Ha nem jutott jegyed a Subscribe történetének utolsó két budapesti, már telt házas koncertjére, akkor se búsulj, kárpótlásul összegyűjtöttünk egy rahedli programot hétvégére.

Csütörtök
Az Illuminációk – a Gutenberg-galaxis stopposainak című tematikus kiállítás sokrétűen értelmezi a művészkönyv műfaját, miközben hozzájárul a könyv jövőjéről szóló aktuális diskurzushoz is. A könyv egyszerre jelenik meg a folyamatosan múló jelen szimbólumaként és a korábban örök életűnek tűnő Gutenberg-féle galaxis féltett és rejtett zugaként. A tárlaton többek között könyvszobrok, képversek, könyvespolcokon elhelyezett farönkök, sorskönyvek egymásba fonódó lapokkal, szövegtöredékekkel, transzformált, de még könyvre emlékeztető tárgyak stb. lesznek kiállítva a Műcsarnokban.

Ez alkalommal a témát három teljesen különböző aspektusból közelítik meg a Cultivón, hogy a PR-szakma minden apró titkába bepillantást nyerj.

Hogyan néz ki a szakma a legnagyobb hazai PR-ügynökség tulajdonosi székéből? Mit jelent a self-PR, és mekkora szerepe van a karrieredben? Milyen az élet az ügyféloldalon, amikor multinacionális vállalatok kommunikációjáért felelsz?

Válaszok az Ötkertben.

Virágkorát éli a két ország koprodukciós filmgyártása, amelyben a cseh és szlovák alkotók mellett a szlovákiai magyar művészek is fontos szerepet játszanak. Hét filmmel és egy többnyelvű záróbulival jelentkezik február végén a Cseh és Szlovák Filmkarnevál.

A fesztivál szlogenje: Nézz a szomszédod képébe!

Több mint 2 évvel ezelőtt a hírhedt csütörtök éjszakák ismét valóra váltak, és a belvárosban, a Trafiq falai között születtek újjá a legdögösebb fekete zenékkel karöltve.

Közkívánatra újra visszatérnek az alapokhoz, leporolják a régi kedvenceket, összeszedik a legütősebb friss trackeket, és csütörtök éjjel robbantják a táncteret. Egy estére újra felelevenítik a hamisítatlan „házibuli”-hangulatot!Péntek

A Frankofón Filmnapok a Frankofón Fesztivál keretein belül, február 27. és március 8. között jelentkezik megszokott helyén, az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

Idén 31 film ebből 23 premier előtti vetítés – került a programba: a francia mozi legújabb és legjobb alkotásain kívül algériai, belga, görög, kanadai, román és svájci filmek lesznek láthatók egy héten keresztül.

2015 első nagykoncertjét az Akvárium Klubban adja az Anna & the Barbies!

Hibernáltak és téli álmot alvók ébredjetek, mert a hó alól kikandikálnak a gitárfejek, a barlangokból kitolják a Marshall-ládákat, szezonnyitó, vérátömlesztő rockelsősegély. Felkészülés a fesztiválszezonra, értágító, vérpumpáló, velőt rázó rockriadó az Anna & the Barbiestól!

Egy éjszaka az ország első számú női DJ-jének, Julia Carpenternek bűvöletében a Hello Baby Barban! Mesébe illő környezet, fantasztikus fényjáték és utánozhatatlanul őrült ütemek! A legnagyobb külföldi és hazai fesztiválok és klubok, így többek között a Tomorrowland, a Balaton Sound Official, a Sziget Festival Official és a VOLT Fesztivál Official rendszeres fellépője ez alkalommal visszatér kedvenc belvárosi palotájába, hogy ismét elvarázsoljon eredeti, senkihez sem hasonlítható stílusával, páratlan zenei ízlésével és személyes bájával.

Te melyik Tim Burton-film szereplője lennél?

Öltözz be a kedvencednek, és menj el a KREA Iskola farsangi partyjára a NOMURI-ba! Február 27-én este várnak egy igazi beöltözős buliba, ahol megelevenedik Tim Burton filmjeinek világa.

Indulj a versenyen, és legyen tiéd a legjobb jelmezben érkezőnek járó dicsőség és díj! Nyisd az estét a város egyik legstílusosabb csapatának koncertjével (Volkova Sisters, 22.00), majd utána következhet a hajnalig tartó buli!

