A Slipknot már csütörtökön elviszi a hétvégi programajánló különdíját, mint a Leginkább Várt Esemény, de szerencsére akadnak még nézni valók az amerikai maszkos metálbanda után is; Mangalica Fesztivál vagy Ősparty. Többek között.

Csütörtök

London, Párizs, Berlin, Brüsszel és Sydney után Budapesten itt látható először a 2014-es év legjobb lemezborítóit bemutató Best Art Vinyl kiállítás, melynek keretében az egyedi minőséget garantáló BIZSÓK Hangsugárzó Manufaktúra interaktív hanginstallációját is kipróbálhatjátok! Az Art Vinyl minden év novemberében hirdeti meg a Best Art Vinyl válogatást, ahol design szakértők és a zeneipar képviselői szavaznak az év 50 legjobb lemezborítójáról, amelyek ezután Londonból indulva körbeutazzák a világot.

A tárlaton a lemezek nem csak láthatók, hanem meghallgathatók is, a megnyitón DJ Bodoo garantálja a legmenőbb hanglemezboltokban megszokott hangulatot!

A „nem minden kóser, ami zsidó, és fordítva" állítást most ne feszegessük, inkább egy pillanatra gondolkozzunk el, hogy Budapest zsidó negyedében hol tudunk gyorsan olyan ételhez jutni, amely zsidó tradíciókon alapul, séta közben is el tudjuk fogyasztani és újat mutat, nem kommersz. Megmutatjuk, hogy nekünk mi a tuti tippünk, akár az esti hajtás előtti vacsorára.

Vajon melyik projekt, csapat, arc, esemény, film, ügy, alkotás kapta a legtöbb szavazatot? Hamarosan kiderül! Kíváncsian várja mindenki, hogy mi volt 2014 legnépszerűbb kreatív projektje! Menj el az eredményhirdetésre és egy közös ünneplésre a Toldiba február 5-én!

Az NME szerint „a Joyland az a fajta komor szintipop, ami után el akarsz szívni egy cigit és feketére kifestett szemmel akarsz táncolni egy berlini raktár sötét pincéjében.” Szóval elő a szemceruzákkal, ugyanis február 5-én a DürerKert színpadára hozza sötét szexuális melodrámáját!

A többszörös platinalemezes és Grammy-díj nyertes maszkos bestiák, a Slipknot tagjai végre készen állnak a régóta várt visszatérésre, amelynek Budapest is része lesz február 5-én, a Prepare For Hell turnéjuk keretében.

A Slipknot rendkívül látványos, lebilincselő és kaotikusshow-it gyakran legendaként őrzi az emlékezet, ezek a koncertek - most új maszkokkal és színpadi látvánnyal - kihagyhatatlanok!

Új év, új projekt!

Egy újonnan induló partysorozat, a "Be My Dog"első állomásaként a Trafiq-ba látogat, aminek történetében először látják vendégül Blattit, az URIMURI és a NOMURI korábbi rezidensét, és a Pure Lust vezéralakját, Daniel Page-et!

Blatti & Daniel Page kollaborációjának gyümölcseként jött létre Budapest legújabb brandje, mely irányvonalát tekintve a könnyebben értelmezhető, ám közel sem az agyoncsépelt rádióslágeres, hanem a dallamosabb house-okra, deep house-okra épül majd.

Amúgy interjúztunk is velük.

Péntek
2015-ben nyolcadik alkalommal rendezik Budapesten a Mangalica Fesztivált, a belváros szívében az V. kerületi Szabadság téren. Az ingyenesen látogatható rendezvényen az érdeklődők találkozhatnak az ország különböző pontjaiból érkező tenyésztőkkel és őstermelőkkel.

A tenyésztők, kistermelők mellett minden alkalommal lehetőséget kapnak magyar kézműves termékek készítői, iparművészei a bemutatkozásra, a rendezvényen belüli kézműves utcában. Napközben autentikus népzenei programok, vásári komédia, gasztrobemutatók, koncertek lesznek péntektől vasárnapig.Sötétség, klasszikus zenei dallamok és óriás luftballonok. A Kék Duna keringő akkordjai csendülnek fel az éterben és fekete függönyök lejtenek páros táncot az ismert Strauss melódiára a táncteremben… E nem mindennapi nyitány után négy színes alak jelenik meg a szférikus hangokkal „megzenésített” fekete birodalomban. A táncosok mint színes jelenések, újra és újra nyomot hagyva, hol eltűnnek, hol feltűnnek a sötét homályban. A mozgó testekkel együtt változó színpadi elemek közös organikus formává lényegülnek át, mely lélegezni kezd és életre kel.

A Nothing's for something című előadás Heine Avdal és Yukiko Shinozaki visszatérése a színház világába.

A Trafóban.

Pénteken egy hatalmas bulival készülnek a NOMURI-ban, hogy megünnepeljék a Super Bowl döntőt, és üdvözöljék a hazai amerikai focistákat is!

Ez alkalommal a Deep Cafe jól összeszokott DJ párosa, Daniel Brooks és Nigel Stately állnak a pultba, hogy hajnalig tartó deep és NuDisco ütemekkel táncoltassanak meg.

Február első hétvégéjén várnak minden lelkes house rajongót egy kis tavaszváró mulatságra a budapesti VOLT Music Bar Official parkettjére. Az est hangulatát Mc Fedora énekhangja emelni, a talpalávalót pedig egy vegyes páros, Nora Matisse és Poli biztosítja reggelig.

Íme itt a harmadik, a három! Új szórakozóhely nyílik ezen a néven (mármint a 3) a hetedik kerületben. A pénteki nyitóbulin Oriol Vandelaés Outstanda szolgáltatja a zenét.

