Tokió, New York, Párizs és Candy Land után most a bohócok, artisták, giga méretű nyalókák színes világába kalauzol el Horváth Eszter és cukrászteamje. Szabadjára engedték fantáziájukat, gyermekkori emlékeiket felidézvén rakták össze az új SUGAR! kollekciót, melynek tagjai között jócskán találunk cukor-, laktóz- és gluténmentes sütiket is.

Amióta a SUGAR! megérkezett a budapesti cukrászdák közé, már nem csodálkozunk, ha azt halljuk, "új kollekcióval készülnek". Bár nem egy ruhamárkáról beszélünk, a dizájncukrászda indulása óta időszakos tematikákra húzza fel a sütemények, édességek megjelenését és ízeit is. Így megújul a kínálat, cukrászaik újabb kihívások elé nézhetnek, a sütemények fanatikusai pedig a fix kedvencek mellett időről időre rápöröghetnek a friss fantáziadesszertekre.

Szerkesztőségünkbe érkezett kalapdoboz-méretű csomag tartalma kvázi öt perc alatt köddé vált - nagyon gyorsan rákóstoltunk az összes nyalánkságra. Az új SUGAR!

sütemények nem csak külsejükkel hozzák a vándorcirkuszok atmoszféráját; miközben a kollekció tíz tagját kóstolgattuk, színes-szagos emlékek elevenedtek meg. Volt, hogy megegyeztünk, hogy valaminek olyan íze van, mint például a sátrak elé felhúzott instant gumicukros-törökmézes pult környékének (Sugar! Eve); és egyik gyerekkori kedvencünket is felfedeztük. A "dodgem candy" rózsaszín csillámos, alakjában szappanra emlékeztető, ám ízében minden '90-es években felnőtt fiatal favoritját, a Bum-Bum jégkrémet idézi. (Tudjátok, az a piros mázas jégkrém, melynek pálcájába rágógumit rejtettek el.)
A leglátványosabb süti talán a "Clown", mely az angolszász országokban oly népszerű magasfényű cukormázba mártott almára hasonlít, közben pedig nem más, mint egy fehér csokoládé gömbbe töltött mascarponés szicíliai pisztácia mousse, meggyzselével. Ízben a "málnás csokis pite" és a "peanuts" névre keresztelt földimogyorós mini ecklerfánkok győztek nálunk. Akik eddig is SUGAR! kedvelők voltak, most sem fognak csalódni a szépséges süteményekben, ám lehet, hogy a klasszikus, a nagymama pitéit preferáló ínyenceknek túl sok lesz a cukorból.