Ahogy arról korábbi cikkünkben beszámoltunk, a street food műfaja sosem látott mértékben virágzik Budapesten. A sokszínű felhozatalból adódóan egyre nehezebb új ötletekkel előállni, és az utcáról be-utcára ki típusú kalóriaellátók immár a nemzetközi ízeket is segítségül hívják. Utóbbi kategóriához csatlakozott a padthai wokbar tőszomszédságában fellelhető Burrita Bar, amely a mexikói konyha egyik legnépszerűbb fogására, a burritóra koncentrál, és trendi, kortárs formában tálalja.

Letisztult MexikóMielőtt rátérnénk a tortillába tekert lényegre, következzék néhány gondolat az enteriőrről. A hófehér falak, a fekete kiegészítők és a letisztult formák láttán - amelyek heves padthai-utánérzést keltettek bennünk – nem feltétlenül asszociáltunk egy mexikóvárosikifőzdére; bár a KNRDY-nak is otthont adó Október 6. utcában ez irreális elvárás.

A kortárs bisztródesign a haverkodós feliratokban (We love having you here, vagyis örülünk, hogy itt vagy), a játékosabb egysorosokban (If you’re waiting for a sign, this is it, azaz ha egy jelre vártál, megtaláltad), továbbá a falakat és a plafont egyárant behálózó, Apple-ikonokat idézően minimál grafikai elemekben (csókolozó szamarak, a senoritájával keringőző senor, sombrérós mariachi) is megnyilvánul. Az összhatás enyhe személytelenségével együtt is szerethető, bár ha a szamarak és senorok helyett csúcsra járatott gazdasági mutatók és Oliver Kahnok virítanának a falon, gond nélkül elhinnénk, hogy egy trendi sör-virsliző üzemel itt.Csavard fel a tortillát

A dél-amerikai profil ellenére a legtöbb hozzávaló hazai termelőktől kerül az üveggel koronázott pult mögé, ahol minden reggel friss burrito-komponensek várják a Speedy Gonzalesnél is gyorsabb mexikóira éhezőket. Természetesen a környezettudatosság is terítékre kerül, a tervek szerint a burrito-bölcsőnek használt kosárkákat cukornádból fogják készíteni; a papírpoharakat pedig újrahasznosított anyagokból.

És akkor a kínálat. Három főételből (burrito, burrito tál, tacos), négy variánsból (csirke steak, marha carnitas, sertés fajita, vegetáriánus), háromféle salsából (melyek közül a legerősebb másodfokú égési sérüléseket okozhat), valamint hét ingyenesingridentosból választhatunk. Van még napi leves - ottjártunkkor épp jalapenos sajtkrémlevest mértek -, mexikói saláta, és persze chips salsával vagy guacamoléval. A burrito vaskos volt és kiadós, a leves friss és csípős, az árak pedig korántsem olyan marconák, mint egy drogbáró testőrei. Részünkről tehát viva la Burrita Bar, mondjuk a trendi, belvárosi ing alól azért kikandikálhatna a Danny Trejós börtöntetkó.
WEBFacebook