Ha szereted az édességet és az elektronikus zenét, akkor életed hétvégéje következik. A budapesti éjszakában csütörtöktől szombatig egymásnak adják a dj-pultot a szcéna menő arcai. Hogy jön ide a sok édes falat? Jártunk néhány helyen, amelyeket jó szívvel ajánlunk, úgy.

CsütörtökMég mindig van lelkesedés és ötlet a budapesti édességek terén, s pont úgy esett, hogy kvázi egy időben nyitott három új szereplő három különböző profillal. Egy kedves, valódi macaront gyártó műhely, egy ismert tortamanufaktúra bemutatóterme és sütizője, valamint egy népszerű belvárosi szórakozókomplexum cukrászdája. Édesszájúaknak csaknem kötelező a próba. Mondjuk ma?

Gondolnád, hogy hétéves már a Corvintető? A csütörtöki szülinapi partin az Angliából érkező DJ Vadim pörget, továbbá a pult mögött a Corvintető all stars adja a lemezjátszót a másiknak, azaz minden dj és krú jelen lesz.

70 percenként 70 vodka shotot adnak ajándékba, hogy fokozzák az ünnepi hangulatot.Január 13–18. között újra a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer (LMBTQ) filmeké lesz a főszerep Budapesten, ugyanis elindul a 19. Budapest Pride LMBTQ Filmfesztivál. Az eseményen több mint 30 film, többek között hazánkban elsőként bemutatott díjnyertes alkotások, izgalmas dokumentumfilmek, rövidfilmek, kerekasztal-beszélgetések és játékok várják a közönséget.Slam poetry és imprószínház lesz csütörtökön az Anker'tben a legendás Food Film Fighters szereplőivel. Pluszban néhány szabad vers és szabad asszociációk kötetlenül, ahogy akkor és ott meg akarnak születni.
PéntekCiprian Mureșan

Kelet-Európa rendszerváltás utáni művészgenerációjához tartozik.Posztkonceptuális gondolkodását szülőhazájának, Romániának történelme és politikája hatja át.

Mureșan műveiben történelmi, társadalmi, valamint kulturális (képzőművészeti, irodalmi és filmes) referenciákat sajátít ki, amelyeket aztán új összefüggésekbe helyez.

Előszeretettel hivatkozik a modernitás történetének ikonikus darabjaira, miközben napjaink társadalmimegrázkódtatásaiból eredő kérdéseket tesz fel, mint például az utópiák bukása, az új technológiák hatása a vizuális kultúrára – animációs filmek fetisizálásán keresztül –, vagy épp a civil társadalom viszonya a hatalom különböző formáihoz. A kiállítását péntektől márciusig láthatod a Ludwig Múzeumban.

Greg és Voitek a kétezres évek derekán költözött Lengyelországból Berlinbe. A két fiatal producer egyből felvette a német főváros pulzálását, nem sokkal kiérkezésük után saját zenéiket már neves kiadók jegyezték (Trapez, Poker Flat, Crosstown Rebels). Egy napon a Los Angeles-i újvonalas techhouse-pápa (Claude VonStroke) kereste meg őket, hogy 'amennyiben nem félnek Detroittól, igazoljanak kiadójához, a Dirtybirdhöz – megtették. Ezzel párhuzamosan extravagáns-eklektikus (house/disco/techno/fun) szettjeiknek köszönhetően dj-karrierjük is egy csapásra beindult, azóta is sorra követik egymást a kontinensturnék és fesztiválfellépések. Sűrű menetrendjükben örömmel szorítottak helyet első budapesti bulijuknak, amelyre január 16-án az Ötkertben kerül sor.

Pénteken egy teljesen új elektronikus zenei vonallal készülnek nektek a NOMURI-ban.

A Love Is All név a NOMURI-t is kötelezi, így azt ígérik, hogy ezen az estén mindenki megtalálja majd a szerelmet – legyen szó zenéről, italról, lányról vagy fiúról.
Ramin és Moon összeszokott párost alkotnak, és egész biztosak abban, hogy egy másodpercig sem maradtok majd egy helyben.

DJ Moon "Love is all" podcastjai egyébként zseniálisan megmutatják, mire is számíthattok majd ezen a pénteken.

