Olyasmi történik hétvégén Magyarországon, amire 2008 óta nem volt példa: a kaliforniai hardcore-punk zenekar, a Téglás Zoli által vezetett Ignite újra klubkoncertet ad Budapesten - mindjárt kettőt! Ha esetleg nem mozgatna meg a fiúk dupla fellépése, akkor is akadnak lehetőségek szép számban.

Csütörtök
Ütős kis napok lesznek a fővárosban: 48 ország 371 játékosa nevezett a budapesti Tüskecsarnokbanjanuár 28. és február 1. között megrendezendő, 35 ezer dollár összdíjazású asztalitenisz World Tour viadalra, melyen a felnőttek mellett az U21-es korosztály tagjai is asztalhoz állnak.

Felejthetetlen zenei élményt kínál január 29-én a Budapest Music Center. A színpadon ezúttal a Grammy-díjas Frank London és zenésztársai, azaz a The Glass House Project.

A Glass House neve itthon ismeretlenül cseng, ám a tagok jól ismertek: az együttes vezetője a Grammy- díjas Frank London, aki már sokszor koncertezett Magyarországon. Plusz három kiemelkedő magyar zenész csatlakozott a tavaly tavasszal, New York-ban létrehozott formációhoz.

Az A38 Hajón pár éve, karrierjének hajnalán fellépett Elektro Guzzi, a kortárs technó egyik legkurrensebb formációja. A dob-gitár-basszusgitár felállású trió nagy trükkje, hogy gyönyörű, okos és magával ragadó minimáltechnót játszik - teljesen analóg hangszerparkkal, számítógép és kütyük nélkül, mindössze néhány alapeffekttel. Sötéten ragyogó, fortyogó, bugyborékoló, élő produkció - ez az Elektro Guzzi, ami a nyáron megjelent legfrissebb lemezét mutatja be.

A Kazinczy utca 48. alatt található különös épület a budapesti éjszaka egyik stabil szereplőjévé nőtte ki magát a nyitás óta eltelt valamivel több mint egy évben. A tulajdonosok a felhalmozott tapasztalatok után még tovább gömbölyítették a Kockát, így napközben még kényelmesebben élvezhetjük a kiváló sörválasztékot, este az élő zenés koncerteket és az igényesen összeállított ételeket.

Ajánljuk például csütörtök estére.

A montreali garage / rock n roll élet egyik alapembere, a '90- es években a Scat Rag Boosters trióban kezdte, aztán a Demon's Claws- ban dobolt két és fél évet, azután Skip Jensen & His Shakin' Feet-ként mint one man band, később duóban mint Skip Jensen & Seb Normal. Manapság pedig trióban - Skip Jensen Group néven. Csütörtökön elcsípheted a Corvintetőn.Péntek

Hirokai Umeda japán koreográfust és multidiszciplinárisművészt a japán avantgárd művészeti világ meghatározó, egyik legbefolyásosabb művészeként tartják számon. Előadásai intenzív vizuális elemeket hordoznak, koreográfiáinak központi eleme a digitális hátterű holisztikus művészi gondolkodás.

Pénteken és szombaton a Trafóban lehet megnézni.

Másfél órás, nagy energiájú, igazi, karakán, cigányzenei elemekkel megspékelt szving a 20-as, 30-as évek Párizsának legismertebb zenéivel valamint a névadó híres jazzgitáros Django Reinhardt szerzeményeivel pénteken a Mazel Tovban.

Kanyargós mellékutcák sötét pincéiben és romkocsmák mélyén jártunk, hogy megkeressükBudapest legizgalmasabb szabadulósjátékait. A világhírű műfajt azoknak találták ki, akik nem ijednek meg, ha a puszta logikára hagyatkozva kell megoldaniuk a legkülönfélébb feladatokat, miközben a szabaduláshoz rendelkezésre álló idő egyre fogy.

Kipróbáljátok a haverokkal?

A Love Is All név a NOMURI-t is kötelezi, így azt ígérik, hogy ezen az estén mindenki megtalálja majd a szerelmet - legyen szó zenéről, italról, lányról vagy fiúról.

Ramin és Moon összeszokott párost alkotnak, és egész biztosak vagyunk abban, hogy egy másodpercig sem maradsz majd egy helyben.

Dj Moon "Love is all" podcastjai egyébként zseniálisan megmutatják, mire is számíthattok majd ezen a pénteken.

Finom, de egyben feszes deep minden mennyiségben pénteken!

Ha már Love Is All...All you need is love.

Igaz, hogy könnyebb szemkontaktust kialakítani, vagy mosolyogni egyet a szimpatikus kiválasztottra, de ez az egyszerű gesztus egyre bajosabbá válik. Ha félénkebb vagy és mosolygás helyett a telefonod mögé bújva ismerkednél, ajánlunk hozzá néhány randiapplikációt.Érkezik az első külföldi vendég a RAW pultjába az Akvárium Klubba! A Nápolyból érkező kollégát a Collective Machine jóvoltából ismerhetted meg közelebbről, és sikerült végre találni egy alkalmas időpontot neki!

Jöhetne ide a szokásos zenei pr, de inkább maradjunk csak annyiban, hogy garantáltan ultra márkás estének nézünk elébe! Collective Machnine külön kérése volt, hogy az egyébként is Raw rezidens Captain Knuckles érkezzen mellé b2b-ezni, úgyhogy vita nélkül ez lesz az eddigi legkomolyabb line up!

