Quentin Montargis-ból „Kocsma a két baráthoz” néven akart vendéglőt nyitni Ruby-vel a Pofa be! című kultikus francia vígjátékban. A Bock Bisztró Buda ezentúl hasonló tematikával, „Vendéglő a KisBíróhoz” néven szerepel majd, merthogy július 1-től nevet változtat.

A tulajdonosok szeretnék azonban elkerülni, hogy bárki azt gondolja, nem elég jó Bock József villányi borász neve, vagy hogy a főnökök között bármi nézetkülönbség alakult volna ki, netán változna az étterem, esetleg a konyha vezetése. Csak a név lesz más, maradnak a munkatársak, szakácsok, felszolgálók, változatlan a tulajdonosi kör és ami lényeg: változatlan a színvonal.

A budai étterem a magyar konyha jó tradícióinak modern interpretációján alapuló konyhát visz, kiegészítve a budai vendégek által kedvelt és elvárt stílussal, a más országokból származó alapanyagokból készített fogásokkal – nem csoda, hogy megkapta 2014-től a Michelin Guide ajánlását.Ugyanakkor a két étteremnek eltérő a vendégköre: Pesten jelentős a külföldi vendégek száma, gyakoribbak a napközbeni üzleti ebédek, vacsorák, míg Buda inkább a vonzáskörzet, illetve a „bockos ízvilágot” kevésbé nyüzsgő miliőben élvezni kívánó emberek kedvelt helyévé vált. A némileg más jellegű vendégkör elvárásai is eltérőek, és hogy ennek megfeleljenek, mára már nem 100%-ban megegyező a két étterem kínálata. Épp ezért az éttermeket létrehozó és üzemeltető társaság alapító tagjának, Bock József villányi borásznak a neve után Bíró Lajos executive chefé is felkerül a cégérre.

A Bock Bisztro nyitásakor az első új bisztró volt hazánkban. Ma már szinte mindenki, aki éttermet nyit, bisztróként aposztrofálja magát, a név, a forma annyira népszerű lett - divat lesz a „vendéglő” is újra?