A harmadszorra is Magyarország egyik legjobb éttermének választott ZONA Budapest első magyar egységként bekerülhetett a világ legismertebb étterem-, bár- és hoteldesignnal foglalkozó kiadványába. A Frame kiadó könyve, a Night Fever 4 idén már negyedik alkalommal jelenik meg. A kiadvány a világ legjobb és legszebb bárjairól, éttermeiről és szállodáiról ad átfogó, globális és részletes képet.

Csakúgy, mint az előző megjelenések, ez a könyv is elengedhetetlen irodalom azok számára, akik figyelemmel szeretnék kísérni a szakma kiemelkedő résztvevőit, és lépést tartanának a legfrissebb trendekkel. Az 560 oldalas kötet mélyen beleássa magát a világ legjobb vendéglátóegységeinek designkoncepciójába, egyúttal bepillantást nyújt az alkotók egyedi látásmódjának részleteibe.

A bijou-bároktól és kis éttermektől a többemeletes klubokon át a luxushotelekig a kiadvány három fő részre bontja a világ legjobbjait: “drink”, “eat”, “sleep”. Több mint 130, az elmúlt három évben kialakított enteriőr található a könyvben, melyeket olyan neves designerstúdiók terveztek, mint az Estudio Campana, a Marcel Wanders studio, a Ministry of Design és a Position kollektíva. A teljesség igényével a kiadvány összegyűjti a tervezőket és az összes megjelenített bár, étterem és hotel pontos címét és elérhetőségét.ZONA, az első magyarHabár a budapesti étterem-, bár- és klubdesign is hatalmas fordulatot vett az elmúlt néhány évben, sorra nyitnak a romkocsmák árnyékából kitörő, a nemzetközi színtéren is helytálló vendéglátóhelyek, még soha nem jelent meg magyar egység a Night Fever kiadásában. A ZONA Budapest az első hazai étterem, mely abban a komoly elismerésben részesült, hogy megjelenhetett a könyvben. Mindezt a kimagasló konyhai teljesítményének és az utolsó részletekig átgondolt designkoncepciójának köszönheti, mely tökéletesen kapcsolja össze az ételeket és az enteriőrt.

A ZONA egy casual fine dining étterem, mely csúcsgasztronómiát képvisel megközelíthető, laza stílusban. Konyháját Huszár Krisztián irányítja, aki az újraértelmezett magyar konyhán túl a keleti és a baszk gasztronómiából inspirálódik az egyes fogások megalkotása során. Az ételek mellett a borok is kiemelt hangsúlyt kapnak a ZONA-ban: a választékban több mint kétszázfajta magyar és külföldi tétel található meg, melyek méltók a konyha színvonalához.

Az étterem elsősorban nem a főételekre, hanem a kisebb adagokra koncentrál (a baszk tapasztalatok alapján pintxo, vagyis zónaadagokkal), mindez természetesen Huszár Krisztián egyedi, kreatív stílusában, a legmagasabb színvonalon. Mi sem jelzi jobban a megalkuvás nélküli minőséget, mint az, hogy a Gault & Millaut a ZONA-t 17 ponttal és három szakácssapkával 2014- ben és 2015-ben is a három legjobb étterem közé sorolta Magyarországon.