A farsang a nyakunkon, és nem kerüli el a Teslát sem.
27-én a szokásos pénteki klubest átalakul – a népszerű elektronikus zenei slágerekre, deep-, house- és diszkóütemekre, valamint minden éjjel egy különleges élő előadásra épített Tesla Live Club ezúttal már attól is más lesz, mint máskor, hogy fellépőik, pultosaik és egyéb kollégáik is beöltözve várnak titeket!Szombat

A Skyrun olyan futóeseményeket foglal magában, amelyekben a szintkülönbség a távhoz viszonyítva jelentős. Az útvonal mehet terepen vagy aszfalton, és tartalmazhat lépcsőket és meredek szakaszokat is. A Skyrun Duna Tower
számokban:
18 emelet, 402 lépcsőfok, 300 nevező. Készen állsz?2015-ben is megrendezik hazánk legnagyobb kerékpáros szakkiállítását, a PORT.hu Bringaexpót.

A rendezvény a tavalyi évhez hasonlóan idén is a Hungexpo G pavilonjában lesz.

Február 26. és március 1. között, naponta 10.00–18.00-ig mintegy 10 000 négyzetméteren várják a kerékpár iránt érdeklődőket.
Az expón minden eddiginél több kiállító lesz, új, a hazai piac számára eddig ismeretlen márkákat is megismerhettek.Az októberben várva várt Moritz von Oswald Trio fellépésére február 28-án kerül sor a Trafóban! Az elektronikus zene kultikus úttörője, a dubtechno atyja, Moritz von Oswald Tony Allennel,Fela Kuti zenekarvezetőjével és dobosával, az afrobeat megteremtőjével lép színpadra, Max Lodarbauerrel kiegészülve – Budapesten először.

Mi a közös egy Škodában, Jiři Menzelben, a Magas-Tátrában és pár darab katonai egyenruhában? Mind szerepelnek a The Carbonfools friss klipjében, amely a két hónapja megjelent Carbonbliss című lemez egyik legslágeresebb dalához, a Czechoslovakian Discóhoz készült. Aki a szerzemény súlyos ütemeit és humoros nosztalgiáját élőben is szeretné hallani, annak van egy nagyon jó hírünk: a The Carbonfools következő nagyszabású koncertjét 2015. február 28-án a Barba Negra Music Clubban tartja! Aki úgy dönt, hogy a srácokkal tölti az estét, előfordulhat, hogy éppen Agnieska és a főhős történetét hallva bulizza át magát a márciusba, hiszen ismét egy olyan buli elé nézünk, ahol bármi megtörténhet!

A Pure Lust és a NOMURI koprodukciójában először érkezik Magyarországra Nick Monaco, San Fransisco-i Dj/producer. Nick egy klasszikus értelemben vett szépfiú, akinek félénksége és befelé forduló személyisége gyakorlatilag igazi katalizátorként hat munkásságára.

A rendhagyó műfajok közti lavírozás rendhagyó line upot kíván, így az este elején DJ Bootsie nagyobb hiphop beatekkel melegít, majd Nick után a Pure Lust-os srácok, Daniel Page és Daniel Ban játszanak igazán lüketető deepet.
Vasárnap

A mottó továbbra is ez: barangold be a világot egyetlen hétvége alatt az ország legnagyobb utazási kiállításán!
Izgalmas ajánlatok a világ minden tájáról, egzotikus kulturális és gasztrokalandok, kedvezményes külföldi és belföldi utazásilehetőségek, érdekes helyszíni programok.

Ha szereted a LEGO- t, akkor az Utazáskiállításon a helyed, ahol személyesen is részt vehetsz a 180 nm-es LEGO Magyarország-térkép megépítésében.

A tavasz még nem érkezett meg, de máris három imádni való bébi született a budapesti állatkertben: név szerint Ikinya, a zsiráf, Rozi, a zebra és Boldizsár, az antilop. Ők mind 2015-ben csatlakoztak a város leglátogatottabb intézményének különleges csapatához. Nézd meg őket vasárnap!Vasárnap indul a Korzó, a válogatott régiségek, designtermékek, kortárs képző- és iparművészeti alkotások vására a Bálna Budapest vásárterén.

Tegyél szert izgalmas apróságokra, rendezd be lakásod filmes szuperprodukciók díszlete szerint a magángyűjteményből alakult showroom, a Möbelkunst designvásár termékeiből! Vadászd le a Boda antikvitás legizgalmasabb régiségeit, vagy vidd haza a fotelből ággyá könnyedén átcipzározható Paq chair fotelt!

Másfél év elteltével újra a Muzikum színpadán Ian Siegal!

A kritikusok szerint zenéje a ma élő blueszenészek között a legautentikusabb lenyomata olyan muzsikusok örökségének, mint Howlin' Wolf, Muddy Waters, Bo Diddley, de leginkább Tom Waits, akinek nagy tisztelője.