A biciklis kultúra és a kreativítás nászából született Tenshi Bags teljesen új színt visz a budapesti táskadivatba: a kivétel nélkül kézzel készült termékek személyre szabhatók, és egyedi igények szerint variálhatók. A fő irányvonal még mindig a bringás stílus, de lassan már beszivárognak az elegánsabb darabok és a kimondottan utcai használatra tervezett típusok is. A márkát még szimpatikusabbá teszi, hogy az egész egy rendkívül szeretnivaló családi vállalkozás. Hamarosan showroom is lesz. 

A Tenshi Bags egy egyeditáskákkal foglalkozó kezdeményezés, amelyet a bicikliskultúra hatására kezdett el Kovács Borisz úgy 7 évvel ezelőtt, és amely feleségének,

Lénának

a betársulásával mára ígéretes családi vállalkozássá fejlődött. Míg kezdetben csak ismerősökön, barátokon lehetett látni ezeket a darabokat, az elmúlt 3 évben egyre komolyabb lett érdeklődés a személyre szabható, praktikus, jó minőségű és nem mellékesen mutatós táskák iránt. Nem véletlenül. A helyzet amúgy annyira komollyá vált, hogy éppen egy showroom megnyitásán dolgoznak, amely idén tavasszal biztosan megtörténik.

A Tenshi lényege, hogy az alapfazonokból kiindulva mindenki magának variálhatja a táskáit, vagyis az előre kitalált formákra jöhetnek extrazsebek, fényvisszaverő, egyedi térelosztás, hímzés, szín és felirat. Ezek közül a szín, az egyszerűbb szabások és a belső elosztás benne van az alapárban, a nagyobb munkák, mint mondjuk a pluszként felrakott zsebek és a ponyvanyomás viszont már felárasak. Az átalakítások összege 1500 Ft-tól körülbelül 4-5000 Ft-ig terjednek. A komplett táskák ára 9000 Ft-nál kezdődik és 26 000 Ft-nál végződik, ami ár-érték arányban egyáltalán nem számít soknak: a minőségük és a hosszú élettartam garantált, ráadásul nagyon szerethetőek. Igazából annyira, hogy már mi is szeretnénk egyet.

Az első fazon a Messenger volt, ami egy klasszikus biciklisfutárzsák, de rendeltetéséhez képest nehéznek bizonyult, ezért változtatásokra volt szükség. Így született meg például a Street Easy, amely utcán sétálgatáshoz és

biciklizéshez

egyaránt kiváló, de már találunk a palettán egészen kicsi

minitáskákat is, amelyeket akár buliba is elvihetünk. A jövőbeli tervek közül sok mutat egyébként az utcai viselet és az elegánsabb vonal irányába: a textilek és bőrök ugyancsak szerepet kapnak majd a készítéskor, hogy már ne kizárólag a biciklizésről szóljon a márka. Persze az eredeti koncepció is fejlődni, bővülni fog: úton van például egy szintén teljesen egyedi biciklisruhakollekció is.

Évente amúgy 1-2 új fazont fejlesztenek ki, és általában a barátok azok, akik a legőszintébb kritikusokként az új modelleket letesztelik, hogy az első megrendelők már a tökéletes termékeket kapják. A haveri kör persze minden másban is sokat segít: fotóznak, grafikákat készítenek, vagy akár modellkednek is, ha kell.

A különlegesség jegyében alkalmanként fiatal grafikusokkal is együttműködik a dinamit duóként funkcionáló

Tenshi csapat, most például éppen egy biciklialkatrészekből készült figurákkal kapcsolatos koncepció van terítéken, amit remélhetőleg láthatunk majd a showroom megnyitóján.

A Tenshi szó egyébként japánul angyalt jelent, és a fiatal mester mangák és animék iránti rajongása áll a névadás hátterében.

Tenshi Bags
Facebook


Telefon: +36702024458, +36706021029 Showroom: 1076 Budapest, Garay tér 9.



Weboldal