Csütörtöktől vasárnapig ismét olyan program(túl)kínálat lesz a fővárosban, ami garantálja, hogy senki sem akar majd otthon maradni: filmfesztivál, éjszakai revüshow, pszichedelikus rockkoncert, hindu rituális tiszteletadási szertartás és jóga, maratoni DJ-szett és még sok más. Szerintünk ezeket csináld a hétvégén.

Csütörtök
Az egykori Műhely helyén nyílt Kávé Műhely nem csak a budai specialtyfelhozatal, de a fővárosi kávézók közül is kiemelkedik szerethetősége, különlegességei és hozzáértő dolgozói okán. A Szlovákiából importált koffeinlöketek mellé rendelhetünk szendvicseket, salátákat, különböző reggeliket (ham and eggs, rántotta, tükörtojás, croissant), amelyekből van vegetáriánus/vegán és gluténmentes opció is, ráadásul a paleoétrendet követőkről sem feledkeztek meg.

Ha azt mondjuk, Einfach Berlin, sokunknak a letisztult logó, a városban szétszórt matricák és a Telep előtt fröccsöző fiatalok pólóinak mintája jut eszünkbe. Pedig egy rendezvényről beszélünk, amely mellé egész brand és életérzés társult.
Idén most csütörtöktől költözik át a német főváros Budapestre, magával hozva mindazt, ami miatt Németország annyira szerethető és előremutató, legyen az zene, gasztronómia vagy épp a nagybetűs Hangulat.Látogass el Te is az Aperol Gardenbe a Sirály utcában, és koccints barátaiddal egy jéghideg Aperol Spritzcel! Legyen az munka után vagy éppen egy jó nyári mozizás előtt, garantáltan felfrissülsz. Főleg, mert a nyitóbulin nem kisebb név, mint DJ Zoohacker felel majd a hangulat(hoz illő zenék)ért.

A tavalyi nagy sikert követően július 30. és augusztus 5. között a VertigoMédia és a BudapestFilm Zrt.
közös szervezésében idén is lesz VertigoFilmhét a fővárosi Puskinmoziban. Egy teljes héten át naponta két artfilmet nézhetnek meg kedvezményes áron az érdeklődők a közelmúlt filmtermésének legjavából. A filmhét programjában összesen 13 film szerepel, melyek közül egy az országos premier előtt látható majd.Az Ooh La La egy lenyűgözően látványos színpadi show, mely a legsikkesebb párizsi mulatók (Moulin Rouge, Lido, Crazy Horse) érzéki világába kalauzolja a nézőket. Bámulatos varieté-előadás kitűnő táncosokkal, valamint világhírű cirkuszi előadóművészek és artisták közreműködésével. Pazar jelmezek, lélegzetelállító mutatványok, szenzációs zenék, megindító dallamok, szép lányok, parádés kánkán és egy sármos konferanszié színész lépnek színre a különleges produkcióban. Az Ooh La La egy felnőtteknek szóló éjszakai revüshow, érzéki cirkuszszínház, amilyen még nem volt Budapesten!PéntekMinden évben a Guru Purnima napján formálisan is köszönetet mondanak a lelki vezetőknek, tanároknak, hogy elmozdítják a sötétséget a tudatlanságról, hogy jobb és teljesebb emberekké váljon mindenki. Idén sem lesz ez másképp. A hindu rituális tiszteletadási szertartás mellett lesz még lehetőség az iyengar jóga gyakorlására, ami után a közös piknikezés garantálja, hogy mindenki egy kicsit könnyebb szívvel távozik majd.A XIII. kerületben nyílt Orient Soup House a már Budapesten is jól ismert ázsiai konyha fogásait kínálja, csavarral: a leveseinket mi magunk is összerakhatjuk az étlapon feltüntetett alapanyagokból. De ha mégis phót vagy más vietnami főételt ennénk, akkor sincs okunk aggódni: az ételek házias receptek alapján készülnek, a lehető legautentikusabb módon, így az ízélmény garantált.

Nem meglepő, hogy a látogatásunk során arra jutottunk, hogy ezért érdemes egy kicsit többet utazni.

A Bladerunnaz válogatott DJ-csapata minden pénteken lélekkel teli drum 'n' bass klasszikusokkal, funkos liquidekkel, illetve jungle örökzöldekkel tölti meg az A38 Hajó orrteraszát. A hangulatot fokozandó, este nyolcig „egyet fizetsz, kettőt kapsz” koktélakció is van, ha pedig ehhez még hozzátesszük a csodás, Dunára néző panorámát, biztosak lehetünk benne, hogy innen senkit sem fognak bíróság elé citálni túlzott búskomorság vádjával.Mondták már őket az ország legőszintébb, leghangosabb zenekarának, de ha a Run Over Dogsról van szó, az egyik legkiemelkedőbb itthoni koncertzenekarról beszélünk. A színpadon a kitekert, fuzzos témák, pszichedelikus riffek dominálnak, zenéjüket leginkább a desert rock stíluselemeivel lehet körülírni.

A július 31-ei A38-as koncertjük lesz az utolsó, ahol még az első lemez trackjeit fogják játszani, ugyanis szeptember végén, a következő nyugat-európai turnéjuk előtt jelenik meg második albumuk, amely egy igazán új hangzást képvisel majd.

