A Budapest Essentials minden egyben, amit ez város kínál: zene, buli, kultúra, gasztronómia, turisztika és még egy kis plusz is. Budapest négy napba csomagolva: az összes hely és élmény, ami ezt a várost azzá teszi, ami. Egy mindent elsöprő eseménysorozat, amely minden porcikájában neked szól! Ha nem tudsz választani a temérdek program közül, a We Love Budapest minden nap kínál neked ötöt.

A WAMP is bekapcsolódott a Budapest Essentials programjába, és akik a rendezvény karszalagját viselik, a megjelölt termékekre 20% kedvezményt is kaphatnak.

A májusi esős és szomorkás vasárnap után most reményeink szerint szikrázó napsütéssel várják a szervezők a hűségeswampolókat. Ezen a hétvégén is mindenki találhat majd valami kedvére valót, s a majd száz kiállító részvétele s a temérdek újdonság garanciát jelent a sokszínű választékra.

Ebédre irány a Burrita Bar , amely a mexikói konyha egyik legnépszerűbb fogására, a burritóra koncentrál, és trendi, kortárs formában tálalja. A menüd lehetne mondjuk: burrito, amely vaskos és kiadós, hozzá meg leves, ami friss és csípős, az árak pedig korántsem olyan marconák, mint egy drogbáró testőrei.

Még el sem kezdődött a nyári Budapest Rooftop Cinema szezon és a BRC idén már második Special Edition-jével vár mindenkit az újonnan nyíló Gozsdu Sky Terrace-ra, a Berlin Calling, 35 mm-es kópiáról való megtekintésére. A Budapest Rooftop Cinema egy év alatt nagy sikereket ért el a város tetején mozizni vágyók körében, a Budapest Essentials keretein belül új perspektívákat nyitnak a tetőtérimozi rajongóinak.Andreas Dimitriadis (akit követői leginkább And.Id néven ismernek), a Görögországban született fiatalember ma már a Mobilee kiadó egyik nagy tiszteletben tartott művésze, aki agyas, aprórezonanciákra és épülő tánczenéjével mind hanghordozón, mind pedig élőben páratlan intenzitással hódít. ­ Kiválóan mutatják ezt nagy elismeréssel fogadott fellépései, melyek során mind a jól ismert, mind pedig a kiadatlan szerzeményei azonnal mozgásra késztetik az emberi testet, lehet a helyszín a barcelonai Hotel Diagonal tetőterasza, vagy akár berlini Watergate waterfloor-ja, vagy esetünkben a Corvintető.

Stamina nem csak egy drum and bass MC. Sok éves profizmusával, zene iránti elkötelezettségével a szcénában ő maga „Az” MC, aki egyszerre a házigazda, az énekes és természetesen a ceremóniamester, aki nem jön zavarba a nagyszínpadtól és a tengernyi nézőtől. Nem csoda, hisz fellépett már Brazíliában, Ausztráliában, Új-Zélandon, az USA-ban, Japánban és természetesen Európa számos pontján is - legközelebb az Essentials keretében vasárnap fog.