezésében a Barba Negra Clubba.

Észtország egyik legvagányabb rockzenekara, az év rocklemezének megválasztott albummal előrukkoló ElephantsFromNeptune ismét Budapestre érkezik, hogy zabolázatlan muzsikájával jólesően földbe döngöljön minket október első napján a Kuplungban. Előttük két hazai banda, a TheWinterTotem és a THe pUnch teszteli a közönség strapabírását.
Péntek

Több mint 40 helyszínen közel 110 programot kínál a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál.

A komoly- és könnyűzene mellett jazz, tánc, világzene, opera, színház és újcirkusz, képzőművészet és irodalom színesíti a palettát. A fesztivál különlegességét fokozza, hogy a legjobb magyar előadók mellett külföldi világsztárok lépnek majd fel, illetve számos koprodukció és bemutató is lesz.

A naptárra pillantva és a hűvösebb reggeleken az utcán sétálva kénytelenek vagyunk elfogadni, hogy vége a nyárnak. A Rudasfürdő viszont nem hajlandó beletörődni a forró napok elmúlásába, ezért pénteken és szombaton néhány órára visszahozza a nyarat – a GozsduUdvarba. Mindkét napon 16 és 20 óra között valami olyasmi fog történni, ami normál esetben nem október elején lenne aktuális. Annyit elárulunk, hogy a flashmob aktív résztvevői kis szerencsével még nyerhetnek is. Hogy mi lesz a két napon, és mit kell tenni a nyereményért, azt csak a helyszínen tudhatod meg!

A 90.9 Jazzy Rádió idén is megszervezi október 2–3-án az egyik legnépszerűbb eseményét: a Jazzy Fesztivált. Péntek este hazánk egyik élő legendája, Charlie ad nagykoncertet, akinek munkásságáról számos megasláger tanúskodik, életművével kevesen vetekedhetnek. A koncert különlegessége, hogy erre az alkalomra meghívta régi barátját és zenésztársát, BabosGyulát, a legelismertebb hazai jazzgitárost. Szombat este a modern hangzások kerülnek terítékre. Elsőként FábiánJuli és Zoohacker közös előadását élvezhetjük, majd az európai jazzélet kiemelkedő produkciója, a Jojo Effect lép színpadra egészen sajátos hangzásvilágával.Több mint félszáz program, interaktív workshopok, nemzetközi lehetőségek és az ország legjobb kutatóinak rendhagyó órái: az Eötvös Loránd Tudományegyetem Trefort-kerti Campusaoktóber 2-án színes forgataggá változik az interaktív pályaválasztó fesztivál idejére.Október 2-án végre elérkezik a várva várt pillanat: megnyitja kapuit a felújított Klauzál téri Vásárcsarnok! Az újranyitást természetesen egy hatalmas bulival ünnepelik meg, szeretettel – és rengeteg izgalmas programmal – várnak minden kedves érdeklődőt.

Anna and The Barbies, a Vad Fruttik és Szabó Balázs Bandája a hívószó idén a 9. Budavári Pálinka- és Kolbászfesztiválon. Remek pálinkák, ginek és egy szelet nyári fesztiválhangulat. Ez jellemzi az október 2–4. közötti fesztivált.Több mint négyszázféle párlattal, kolbászokkal, három nap alatt 13 koncerttel, vezetett pálinkatúrákkal, pálinkaházasítási programmal, pálinkás édességekkel, ginkülönlegességekkel és TukTuk-járatokkal várja a kulináris élményekre vágyó közönséget a rendezvény.
Szombat

A Ludwig Múzeumok alapját képező, Peter és Irene Ludwig által létrehozott gyűjtemény talán legismertebb és leghíresebb eleme az az anyag, amely a pop art korszakát mutatja be. Egyedülálló ez a gyűjtemény abban, hogy megtalálhatók benne a pop art emblematikus művészeinek (Jasper Johns, Roy Lichtenstein, Claes Oldenburg, Robert Rauschenberg, Andy Warhol, Tom Wesselmann stb.) ikonikus művei csakúgy, mint a kevésbé ismert alkotóké (Howard Kanowitz, Allan D'Arcangelo stb.), valamint az amerikai vonulaton kívül az irányzat európai képviselőinek (Peter Blakem Richard Hamilton, David Hockney, Martial Raysse, Mimmo Rotella) munkái is. A Ludwig Goes Pop kiállítás október 3-tól látható.

