Október 5-én, vasárnap lesz a megnyitója a Gödör Klubban 7 éves múltra visszatekintő Spicc Stúdió önálló helyszínének. Az este nyolckor kezdődő eseményen a kortárs táncműhely tanárai tartanak bemutatót, ízelítőt adva a stúdió széles művészeti palettájából.

Kiválik a Gödörből, de nem költözik messzire a Spicc kortárs táncstúdió. A Király utcai Central Passage első emeletén kialakított térben a stúdió mellett egy kis galéria és ökobüfé is helyet kap - a művészetek és a civil kezdeményezések tobzódása az egyik fő célkitűzése az új összművészeti helyszín létrehozóinak.

A játszóhely a kortárs táncórák tanárainak produkciójával nyílik meg vasárnap este. Az érdeklődők először Grecsó Zoltán tánc-performanszát nézhetik meg, amit a Dancer in the Art című előadás követ, melyben az ANEZ formáció kifejezetten az eseményre írt zenéjére táncol Jantner Emese és Feicht Zoltán, Frenák Pál táncosok, a Unison DLC-t 6 éve vezető Mészáros Gergely, valamint Szénási Gergely Zoltán, háromszoros karate világbajnok és break táncos.

A rendszeres tánc- és színházi előadások, felolvasó estek és zenei fellépések mellett különböző foglalkozásokat is lehet majd látogatni a Spicc Stúdióban. A délelőttök a jóga és a body art jegyében fognak telni, míg kora este hip-hop és kortárs táncórák várják a tanulni vágyókat. A foglalkozásokba bárki ingyen betekintést nyerhet a vasárnapi nyílt órákon déltől este hatig.

Filep Ákos, a stúdió tulajdonosa elmondta, hogy kulturális értelemben Budapest még mindig Európa egyik fővárosa, ám ehhez elengedhetetlen, hogy a független és alternatív művészeti ágaknak biztosítva legyen valamilyen platformja. A műhely szakmai vezetője, Jantner Emese pedig kiemelte, hogy a sok specializálódott helyszín között fontos, hogy legyen egy tér, ami a művészetek széleskörű befogadására képes, valamint olyan művészeknek is lehetőséget adjon, akiknek még nincs nevük a szakmában.

Filep Ákostól azt is megtudhattuk, hogy a Gödör Klub mostantól G3 néven folytatja a működését, de ez a klub jól ismert arculatán nem változtat - többek között Németh Juci és Matisz Flóra friss projektje, a HEY HONEY és Sena előadásmódjában új életre kelő Shakespeare-szonettek várják majd a kulturáltan szórakozni vágyókat.A Spicc Stúdiótfacebookon is követhetitek.