Ismét egy nagypályás DJ veszíti el Tesla szüzességét. Ezúttal Soneec ízlésén és tudásán a sor, hogy a Teslára hangolódva olyan zenéket szórjon a tánctérre, amik marionett madzagokként képesek mozgatni a lábakat. Soneec a ‘90-es évek óta aktív, szerte a világon olyan klubokat járt meg, mint a Turnmills (London), a Panama (Amsterdam) vagy az Es Paradis (Ibiza). Soneec otthonosan mozog mindenféle house zenében, sőt mostanában már első saját munkái is kikerültek stúdiójából.
Szombat

A Fogasháznak nem állt és most sem áll szándékában, hogy valódi és lehetséges vendégei körében és között ellentéteket szítson, netán gerjesszen. Mindössze egy több évszázados (közép) európai szokást véve mintául, hagyományos kulturális és gasztronómiai eseményt kínál nem-vegetáriánus vendégeinek Nagy Zabálás néven.

Tekints úgy a szombatra meghirdetett eseményre, mint emlékezetre és emlékeztetőre, a közelmúlt előtti tisztelgésre, amikor még sokunk nagy-, déd- és ük-szüleinek a disznóvágás volt az esztendő egyik legfontosabb eseménye, ünnepe.

Gondoltál-e már arra, hogy profi cukrász által üzemeltetett műhelyben készítsd el a saját bonbonodat? Ha igen, ajánljuk hozzá az egyik legautentikusabb helyet, ahol megteheted: a Déli pályaudvartól mindössze néhány percnyi sétára található a Barny’s kézműves csokoládézót.

A január végi időszak megelőzi a báli szezont, és nem utolsósorban az esküvőkre való felkészülés időszakát. A 11. Esküvői Kiállítás szervezői átfogó képet kívánnak adni a látogatók számára a hazai piac nyújtotta lehetőségekről, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy a családi-események és ünnepi alkalmak nagyobb hangsúlyt és megfelelő rangot kapjanak mindennapi életünkben.Idén a 114 éves Fészek Művészklub egy napra kinyitja összes termét, hogy befogadja a különböző művészeti ágakban tevékenykedő tehetséges fiatalok alkotásait. A legendás Fészek eredeti célkitűzése az volt, hogy a mindenkori művészek egymás közötti emberi kapcsolatait előmozdítsa és egy olyan befogadó (mű)helyet biztosítson a számukra, ahol szabadon alkothatnak. Az utóbbi időben különböző okokból kifolyólag egyre nehezebbé vált ennek a megvalósítása, ezért új, lendületes csapat vette kezébe a programok szervezését. A programkínálat a koncertektől a rövidfilmeken át a színházi előadásokig terjed.

A kaliforniai hardcore-punk zenekar, az Ignite utoljára 2008-ban tartott Magyarországon klubkoncertet. Most az együttes - magyar származású énekese, Téglás Zoli vezetésével - visszatér, hogy egyből két klubfellépést is vállaljon Budapesten. Az első, január 31-én egy szokásosan sújtó buli a Barba Negrában, a második, február elsején egy meghittebb hangulatú, egészen különleges és egyedi akusztikus koncert az A38 Hajón.Az idei farsangi buliba egy Oscar-díj a belépő. Na jó, ha van egy Golden Globe-od, akkor is beengednek. Bújj bele a kedvenc színészed, producered, rendeződ vagy kedvenc karaktered bőrébe, és tartsd meg a többiekkel együtt a filmipar legnagyobb gáláját! Január 31-én a Mikában gördül ki a vörös szőnyeg. Még sosem volt ennyi sztár a Mikában.
Séf és Eliot jóvoltából pedig egész éjjel csak filmzenék szólnak!

Dress code: Öltözz hollywoodi hírességnek!Vasárnap

Megnyitja első bolhapiacát az Iskola!

Február 1-től minden vasárnap 10-16 óra között várják az érdeklődőket, árusokat.

Nyitási akcióként egész februárban ingyenes eladóknak és vevőknek egyaránt!

Gyűjtsd össze feleslegesnek vélt holmijaid, biztos gazdára találnak!

Ali, a brémai nyugdíjas nem jött zavarba a gondolattól, hogy élete utolsó éveit egy török prostituálttal töltse. Fia, Neyat hamar megkedveli az útszéli Yetert, mikor megtudja, hogy a nő a kemény munkával megkeresett pénzzel rég nem látott lányát támogatja. Ali egy elutasítás hevében véletlenül megöli Yetert, Neyat pedig Isztambulba repül, hogy megkeresse Aytent, aki nem csak egy menekült török prostituált egyetlen gyermeke, de terrorista, emberi jogokért harcol, leszbikus és szerelmes.

A film 32 díjat nyert, köztük Cannes-i pálmát, Césart és European Film Awards-ot is, vasárnap a kolorban nézheted meg.

És akkor a ráadás! Miután kitomboltad magad a Barba NegrábanTéglás Zoliék falrepesztő riffjeire, hallgasd meg ezeket a dalokat nyugodtabb körülmények között akusztikus verzióban is az A38 Hajón.