Nyarat és kaput zárunk ezen a hétvégén, de nem kell megijedni a napos évszaktól való búcsútól, hiszen kezdődik a klubszezon! Azért biztos, ami biztos, tombold végig a Budapest Park utolsó idei buliját, amelyhez másnap remek kapcsolódó program lehet a kávékóstolás, hogy ébren maradj.

Csütörtök

Szeptember utolsó hetében, számtalan külföldi sikeres bemutatkozás után Budapesten is debütál szélesebb közönség előtt a mexikói fallabdajáték, a karizma. A margitszigeti Palatinus strand területén működő Karizma Klubban egy hétig a karizma játéké a főszerep: megrendezik a sportág első európai bajnokságát, melynek kísérőrendezvényeként koncert, látványos bemutató és party is lesz.

A szeptember 26-án kezdődő első Európai Karizmabajnokságra az ismert labdajátékok és ütőjátékok (tenisz, squash, raquetball, badminton, padel) rajongói mellett minden sportra fogékony érdeklődő nevezhet.

A Kapuzáró Partihét első állomásaként a Pannonia Allstars Ska Orchestra lép színpadra szeptember 25-én a Budapest Parkban.

Az est különlegessége, hogy vendégként a Ladánybene 27 zenekart hívták meg, így garantált lesz a ska-reggae örömünnep ezen a napon!

A srácok hozzák a megszokott formájukat: semmi sem lesz ugyanolyan, mint a korábbiakban. Hiszen hiába az adott setlist, Krsa és a zenekar mindig olyan lendülettel és hévvel állnak ki a közönség elé, mintha először tennék.Harmadszor rendezi meg közös filmszemléjét az Osztrák Kulturális Fórum, a Svájci Nagykövetség és a budapesti Goethe Intézet. Az osztrák, a svájci és a német filmgyártás legújabb és legsikeresebb alkotásait eredeti nyelven, magyar felirattal vagy hangbemondással tekinthetik meg az érdeklődők a Szemrevaló Filmfesztiválon.

A filmek között tematikus blokkok segítik a tájékozódást. Az első filmhármas a heimatfilm és a western műfaját értelmezi újra.PéntekA World Press Photo budapesti kiállítása már harminchárom éve mutat tükröt az elmúlt évnek. 143 díjnyertes fotón át láthatjuk az elmúlt év eseményeit, hétköznapjait, sportját, azokat az embereket, akik a hírekben szerepelnek. Olyan bepillantást tesz lehetővé, amely sehol máshol nem található. Óriási mértékben járul hozzá ahhoz, hogy tisztábban lássuk a világ eseményeit, hogy megértsük, mi zajlik körülöttünk.

A Kálvin tértől körülbelül 5 perc sétára található a néhány hete nyílt ZooCafé, ahol bizony állatok társaságában kávézhatunk, ráadásul úgy, hogy nem csak kerítésen vagy üvegen keresztül nézhetjük őket. A felhozatal egy átlagos budapestikávézó választékát kínálja, nincs benne semmi extra, viszont itt nem is ez a lényeg, hanem az, ami a belső három helyiségben történik...Sasold meg a saját szemeddel, ahogy mi már megtettük.

Zomborácz Virág első nagyjátékfilmje, jobban mondva coming-of-age drámája, az Utóélet karakteres, humoros, mind a képi világot, mind a színészi játékot tekintve erős alkotás, az utóbbi idők legjobb magyar filmje. Megvan benne a skandináv drámák szociológiai érzékenysége és groteszk humora, a többek közt Hrabalra jellemző abszurd, egy csipetnyi Wes Anderson - sajátságosan magyar, ugyanakkor bárkinél működhet.

Péntek esti moziként meg pláne.

Szeptember utolsó péntek éjszakája idén is a szenvedélyesen kíváncsiaké! Végre újra kinyílnak a laborajtók, a kutatók ismét kibújnak fehér köpenyükből, és hétköznapi nyelven mutatják be a tudományt.

A Kutatók Éjszakáján a kutatókkal játszhatsz, sportolhatsz, főzhetsz, nevethetsz, énekelhetsz, zenélhetsz, miközben bepillantást nyersz a tudomány misztikus és titokzatos világába.

A Sziget-filmként is aposztrofált Free Entry első mozivetítését pénteken tartják a Toldi moziban.

