Hosszú hétvégére hosszabb programajánló dukál: a négy napra sokféle és változatos szórakozási lehetőséget javaslunk a sörfesztiváltól kezdve a Magnumon át egészen az adománygyűjtő bográcsbalhéig.

PéntekSzép idő ígérkezik hétvégére, remélhetőleg pénteken kellemes, napsütéses meleg fogad kora este, amikor elindulsz végigkóstolni Budapest legújabb új hullámos cukrászdáit. Persze nyilván nem mindet, mert ez eléggé embert és szénhidrátot próbáló nemes feladat lenne. Mi azért megtettük, válogass te is kedvedre.

Az ezredforduló alapvető acidjazz-zenekara, a Count Basic visszatér! Az elsöprő sikerű 20 éves jubileumi koncert után itt a hét év kihagyást követő új lemez, a Sweet Spot, és egy exkluzív budapesti fellépés. Sok év elteltével ismét Count Basic az A38 Hajón, méghozzá a hosszú hétvége első estéjén.Ha más jellegű bulira vágysz, akkor irány a Corvintető! A már 99 alkalommal bizonyítottCasino Bangkok a 100. estére sem fog csalódást okozni, ugyanis ezúttal az NVC történetében első számú formációnak számító Extrawelt lesz a headliner.

A Hamburg első számú liveactjét alkotó két géniusz, Arne Schaffhause és Wayan Raabe nem először járnak Budapesten. Az Extrawelt évek óta az NVC visszatérő vendége, többször is bizonyított már a budapesti közönségnek.
Szombat

Ha a pénteki kedvcsináló kajálással indult, tartsuk meg ezt a jó szokást szombatra is: amit ajánlunk, az laktató, kulturáltan fogyasztható (értsd: nem potyog a töltelék a ruhádra és a flaszterra) és emellett masszív ízélményt nyújt.

Street food lévén, odakint kell elfogyasztanod. Hogy mit is?

A bagelt!
A Magnum Photos két kiállítása külön-külön is nagy szám, amelyek bárhol megállnák a helyüket. Budapesten ráadásul a kettő együtt, egy időpontban látható, a világon első alkalommal. A Mai Manó Házban látható kiállítás egy 1955-1956-ban megrendezett tárlat anyagából készült, míg a Capa Központban ismert felvételek ismeretlen kontextusaiba tekinthetsz be.

Vajon van-e annál menőbb buli, mint amikor egy úszó dunai hajó tetőteraszán decensen pattog a legfrissebb négynegyed, a kapitány mereven tekint észak felé, amerre a hajó tart, közben kézműves hamburgerek sülnek, plusz bármikor bele lehet fetrengeni a nyugágyakba? Na, ugye.

Akkor ehhez tegyük még hozzá a HI!FLY-t, a Zsófia hajót és a nyári napok hangulatát.
Merthogy a Cruisin ennek szellemében fog útjára indulni június 7-én, mégpedig délután 3-tól egészen este 10-ig, amikor is a hajó visszatér a révbe. Rajta leszel?

Június 7-én, 8-án és 9-én Budán, a Műegyetem előtti Duna-parton kell majd keresni a Főzdefeszt híres ivó paraszt emblémáját, három év után ugyanis helyszínt vált a kézműves sör fogalmát megteremtő sörfesztivál. Ugyanakkor egy szokatlan fesztiválfúzió keretében összefog a mostanáig a Hold utcai piacon rendezett Street Food Show-val. Hogy miért alakult így, indulás előtt megtudhatod az egyik főszervezővel készült interjúnkból.

A 011 Alkotócsoportjúnius 7-11.
között rendezi meg az első 011 Fesztivált Budapesten. A 011 azzal, hogy voltaképpen saját, a budapesti színházakban repertoáron lévő darabjaitmutatja be egy fesztiválkeretein belül, a fiatalszínházigenerációra kívánja felhívni a szélesebb figyelmet.

A fesztivál három budapesti helyszínen, a Bárka Színházban, az Átriumban és a Thália Színházban zajlik.

