Lehet, hogy a fél város lezúzott a Balaton Soundra, de ha Budapesten maradsz a hétvégére, akkor sem kell tartanod az unalomba fulladástól. Láthatod Batmant a Blahán, Norvégia kurrens zenekarát a hajón, vasárnap meg a legjobb freestyle-focistákat a Raqparton - többek között.

Csütörtök
Júliusban a legjobb mozizni: a klíma és a kóla kellemesen hűt, a vakáció miatt nem kell kizárólag az esti műsorsávban kutakodni, és a filmek is egyre jobbak. Ha a Balaton homokja helyett inkább a Corvin egyik székének a karfáját koptatnád, itt van a havi ajánlatunk okkult horrorral, dagadó muszklikkal, dalra fakadó Keira Knightley-val és Michael Fassbenderrel és persze a Majmok bolygója legújabb részével.Norvégia legizgalmasabb kurrens zenekara, a Kvelertak látogat el az A38-ra csütörtök este. Napjaink legszórakoztatóbb black ’n’ roll formációja mindent megtesz majd azért, hogy a nyári klubélet legfülledtebbhangulatú koncertélményét köthessük hozzájuk. A banda legnagyobb erénye az a zsigeri intenzitás, amivel a motörheadi és turbonegrói hagyományok új tónusban tetszeleghetnek a második hullámos black metaltól, valamint a savannah-i stoner rock hangzásvilágtól átfűtött riffeknek köszönhetően.

Tulajdonképpen elég sokszor érezzük magunkat Gotham City egyik negyedében a Blahán és környékén, hiszen szürreális környezetben szürreális emberek között mozgunk, dolgozunk, vásárolunk, partyzunk. Ennek fényében nem is lepődnénk meg, ha a lángosospult mögött sajtos-tejfölös Vigyorexet árulna Joker, míg a liftes bejárat előtt egy Batmobile fékezne le, hogy a következő pillanatban Batman már a Corvintető tetőteraszán készüljön megmenteni a világot.

Nos, mindez nem is áll olyan messze az igazságtól, ugyanis a Budapest Rooftop Cinema jóvoltából a klasszikus, 1989-es filmadaptáció huszonötödik szülinapját ünnepeljük. Tim Burton! Michael Keaton! Jack Nicholson! Kim Basinger! Tetőterasz! Popcorn! Csillagos égbolt! Ott a helyed!Hol vannak azok a régi, nyári bulik, amikor Siófokon a Spagetti Bárban táncoltunk az asztalon hajnalig?

A jutyubdiszkó lemezlovasai elhozzák neked a '80-as, '90-es évek legnagyobb slágereit, és balatoni diszkóhangulatot csinálnak a Muriban.

Nyugodtan előtúrhatod a szekrény aljából a neon minit, az MC Hammer-gatyát, jöhet az ejtett váll és a top, a lényeg, hogy csillogjon-villogjon minden az Urimuriban!

Péntek
Míg pár évvel ezelőtt vágyakozva pillantgattunk az amerikai szitkomok kanapén, papírdobozból falatozó szereplőire, mára már nem kuriózum a dobozból evés.



Számos tésztázót találunk a városban, ami nem véletlen - mi, magyarok a túrós csuszától az arrabbiata pennéig minden szénhidrátbombát szeretünk, mert gyorsan elkészülnek, hirtelen nagyon laktatnak, és hússal, tejtermékekkel is fel lehet dobni őket. Dobd fel az ebéded pénteken a Pita Pest és Pasta Barban!

A Tattoo The Sun Fesztivál és Tetoválásverseny az évek során egy igazi városi fesztiváleseménnyé forrta ki magát, ahol mindig kicsit többet kap az ember, mint koncertek sokaságát.

Természetesen idén sem maradhat el a Tetoválásverseny a Tattoo The Sunról, idén is a kertben rendezik a döntőt. A tetkómegmutatás után lesz újra extrém show, amelynek keretében egy szakember egy fakírt fog felhúzni a bőrébe akasztott kampók segítségével. Lesz azért zene is nyilván a Dürerben, elég komoly felhozatallal.

De Puta Madre!

– jegyzi meg az Ocho Macho új lemeze címében a magyarul kevéssé publikumbarát, mindazonáltal közszájon forgó szófordulatot. Mint kiderült, a srácok spanyol cimborái általában így méltatták a magyar sörök nyújtotta élményt – innen a cím. Az idén 10 éves latino-ska-reggae-punk-pop társulat tradícióihoz híven az új album egyaránt rejt angol és magyar nyelven született számokat, melyek közül nyilván jó párat műsorra is tűznek július 11-én a Track színpadán.A Kapolcson megszokott, laza fesztiválhangulatot és az igényes kikapcsolódás lehetőségét kínálja a városban maradóknak a Kobuci Kert Óbuda főterén, a Zichy Palota udvarán. Július 9. és 11. között idén is beköltözik a blues az óbudai Kobuci Kertbe. A háromnapos Blues Fesztivál keretében összesen kilenc fellépő, köztük Little G. Weevil, Big Daddy Wilson, Ripoff Raskolnikov és a holland énekes-herflis, Big Pete játszik majd a színpadon. Utóbbit pénteken csípheted el.
Szombat

Az egyetemi campusok mindig izgalmas helyek. Míg a bölcsészek vagy az építészek egy kert körül szétszórt kisebb-nagyobb épületekben tanulnak, a Magyar Képzőművészeti Egyetem hallgatói az Epreskertben vagy épp az Andrássy úti főépületekben tanulják meg a szakma mesterfogásait.

