Itt nem csupán vásárolni lehet, a látogatás önmagában is élmény. Tegnap délelőtt nyitott meg az édesrózsám, a tavasz legillatosabb virágához, a rózsához címzett ideiglenes bolt a Gerlóczy Kávéház mellett. A megnyitón jártunk, s egyetlen másodperc elég volt ahhoz, hogy magába szippantson ez a színpompás és illatos univerzum.

A bolt ötlete Bán Judit és Szegő Eszter fejéből pattant ki, akiket sok egyéb mellett a rózsák iránt táplált szenvedély is összeköt, s egy ideje már közös webshopot üzemeltetnek, ahol kizárólag rózsás termékekkel ismertetik meg egyre népesebb rajongótáborukat.

Az édesrózsám koncepciójának sikere rövid idő alatt túlnőtt az internet határain, ezért a lányok, ha csak bő egy hétre is, de egy valódi bolt nyitása mellett döntöttek. Újabb partnereket kutattak fel, a megvalósításhoz pedig a már rutinos Projekt Showroom csapatától kaptak segítséget.

A mellett megvalósult concept store egy igazi „rózsamennyország” lett, ahol minden kapható, amin megjelenik a virágmotívum. A polcokon, asztalokon rózsás porcelánok, konyhai textíliák, szalvéták, bűbájos lakberendezési kiegészítők sorakoznak. Fejünk fölött gyönyörűséges lámpaernyők lebegnek, a földön pedig varázslatos virágos rétet idéző szőnyegek, és speciális cementlapok sorakoznak. De akadnak itt rózsaillatú, sőt olykor rózsa alakú kozmetikumok, stílusos kertészkellékek: kesztyűk, lapátok, nyesőollók, természetesen rózsás kivitelben, és még rózsás gumicsizmák, esőkabátok és esernyők között is válogathatunk.

Zavarba ejtő a papírdekoráció felhozatal, amelynek összeállításában az Oltári Bazár és a Karcsi Papír is részt vett, sőt ez utóbbi legfrissebb papírvirágaival is itt találkoztunk először. Persze élővirágból sincs hiány, és akár különleges is beszerezhetők. A mi szívünket a fémdobozba rejtett rózsás varrókészlet és a tapintásra késztető üvegből készülő papírnehezékek ejtették rabul.Pop-up bolt a rózsához 1052 Budapest, Vitkovics Mihály utca 3-5.
Nyitva: május 24-ig. H-P 12.00-20.00 Szo-V. 10.00-20.00 www.facebook.com/edesrozsam www.facebook.com/oltari.bazar