A Free Entry két tinilány, Betty és 'V' egy napját meséli el a Szigeten, ismerős kalandokkal és természetesen rengeteg zenével. Brains, Quimby, Die Antwoord, Dorothy's Legs, Fool About és Superbutt is megszólal a filmben.A halraj vigyázzban áll, az áramlatok megfordulnak, italok hűlnek a szákban, valaki izgatottan kocogtatja a mikrofont. Úsznak a boldogságban, örül a Bálna: a Kuplung megnyitja tizedik évadát! Hölgyek és urak, a szervezők pazar nyitó hétvégével ajándékozzák meg a hímes közönséget: egy péntektől vasárnapig tartó ingyenes minifesztivállal.Szombat
A streetball a kosárlabdázás őshazájából, az Amerikai Egyesült Államokból indult el hódító útjára. Grundon, utcán és parkolókban játszották és játsszák ma is ezt a 3-3 elleni játékotegy palánkra.
Az idei sorozat hagyományosan Budapesten zárul: a Városligetben gyűlnek össze egész napos pattogtatásra a legjobbak, a legkisebbek és a legnagyobbak.

A Trafiq volt az első szórakozóhely a 21. századi Budapesten, amely megidézte és életre keltette azt a felhőtlen és szeplőtlen hangulatot, amely utoljára egy évtizede jellemezte a fővárosi éjszakát.

A hétvégébe igyekeznek belesűríteni a régi és a megújult Trafiq kvintesszenciáját, hogy méltón ünnepelhessék meg az elmúlt két évet, és indítsanak egy újabbat.

Szombat éjjel újra Set&Live vár a Hercegprímás utcában, és megismételhetetlen jam session, különleges élő zenei élmény Mr. Vasovski és Pély Barna főszereplésével.

Az utolsó őrült éjszakán a slágercunami újra lecsap.

Szabadulj el, és tombold végig a Budapest Park utolsó buliját!

Az eső sem állította meg a bulizókat az előző koncerten, ahol több ezren járták az esőtáncot, amitől csak még felejthetetlenebb lett az este. A Total Kapuzárás! koncertjei (Happy Gang, Ámokfutók, Kerozin, Splash...) után Megaparty következik, ahol éjfélkor, közösen, hangos visszaszámlálással totál lekapcsolják a nyarat!

Ezután a tánctér kijelölt részén elindul a Special Rain Party - az Esőtánc Flashmob.

Elérkezett az ideje a következő tematikus partynak a KIOSK-ban, méghozzá a Sin City hangulatában. Az előző, Great Gatsby- és Wall Street farkasa-partykhoz hűen rengeteg programmal és meglepetéssel készülnek. Dress code van: red & black.VasárnapÉrdekel a jóga?

A Jógafesztivál a legjobb hely, hogy mindent megtudj a jógáról. Minden, amit tudni akartál a jógáról, de sosem merted megkérdezni… Elvesztél a jógairányzatok között?

A Jógafesztivál a legjobb hely, hogy kipróbálhass minden jógafajtát. Hatha jóga, gerincjóga, dinamikus jóga, Bikram jóga, Kundalíni jóga, női jóga és mindenféle jóga az Akvárium Klubban!

Bőven van még tennivaló, de nap mint nap tapasztaljuk, hogy a város épített öröksége fokozatosan megújul: templomok, bérházak, paloták. Ezekből válogattunk nektek most ötöt - az épületeket mindössze annyi fűzi össze, hogy értéket képviselnek, a történelmi belvárosban vannak, és a közelmúltban újultak meg. Ideális vasárnapi program lehet végignézni őket.

Ha szundizni akarsz délután, akkor erre a programra NE menj el. Magyarországon harmadik alkalommal rendezik meg a kávé ünnepét, melyre nem csak a szakmabelieket várják. A program során szakavatott baristák vezetik be a közönséget a kávé ízgazdag világába, és a látogatók a legjobb termőterületekről származó nedűket kóstolhatnak.

A helyszínen nem csak kóstolásra lesz lehetőség, hanem különféle kávéfőzők, otthon használható alternatív kávéfőző eszközök megvásárlására is.A Ministry of Wolves, azaz A farkasok minisztériuma az Einstürzende Neubauten, a Nick Cave & The Bad Seeds és a Firewater egykori tagjaiból összeállt szupergrupp. A fellépők külön-külön már szinte mindannyian jártak az A38 Hajón, most pedig egy egészen különleges koncertet tartanak itt: egy színházi előadás zenéjét adják elő sajátos szereposztásban.