Körbenéztünk, hogy az őszi szezonban melyek lesznek azok a tévés sorozatok, melyekben fő, vagy epizódszerepben láthatjuk Budapestet. Az RTL Klub, illetve a HBO is készül egy-egy nagyobb költségvetésű, külföldi mintára legyártott egyelőre egy évados, vagyis 8, illetve 10 epizódos igényes sorozattal.

A Tenkes kapitánya, Linda, a Szomszédok, az Angyalbőrben és a Família Kft.

örök, ahogy az 1998 óta bonyolódó Barátok Közt is műfajt teremtett a kategóriájában. Számtalan próbálkozást láttunk magyar sorozatokra, de a legtöbb erőltetett és elbénázott lett, vagy éppen nem találta meg valódi közönségét. A HBO 2011-ben a Társas játékkal, egy évvel később pedig a Terápiával mutatott meg egy olyan színvonalat, ami magasan felüllicitálja az ellaposodott, vagy éppen lejárt szavatosságú napi sorozatokat, vagy a füstbe ment próbálkozásokat. A magyar néző megtanulta, hogy milyen héről hétre várni az epizódot, s mindkét esetben magunkénak tudtuk a produkciókat, hiszen Budapest utcái jelentették a díszletet. Szuper dolog a történet kibontakozása közben azt vizslatni, hogy a főhősök éppen az előtt a zöldséges előtt sétálnak, ahol minden nap vásárolunk, vagy abban a romkocsmában csattan az első csók, ahol mi is hasonló helyzetben voltunk. 2015 őszétől két új produkciónál is keresgélhetjük majd az ismerős helyszíneket.Aranyélet

A HBO saját gyártású sorozata, mely egyelőre 8 részből áll majd, s a krimi/thriller műfajában szeretne újat mutatni. Finn mintára készült, s egy, a felső tízezerbe tisztességtelen módszerekkel bekerülő családról szól, akik jobb útra térnének, de rájönnek, hogy a zavarosban halászás jobban kifizetődő út. Természetesen a skandináv nagytestvér után "magyarosították" a sztorit, s nekünk ismerős, sokszor pitiáner és visszatetsző csalásokkal, fösvénységgel, tipikus újgazdag klisékkel találkozhatunk. Ónodi Eszter alakítja a széphez és jóhoz könnyen hozzászokott anyukát, Thuróczy Szabolcs pedig a családfő. Fontos karaktereket hoz még Lengyel Tamás és Anger Zsolt is. A Miklósi família simlis kálváriája a II. kerületben játszódik majd és november 8-tól tűzik a HBO műsorára.

Válótársak"Divorce" eredeti címmel futott a holland sorozat, melyet első körben 10 epizódosra kalibrált az RTL Klub. A kereskedelmi televízió a napi sorozat helyett hetente jelentkező, sokkal kidolgozottabbnak, komolyabbnak és összetettebbnek tűnő "dramedy" műfajú sorozattal operál. A Válótársak szereplőgárdájánál sem bízták a véletlenre, három pár története fonódik egybe, akiket Stohl András, Gubás Gabi, Scherer Péter, Balsai Móni, Lengyel Tamás és Földes Eszter alakít. Mindhárom párkapcsolat más más szakaszban jár, s a pilot részben azt látjuk majd, hogy a három férfiember egy szintén budai társasházba költözik. Pontos dátumot egyelőre nem tudunk, de a Válótársak is novemberben jelentkezik majd először.