Elképesztően sok gasztrofesztivált rendeznek manapság, gyakorlatilag minden második hétvégére jut egy belőlük. Első pillantásra az Okospanda rendezésében lezajló street food show is ilyennek tűnhet, leszámítva azt az apróságot, hogy az egész online történik. Hogy micsoda?

Nos, nem kell, hogy megijedjünk, azért nem csak a monitort kell majd nyalogatni, ennél sokkal ízesebb finomságokat kóstolhatunk, nem is akárhogy. Az egésznek az alapja egy játékos verseny, melyben a szervezők Budapest legnépszerűbb streetfoodételt keresik, ezek révén bemutatva a vendéglátókat. Ennek az eldöntéséhez segítséget is adnak, nem is akármilyent, egészen konkrétan kedvezményt, ami akár 40% is lehet, kuponok formájában. A vásárlók minden indulótól maximum három különböző kupont vásárolhatnak, melyekre nemsokára mi is kitérünk. Ha megtörtént a fogyasztás, nincs is más dolgunk, mint ellátogatni az Okospanda Facebook oldalára, és a Fald Fel A Várost! alkalmazás segítségével leadni a szavazatunkat az általunk kiválasztott étterem kisfilmjére, majd hátradőlve várni, hogy mit nyerünk a remek díjak közül.

Most pedig, hogy képbe kerültünk a részletekkel, nézzük meg, milyen ételekkel tudjuk megtömni a gyomrunkat október végéig - kategóriák szerinti sorrendben. A lista semmikép sem teljes, a kiemelés mellett találtok még további versenyzőket is, az Okospanda honlapján.Burger + gyros + hot dogHa burgerről beszélünk, semmiképpen sem mehetünk el a nemrég harmadik lokációját megnyitó Sza-Sa Burger mellett, akik a névadó, valamint sajtburger óriás menüvel készülnek. Előbbi az igazi zászlóshajó, benne egy jófajta húspogácsa mellett kétfajta sajt, bacon és tükörtojás várja a bátor tesztalanyokat, menüben üdítővel, és választható körettel, amiből a legizgalmasabb talán az instant függőséget okozó füstölt sajtos répasaláta.

Ár: 1110 - 1380 - 1485 forint

Amennyiben hot dogról van szó, nem lehet elfelejtkezni a Hot Dog Cold Beer nevezetű frissen nyílt helyről, amely most egy valódi amerikai vásári kaját, a corn-dogot hozta el nekünk, ami nem más, mint egy virsli pálcikára húzva, sörtésztába mártva, és forró olajban kisütve.

Ár: 550 forint

MexikóiA Gringos Amigos kedvelői immár Pesten és Budán is megtalálhatják a számításukat, ha autentikus tex-mex kajákat szeretnének elfogyasztani. Az ajánlat itt egészen bőkezű, mivel tartalmaz egy levest, burritot vagy quesadillát, szabadon újratölthetőházilimonádékat, valamint egy mennyei brownie-t is.

Ár: 1350 forint

Ha Budapesten mexikóiról beszélünk, megkerülhetetlen sarokkőnek számít az El Rapido, ahol most akár a Chirritot (Chili con carne tortillába tekerve) is megkóstolhatjuk, ami a churros-félék nagy családjába tartozik, de nem édes.

Ár: 1490 forint

SpeciálisHa imádjuk a vietnámi ételeket, ezen belül is a pho levest, akkor van egy jó hírünk: az egyik pesti úttörőhöz is ellátogathatunk, név szerint a Dang Muoi-ba, ahol pattinthatunk egy csirkés vagy marhás verziót is.

Ár: 790 forint

Amennyiben a cajun vagy a creolfood jön be, akkor pedig irány a Kazinczy utca, és azon belül is a Soul Food, amely kínálatából édesburgonyás sütőtökkrém-levest, valamint karibi húsos ragut kanalazhatunk.

Ár: 710 - 1190 forint

Reggeli + LevesA Szendzsót mindenki úgy ismeri, mint akik a minőségben nem ismernek kifogást, és ez bizony azoknak is nagyon jó hír lehet, akik hozzájuk mennek majd reggelizni. Mediterrán omlett, csirkés wrap, hozzá italok - mi kell még, hogy jól induljon a nap?

Ár: 1490 forint

Természetesen az ebédről sem szabad megfeledkezni, ennek a kezdő eleme pedig nem lehet más, mint egy leves a Soupwayben, második fogása pedig egy házi pácolt zöldséges grillnyárs legyen.

Ár: 1100 - 1190 forint

PizzaNemrég mi is közöltünk egy pizzás tesztet, ahol a Pizza Me (ex Pizza di Mamma Sofia) toronymagasan megnyerte az egészet. Tőlük a margaritájukat tudjátok megkóstolni.

Ár: 480 forint

A Presto - szól a mondás minden olasz-fanatikus körében, és ez így rendben is van, látva azt a pizzát, amit ők adnak, legyen az szalámis, sonkás, vagy a névadó.

Ár: 1990 forint

SeafoodA Bubba's Water Grill telitalálat lehet, ha Budán járunk, és valami halasat ennénk. A mostani ajánlat is nagyon rendben van, hiszen választhatunk fish and chipset, bébipolipot, halburgert, de még sült apróhalat is, remek házi szörpökkel együtt.

Ár: 1320 - 1410 - 1560 forint

FagylaltAzt mindannyian tudjuk, hogy a desszert külön gyomorba megy, és erről a Levendula is gondoskodik, mégpedig két gombóc elviteles fagyi alakjában, amihez persze egy kevés forró csoki, és kézműves bonbon is dukál.

Ár: 1150 forint

Akinek ennyi még mindig nem lenne elég, van még egy nyereményjáték, ami a következő:
Kaja selfie!
Minden helyszínen van egy Okospanda - Fald Fel A Várost!

matrica
, amit lehetőség szerint a képbe komponálva kell elkészíteni a lehető legkreatívabb szelfiket az ételek bevonásával.

Ha ez megvan, adjuk hozzá az #Okospanda illetve a #WeLoveBudapest hashtageket a fotókhoz, és írjuk alá, merre jártunk és milyen finomat ettünk. A nyertes jutalma egy két főre szóló extra gasztrokörút lesz, olyan jó kis helyekre, mint a Bors Gasztrobár, KerkyraGyros, MagicBurger, Kolbice vagy épp a TGIFriday's, szóval érdemes agyalni a dolgon, hogyan készítsd el a legötletesebb képet.

Ez tehát az Online Street Food Show, ami október 31-ig tart.
Vegyetek (kupont), egyetek (finomakat), majd szavazzatok, és derüljön ki, melyik étel és hely nyeri meg a versenyt, és melyik szavazó viszi el a díjakat!