Ötéves születésnapi koncertjét tartja az AkváriumKlubban a Konyha zenekar. A közvetlen hangulatú koncertjeiről, erős, személyes dalszövegeiről és szerethetően dekadens korrajzairól híres háromfős csapat igazán különleges műsorral várja rajongóit október 3-án.

Mára a hazai elektronikus tánczenei életben a Bladerunnaz az egyik legnagyobb magyar zenei szervező, drum and bassben pedig a vezető promóter is. A drum and bass és a Bladerunnaz neve Magyarországon egybeforrt; aki idehaza a stílus kedvelője, az biztosan megfordult már BLZ rendezvényein. A szombati line up a PRLMNT-ben:

Dream:ON w/ Hybrid Minds, Kove, Seba.

A Kiss Forever Band, Európa első számú Kiss tribute bandájaként gyakran olyan hűen reprezentálja kedvenceit, hogy igencsak nehéz megkülönböztetni őket az eredeti formációtól, október 3-án azonban még egy kis hasonlítgatásra is sor kerülhet. Idén ősszel, 20. születésnapjuk alkalmából egy hatalmas zsúrra készülnek ugyanis a srácok, a hab pedig az ünnepi tortán egy igazi sztárvendég lesz: a Kiss egyik – 1984-től 1996-ig tartó – aranykorszakának gitárosa, Bruce Kulick fogadta el meghívásukat.

Az anonim trashbe burkolózó DJ Fett Burgerről annyit érdemes tudni, hogy a Sex Tags Mania egyik alapítója, DJ Sotofett édes testvére, és egy vidám ember.

Zenéje felszabadultan ötvözi a félig sült marhadaráltból harapáskor állunkra kifröccsenő lé élményét a Xénia Láz-i zenei hagyományokkal. Ez a férfi úgy nyúl az esténkhez, hogy szettje egy rendes dj-zés marad, fittyet hányva múló divatokra. Kiadványai már a gépsoron elkelnek, az újranyomástól viszont megmenekülnek.
Vasárnap

Érdekel a jóga? A Jógafesztivál a legjobb hely, hogy mindent megtudj a jógáról. Minden, amit tudni akartál a jógáról, de sosem merted megkérdezni…Elvesztél a jógairányzatok között? A Jógafesztivál a legjobb hely, hogy kipróbálhass minden jógafajtát.
Hatha jóga, gerincjóga, dinamikus jóga, Bikram jóga, Kundalíni jóga, női jóga és mindenféle jóga!

Budapest kedvenc dizájnvására már a kezdetektől részt vesz az őszi szezon legfontosabb dizájnprogramjában. Idén október 4-én, az eseménysor utolsó napján egy igazán impozáns helyszínről, az Iparművészeti Múzeumból jelentkezik. A különleges alkalomhoz különleges tartalom is dukál, ezért a szervezők a szokásos kínálat mellett egy speciális, kifejezetten erre az alkalomra készült installációval is várják az érdeklődőket.

Kapcsolódj ki vasárnap a családdal az Aquincum Hotel Budapestben! Válogassatok az ínycsiklandó ételek széles választékából, és kényeztessétek magatokat az AphroditeSpa wellnessrészlegében!

Az Aquincum Hotel Budapest a Duna partján található, Óbudán, nem messze az Árpád hídtól. A hotel az ókori római település, Aquincum romjai közelében épült, így múltidéző környezete és hangulata miatt tökéletes választás, ha kikapcsolódásra vágytok!

Ébred a Móricz Zsigmond körtér környéke is, 2015 augusztusa óta pedig valódi zarándokhely lett az édesszájúak körében. Sőt, azok is a Sweetheartba járnak, akik az igazi liége-i tésztás gofrira esküsznek – arra, amelyikben gyöngycukor van, amely nem olvad el sütés közben, és ezért kristályosan roppan. Hihetetlen feltétarzenállal,

Szerencsére a város és környéke bőségesen tartogat izgalmas látnivalókat, így akár minden őszihétvégére beírhatunk egy túrát. , hogy szerintünk mit nem szabad kihagyni.