Nincs is jobb alkalom, hogy megtekintsük a fenti épületeket, mint a napokban nyílt Best of Diploma elnevezésű kiállítás megtekintésével egybekötött látogatás.A Múzeumkertben egész nyáron át tartó fesztivált szerveznek koncertekkel, bulikkal, kertmozival, előadásokkal, kiállításokkal, olvasóligettel, bisztróval és rengeteg zenei programmal.

Most hétvégén a Palotanegyed Fesztivál keretében a Múzeumkert PORT.hu nagyszínpadán a világzene és a népzene népszerű előadóit láthatjátok.

A bisztrókban a hazai gasztro ízorgiáival is készülnek a szervezők, kézműves söröket kóstolhattok, igazi gyümölcsből készült szörpök, limonádék, fagyik szintén kaphatóak lesznek.

Nem mondunk el nagy újdonságot azzal, hogy minden szervezetnek szüksége van a zöldségekből és gyümölcsökből nyert vitaminokra minden egyes napon. Csak egy marékkal, csak pár falat - sokakba sajnos tukmálni kell a finom és egészséges zöldeket. Folyadék formájában könnyebben csúszik, nem utolsósorban pedig laktat, hűsít, és még egészséges desszertnek is pompás. A Dob utcában JUICY bar néven kellemes kis helyet nyitottak, hogy ropogós zöldségekből és gyümölcsökből sajtolt levekkel lássák el a siető városiakat, köztük téged is, ha odasietsz.

A Vodku zenekar közép- és kelet-európai népzenei motívumokat modern zenei elemekkel és saját dalszövegeikkel ötvöző műsorát több mint két évtizede élvezheti a koncertlátogató és zenehallgató közönség.

Idén jelenik meg a Vodku sorrendben hatodik nagylemeze, amelyen a közelmúltban született új szerzemények mellett az elmúlt évtizedek legjobb dalainak újragondolt változata is szerepel majd. Ez a múltat a jelennel ötvöző és a jövőbe mutató, neves vendégművészek közreműködésével előadott műsor hangzik el július 12-én a VárosmajoriSzabadtériSzínpadon.Ha teljesen más jellegű zenei világban mozogsz, és érdekelne egy barátok által indított, zenei stílustól és hovatartozástól független rendezvénysorozat, amely a techno, dubtechno, deeptechno, ambient, house, garage, dubstep mezsgyéjén halad, akkor a szombati Selection Sorted a te bulid!.
Vasárnap

A napokban adták át a felújított Madách teret. Ami szembeszökő, hogy mennyire zajlik ott az élet:
nappal sokan leülnek megpihenni, estefelé pedig már most találkozóhelyként is funkcionál a mindig sűrű Deák tér vagy éppen a Király utca sarka mellett. Vasárnap délelőtt elsétálhatsz oda megcsodálni, és figyelni, mi történik.Vasárnap ismét a bakelitkorongok szerelmeseit várják a wndrlnd­-be: lehet cserélgetni, vásárolni, eladni, lemezekről dumálgatni, zenélni.

Lesz Open decks & főzés: a finom ételért újra In:Form szakács ­dj a felelős, a lemezjátszók mögött pedig Györemix!

és barátai vállalták a zenélést, de bárki beállhat majd, akinek van kedve a nagyérdeműnek is megmutatni eladó sorba került vagy épp kedvenc lemezeit.

Mi mással is zárul a hétvége, mint focival? A világbajnokság döntőjéhez remek hangulatfokozó lehet a Red Bull Street Style magyarországi selejtezője a Raqparton.

A szabályok igen egyszerűek: adott három perc, két játékos és egy labda!

Hogy a versenyzők milyen trükkökkel kápráztatják el a közönséget és a háromtagú zsűrit (benne Szász Kitti világbajnokot), az már csak rajtuk múlik. A verseny tétje pedig nem más, mint a Red Bull Street Style döntőjére, Brazíliába való kijutás.Véget ér az egy hónapos futballorgia este a Németország-Argentína döntővel. Ha szabadtéren, társaságban néznéd a brazíliai világbajnokság fináléját, akkor összegyűjtöttük neked a legjobb, legérdekesebb budapesti kivetítős helyeket a belvárosi focimozitól egészen a medencés lazulásig!