26 színész és 11 alkotó 4 műfajban létrehozott munkái mutatkoznak be a szélesebb közönségnek, egy héttel a hagyományos színházi évadzárás után.
Vasárnap

Dafke: jiddis eredetű szó, jelentése: csak azért is, csak azért se!
Dafke deli: frissen nyitott, ígéretesnek tűnő kis hely a belvárosi forgatagban, ahol csak azért is a legjobb szendvicseket és reggelit szeretnék adni nektek! Remek kis napindító esemény lehet ott egy reggeli, dafke megkóstoltuk!“Kortárs, kreatív, önfenntartó művészeti és kulturális project” definíciót kapott a Paloma, valamint egy szuper logót is, mint arculati elem - a körfolyosók árkádjait hivatott bemutatni.
Kiket találunk ott állandó jelleggel?

Pankotai, Mimi events with love, Kooperoo, Rikov, Ditta, Krisz design, NANDI, Norsy Design, Fanori Ékszer, Vadjutka, Vakondgyár, Lakásműhely/Előszoba Galéria, Cifra design, Eisenbeck , The Idea bar, Boldizsár Edit, EOSine, Timarcs, Schall Eszter, Szabó Judit - esküvői ruháktól az újrahasznosított anyagokból készített ékszerekig, elég széles a választék, de grafikákat, különleges lámpákat is vásárolhatunk az udvarban. Nézz szét vasárnap!

Ismét bebizonyosodott, hogy nem minden jó hely a belvárosban nyílik. Ilyen a 2014 februárjában indult Dzsángó, amelyre a hidegkonyháskávézó titulus tudnánk a legjobban ráhúzni. Kívülről egy szebb napokat is megélt saroképületen kívül nem sokat láttunk belőle, amikor beléptünk viszont egy apró párizsi art café hangulata csapott arcon. Remek helyszín egy ebéd utáni ejtőzéshez.Vasárnap, az este zárásaként 23.00 órától az ország egyik legismertebb lemezlovasa, DJ Sterbinszky áll a Morrison's 2 cd-játszói mögé és vár titeket is sok szeretettel Budapest legnagyobb hat táncteres klubjában! Ideális alkalom egy jó nagy csapatásra, pláne, hogy másnap se suli, se meló!Hétfő

Igen érdekes fúzióra bukkantunk a Kossuth téren. A Smúz tulajdonképpen egy virágüzlet, egy kávézó, egy borbár és egy dizájnbolt keveréke, ahol a kezdeti csodálkozás után rájöttünk, hogy ezek a dolgok együtt tökéletesen képesek működni. Azon már meg sem lepődtünk, hogy sushi is van a kínálatban, hiszen miért pont az ne lenne? Ha nem hiszed, zarándokolj el oda pünkösdhétfőn.A tavalyi, nagyszerű hangulatú kezdés után, idén pünkösdhétfőn ismét adománygyűjtő bográcsbalhé lesz a Városliget melletti Dürer Parkban. A zenekarok, szórakozóhelyek, szervezők, médiumok, sportegyesületek részvételével zajló második Pünkösd Piknikkel a Baleseti Központ Gyermektraumatológiáját támogatják a szervezők.

A résztvevő csapatok bográcsban készítik el versenyműveiket, melyeket a látogatók adomány fejében kóstolhatnak meg. A vendégeket a gasztroélmény mellett kiegészítő programokkal, kirakodóvásárral, tombolával, az apróságokat műbika-simogatóval, játszó és kézműves foglalkozásokkal várják.

Igazi családi mókának ígérkezik a Miénk a Vár! elnevezésű esemény. A hagyományőrző és kulturális várfesztiválon váraink mutatják be turisztikai és programkínálatukat. A hadijátékok és más szórakoztató programok mellett a Mezőgazdasági Múzeum épületében a 9. Kaland-Vár Játékkiállítás és Vásár játékbemutatókkal, játszóházzal, egyéb gyerekprogramokkal várja a közönséget.Nem is olyan rég fiatal dobos barátja, Myele Manzanza billentyűseként csempészte bele magát a Monday Session kulisszáiba, most pedig egyszemélyes szólóprojektjével tér vissza Budapestre Mark de Clive-Lowe, aki azóta sem lett kisebb figura.

MDCL-en túl dj szettben mond véleményt a kukoricapelyhen nevelkedett generációról DJ Shuriken, akihez Johnny Drama próbál majd alkalmazkodni, és természetesen a helyszínen lesz mr. mstrs és FantomAz is, vetíteni pedig Lobot vetít. Hétfő este a Kolorban.