Back to the roots. Budapesten egymást érik az elektronikus zenei partik, nagy nemzetközi sztárok adják egymásnak a lemezjátszót szamár a végállomás alapon, kultikus öregek tolják hetente klubjaikat, míg az újak megszállottan keresik a trendeket és hasonló életkorú közönségüket. Így van ez jól. Néha viszont érdemes megállni egy kicsit, akár egy este erejéig, hogy megvizsgáljuk, megvan-e még a tűz, az a közösségépítő attitűd, amely megváltoztatta a kilencvenes évek magyar zenei világát és létrehozta azt a partikultúrát, amelyben él, alkot, táncol, zenél dj, mc, vj és a közönség, vagy ez már szigorúan csak biznisz.

Ősparty a Dürerben!Szombat
Telt házas lemezbemutatójuk után a Middlemist Red ismét visszatér az A38 Hajó gyomrába, a lett Carnival Youth társaságában.

A zenekar idén tavasszal készül első Európa turnéjára, ám az elsők izgalmas sora mellett, öröm az ismert és kedvelt koncertterep is, így most, a zenekar pár hónappal telt házas lemezbemutatója után ismét visszatér az A38-­ra, hogy idei első koncertjével megmozgassa a hajópadlót!

Az V. kerület egyre „olaszabb”. Már nem csak az Arany János utca a célpont, ha egy kis lazaságra vágyunk, mert kinyitott a város első apérobárja, a ‘Mericano. Vagyis egy olyan hely, ahol már délutántól leguríthatunk egy Martinit, egy finom, kemencében sült pizza társaságában. Ha netán estig maradnánk, könnyen lehet, hogy electro swing buliban találjuk magunkat.

Miért ne?

A hazai underground rock/metal szcéna egyik legendás zenekarának, a Superbuttnak egykori tagjai alkotják a frissen alakult bandát, mely kizárólag magyar nyelvű dalokkal nyomul. Szombaton bemutatkoznak a Gozsdu Manó Klubban.Február 7-én leviszik a szervezők szokásos Martin Audio hangrendszerüket a Rézmálba, hogy ismét felverjék a környéket egy kis drum and bass-szel. Ezen az estén főszerepben a jump-up és a neuro, de persze nem kell meglepődni, ha más is felcsendül.Joshua Kierkegaard G. Steele, ismertebb nevén Flux Pavilon 2011 után tér vissza Budapestre, méghozzá az Akváriumba és magával hozza legismertebb zenéit amellett, hogy sok-sok újdonságot is tartalmaz majd számunkra ez az este. A dubstep stílussal összenőtt Circus Records alapítója és tulajdonosa még mindig ott van a legnagyobb fesztiválok headlinerei között, sőt, nemrég turnézta végig Amerikát új lemezével.
Február 7-én az a Next Level csapat prezentálja nekünk, akik 2014-ben elsőként hoztak Magyarországra olyan neveket, mint a What So Not, Habstrakt, Laxx vagy Aero Chord.Vasárnap
Málnapálinka a lecsóban? Sós fagylalt egy csokis édességhez? Kalamáriba töltött kacsakolbász paprikás krumpli mellé? Gulyás lapostányéron? Vérpuding babfőzelékhabbal? Somlóit pohárból? Meglepő, ám annál finomabb és látványosabban tálalt, ultramodern technológiával, óriási szakértelemmel és nagy műgonddal készült újragondolt magyar fogások nyomába eredtünk, hogy most megoszthassuk veletek, milyen izgalmas és színes is a mai magyar gasztronómiai paletta Budapesten. Melyiket vállaljátok be vasárnapi ebédre?

Ingrid a megkeseredett Femme Fatale tankönyvi példája: neurotikus, egyedül neveli lányát, Astridot, és meggyötört életéből igyekszik teljesen kizárni a férfiakat. Barrynek mégis sikerül Ingrid lelkét megérinteni, majd darabokra törni, amit a nő halálos bosszúval viszonoz. Anyja bebörtönzése után Astrid az árvák hánytatott sorsára jut, nevelőről nevelőre passzolják, míg végül anyjában is hitét veszti. A Janet Fitch novellája alapján készült film körbejárja az anya-lány kapcsolat legsötétebb szegleteit, és rámutat: a nevelés kétirányú. A filmet vasárnap nézheted meg a kolorban.

Továbbra is Oscar-lázban égünk: februárban is bemutatkozik pár olyan film, amelynek komoly esélye van rá, hogy a főszereplője, a fényképezése vagy épp a zenéje miatt hazavisz egy (vagy több) aranyszobrocskát. De emellett debütál egy új magyar dokumentum- és egy játékfilm is, valamint itt lesz velünk Bradley Cooper és Clint Eastwood mesterlövésze, a Wachowski testvérek legújabb űreposza és Miles Teller pszichopata jazzdobosa is. Lássuk tehát, hogy milyen filmekért érdemes moziba menni februárban. Akad köztük olyan, amire már ezen a hétvégén beülhetsz.

A zenerajongók most bizony nagyon örülhetnek, hiszen egy talán soha vissza nem térő eseménynek lehetne szem- és fültanúi. Ugyanis két amerikai szupersztár DJ fogott össze, hogy a Universal Zulu Nation alapítója, a ’80-as években több műfaji határokat feszegető elektronikus zene megalkotója, a hip hop kultúra felvirágzásának fontos alakja, az elektro-funk egyik ősatyja, Afrika Bambaataa előtt tisztelegjenek. DJ Shadow és Cut Chemist egyesített erővel érkezik Budapestre!