Az Adriatique stílusa a lágy, dallamos house-tól a new wave technón át a tech-house-ig mindent magába foglal, így a szettjeikben mindenki találhat valami neki tetszőt. Főleg, ha az a szett négyórás – márpedig a Solomun vezette Diynamic Musichoz szerződött duó pont ennyit fog játszani. A nyári zsongást egy magasabb szintre emelendő, a Connaisseur Recordings egyik csillaga, Musumeci is leteszteli majd a Track Terrace erre az alkalomra hozott extra hang-, fény- és látványelemeit.SzombatAz mindegy, miért adunk vért, ami fontos, hogy szükség van rá!

Gyere el, és légy te is Hős, adj vért ez alkalommal a Nyeregben!

Hozz magaddal még egy embert, és így az ajándék Strongbow-dat sem kell egyedül elfogyasztanod, hiszen minden véradó ajándékba kapja a frissítő italt.

Fontos, hogy ha vért adnál, feltétlenül hozd magaddal a személyi igazolványodat, taj- és lakcímkártyádat, egyél, és fogyassz bőségesen folyadékot a véradás előtt!Augusztus első szombatján a switch a wndrlnd-be helyezi székhelyét egy egész napos móka keretein belül. A Bit Busters, Niceberg, Tim Deeper, Workit, Hornet, Cortez, TheFirth, Metha és Push'N' Ball segítenek majd bekapcsolni a füled.

Augusztus elsején húszéves karrierjének utolsó koncertjét adja a magyar britpop/alternatív színtér egyik legfontosabb zenekara, a Heaven Street Seven. A saját bevallása szerint „dunabeatet” játszó banda Budapest Park-os koncertjén valószínűleg az összes klasszikus sláger felcsendül majd: Hol van az a krézi srác, Nem elég, Tudom, hogy szeretsz titokban, Sajnálommi itt gyűjtöttük össze a legnagyobb kedvenceinket.Egyre több az ígéretes fagyizó a városban, s ezáltal azok az egységek is szaporodnak, ahol nem „csak” szimpla főzött fagyit kínálnak, hanem valami extrát is. Például jégnyalókát, hideg lapon készülő, saját magunk által összeállított verziót vagy éppen briósban kínált hideg krémet. Megnéztük, hogy hol kaphatunk a sima gombócos vagy olaszos spatulás változatok mellett/helyett rendhagyó variánsokat.

Senkinek nem kell bemutatni kedvenc robotduónkat, akikről az eddigi legjobb retrospektív dokufilm jelent meg a napokban Daft Punk / Unchained címmel. A teljes karrierjüket felölelő, eredeti, eddig nem vetített koncertfelvételekkel tűzdelt anyag teljes képet ad a zenészpárosról a kezdetektől napjainkig. A különleges, Daft Punk: The Story fedőnevű este apropója, hogy lassan tíz éve látott napvilágot Electroma kísérőcímmel az audiovizuális Odüsszeia, amely a robotduó emberré válásának varázslatos küldetéséről szól. A film/klip a művészi hatást fokozva egy darab szöveget sem tartalmaz, a mozit „csak” a zenék és a hangok teszik hatásosabbá. Igazi képi és zenei időutazás az elektro/eklektika útjain. Az este jelszava: harder better faster stronger.VasárnapA Budapest Park-os Pöttömkert lényege az értékközvetítés. Programjaik játékos mozgás- és készségfejlesztésre épülnek, közreműködőik professzionális színvonalon értenek a gyerekekhez, és hasznos tudást közvetítenek színes, kreatív játékaikkal, feladataikkal, bemutatóikkal, amelyekhez a gyerekek és szüleik is örömmel csatlakoznak. Lesz többek közt aszfaltrajzolás, bemutató mentőautó, arcfestés, napindító jóga, kendobemutató, bohócszínház és még sok más.Augusztus 2-án a Millenárisra várnak minden Minecraft-rajongót és azokat is, akik most szeretnének megismerkedni ezzel a csodálatos játékkal.

Számtalan érdekes és izgalmas program, versenyek, érdekes előadások, a legnagyobb Minecraft-játékosok várnak mindenkit, na és persze lesz Minecraft minden mennyiségben!

Az elmúlt években szokássá vált, hogy a Sony World Photography Awards nyertes pályaműveit a Szimplában állítják ki. Praktikus kezdeményezés, hiszen egy mindenki számára nyitott térben bemutatva ezek az alkotások sokkal nagyobb közönséghez eljuthatnak. Idén más szórakozóhelyek is csatlakoztak a népszerűsítéshez, össze is szedtük, melyikek.Vasárnap ismét Budapestre érkezik napjaink post-metál undergroundjának talán legismertebb zenekara, a philadelphiai Rosetta. Utolsó ittjártuk óta három friss anyaguk jelent meg, a rendkívül sötét és borús hangulatúThe Anaesthete, a tavalyi Flies To Flame EP, valamint legfrissebb nagylemezük, az alig egy hónapja kijött Quintessential Ephemera. Az idei év jelentős változást hozott a zenekar életében: az eddig szinte bebetonozottnak látszó négytagú felállás öttagúra bővült, állandó tagként csatlakozott Eric Jernigan, a City of Ships énekes-gitárosa. Ez a változás egyfelől a két gitár jelenlétével új ízeket és egy sokkal masszívabb, még az eddiginél is erőteljesebb hangzást hozott, másfelől az eddig csak elvétve megjelenő tiszta ének is állandó tényezővé vált, aminek hatása az új lemezen már az első hallgatás után is bőven szembetűnő. Természetesen az Európa-turnéra is az új felállásban, öten jönnek, ami mindenképpen különleges élménnyé teszi a koncertet még azoknak is, akik az eddigi három pesti koncertjükön is ott voltak, és úgy gondolják esetleg, nekik a Rosetta újat már nemigen mutathat.