A Cake Shop múlt pénteken nyitotta meg habcsók-bázisát a II. kerületben. A budai hegyekben álló házból kialakított cukrászda leginkább valakinek az otthonára hasonlít: van gyerekszoba, gondolkodó-fotel, kert, és persze rengeteg édesség. Az egyik legnagyobb változás, hogy a sütik mellett rámennek a bisztró jellegű konyhára is, sőt vendégként neves éttermek szintén rendszeresen képviseltetik magukat.

A József Attila utcai Cake Shop-ot nem nagyon kell már egy budapestinek sem bemutatni, viszont a témát megint elő kell vennünk, ugyanis megnyílt a legújabb egység a budai hegyekben Cake Shop Garden néven. Szerencsére olyan ez, mint egy jó sorozat, nem kell ismerni az előző részt ahhoz, hogy maximálisan ki tudjuk élvezni az újat, sőt: az új bolt nagyobb, szebb, és sokoldalúbb, mint pesti tesója, és nem csak a neve miatt, hanem önmagáért is szerethető.

A Cake Shop Garden úgy lett kialakítva, hogy az otthonülés/hazaérkezés élményét nyújtsa (egy egész házat elfoglal a hely), így van benne gondolkodó-fotel, fullosan felszerelt gyerekszoba, illetve kert.

Ami az abszolút változás, hogy itt már nem csak édességekkel foglalkoznak (de persze sütiben megőrzik a cake shop-os alapokat): van pékáru, gyümölcsök, pástétomok, finom sajtok, zöldségek, gyerekeknek szóló uzsonnás csomagok és bisztró jellegű ételek is, amelyeket egyébként olyan éttermek vendégséfjei készítenek majd, mint a Costes vagy az Anyukám mondta.

A tulajdonos, SallayFanni elmondta, hogy a koncepció nagyon lassan, lépésről lépésre állt össze. De itt, a budai oldalon most megtehetnek egy csomó olyan dolgot, amire a pesti üzletben nem lennének képesek. Lesznek például sós dolgok és tematikus napok is: minden csütörtökön palacsintanap, pénteken hal, szombaton pedig családi nap, annak alapján, hogy éppen milyen évszak, ünnep, vagy esemény adódik.

Hogy pontosan milyen ételek lesznek majd a CakeShopGarndenben, azt soha nem lehet előre tudni, valószínűleg az lesz menü, amit friss alapanyagokból össze lehet állítani, na meg amihez épp kedvük van. A vendégszakácsok kéthavonta váltogatják majd egymást és a hely imidzséhez illő dolgokat készítenek majd. Az ételekhez az alapanyagok egyébként egy közeli biofarmról érkeznek, ahol saját tyúkok tojják a tojást a reggelihez.

A hely új arculata egyébként nagyon közösségközpontú: rendszeresen rendeznek majd főzőkurzusokat, de borospincékkel is kapcsolatban vannak, hogy előadásokat tartsanak, a rengeteg új ötleten felbuzdulva pedig még egy külföldi egység megnyitását sem tartják kizártnak. A lehetőségek száma végtelen és úgy tűnik, hogy a csapat itt most nagyon szeretné kiélni a kreativitását.