Nézzük, milyen társaság bűvöli ezúttal a csúcstechnikás Void hangfalakat a belváros legnagyobb klubjában!
Goyah finom melegítése már lassan szokássá válik. Könnyed, de mély szelekciója szinte észrevétlenül hoz hangulatba, hogy mire éjfélt üt az óra, már elveszítsd a tér és idő érzékelését. Őt követi a deep house-ban utazó Indigo Theory élő fellépése, akik a Budapest Calling dj-versenyének döntősei voltak. Steve és Kinga a „Surya & Kinga Péterfy” projekttel már korábban is ismertek voltak, hozzájuk csapódott Norbi, aki a Moti Brothers egyik tagja. Nigel Stately szintén most debütál a Teslában, rögtön a dél-afrikai turné után mutat olyan house és nu disco zenéket, amelyek már más kontinensen is megállták a helyüket. Az estét pedig Jász Andris és Kühl zárja, akik Goyah-hoz hasonlóan egyre otthonosabban mozognak a gyöngyházfehér tölcsérek dübörgő árnyékában.

Egy este csak csajoknak a Trafiq kedvenc shotjaival, melyekre éjfélig a ház vendégei!

Ezen az estén éjfélig csak az övék pult, csak nekik szól a zene, és nekik keveri a crew a Trafiq legjobb shotjait, ráadásul ingyen!

Egy este, amikor valóban ti, csajok lehettek a főszereplők! Hozzátok össze a barátnőket, bújjatok bele a kedvenc darabotokba, ne hagyjátok otthon a táncos cipőt se... és irány a Trafiq!

Éjfélig minden csak rólatok szól majd!Szombat

Ötlet a reggelihez! A Panificio il Basilico péksüteményei igazi fúziós remekek: a magyar pékségek szakértelme keveredik az olasz és osztrák hagyományokkal, formákkal, vendéglátási modellel. Mostantól nemcsak a budaiak, hanem a pestiek is reggelizhetnek a szuperül eltalált péksüteményekből.Az Esküvő Kiállítás és Vásárt 22. alkalommal, január 17–18. között tartják a Budapest Kongresszusi Központban és a Novotel Szálloda egyes termeiben.

A kiállítás két napja alatt számtalan személyes tapasztalattal gazdagodhatnak a párok, és díjmentes szakmai tanácsokat is kaphatnak profi szakemberektől.

Legyen az hajnali munkába menetel, meló alatti stresszhelyzet és az onnét való kései hazaesés, egy görbe péntek este és egy megbénult másnap, a közéleti viszonyokon való frusztrált idegeskedés vagy a klasszikus "honnan hova tartok" merengés – a DSP minden helyzetre betárazott pár rímet. Szombaton a GMK-ban bólogathatsz az ütemeikre.2015-öt Budapest egyik legmenőbb és legigényesebb klubjában, a KASINO-ban indíthatod!

És ami vár rád: fantasztikus hangtechnika, őrületes látványvilág, tágas terek, exkluzív lounge, kozmopolita hangulat és a legjobb pophouse, nudisco, electropop slágerek!Az Interkosmos az elektronikus zenének, azon belül is a kortárs, komoly művészi értekkel bíró szegmensének nyit kapukat a fővárosi klubéletben. A rendezvénysorozat célja, hogy integráljon egy bizonyos értelemben vett új műfajt, és ezzel némiképp reformálja a hazai klubkultúrát, eddig nem látott részletességgel és odafigyeléssel koncepcióba rendezze és tálalja az utóbbi évtized legkiemelkedőbb nemzetközi előadóit. A rendezvények 2015-ös szezonjában helyet kapott nevek egyenként olyan formabontó hangzással rendelkeznek, hogy az hosszú évek óta komoly globális hatással van az e-zenei szcénára.
Vasárnap

Vadássz értékálló tárgyakra a Placcon!

A vasárnapi Antik Placc, amely 2014 októbere óta több száz kiállítót, kereskedőt, dizájnert és több ezer látogatót vonzott már, 2015-től az Anker't Klubba, az új helyszínre várja már a látogatókat. Ez az első vásár, amely összehozza a fiatal dizájnergenerációt és a klasszikus régiségkereskedőket.Erős évindítással, januári premierrel folytatja évadát a Magyar Állami Operaház.

Stravinsky eredetileg a The Rake’s Progress címet viselő alkotását az intézmény történetében mindeddig egyszer, harmincöt évvel ezelőtt mutatták be.
Január 18-ánAnger Ferenc színrevitelében

A kéjenc útja címmel mutatja be az Operaház Tom Rakewell történetét, egy ember fordulatos útját, amely a hirtelen jött gazdagságtól a fényűző életen, majd a börtönön át a tébolydáig vezet.Új év, új premierek – és ami még ennél is fontosabb, új magyar filmek! 2015 szokatlanul erősen indul, hiszen ebben a hónapban debütál Johnny Depp, Benedict Cumberbatch, Channing Tatum és Michael Keaton legújabb filmje is, ráadásul az itt bemutatott alkotások közül többről is úgy tartják, hogy az idei Oscar-gála egyik nagy esélyese. Lássuk tehát, hogy melyik filmekért érdemes moziba menni januárban, akár már most vasárnap.