A Mák Bistro örömmel jelenti be, hogy eddigi boros kalandozásait folytatva, májusban a móri borvidéket képviselő ízekről és illatokról kaptak ihletet.

A korábbi boros eseményekhez hasonlóan (MÁD@MÁK, Pannonhalmi hét) most is külön borlapon szerepelnek majd a móri tételek, az étlapon pedig az ezekhez harmonizáló fogások, amiket Mizsei Jani Az év ifjú séftehetsége – Dining Guide 2013 és csapata készít el.

Mikor? : Május 20-tól egy hétig a MÁK-ban

A fiatal móri borászokrólCsetvei Kriszti – Csetvei Pincészet 

Kriszti hosszú utat tett meg, míg saját pincéje lett. A budapesti Műszaki Egyetemen tanult, majd a Béres Szőlőbirtok és Pincészethez került marketing gyakornoknak, később teljesen más területen dolgozott egy nagyvállalatnál, de szabadidejében borkóstolókra járt, mígnem visszatalált ahhoz, ami igazán örömet okoz neki, a borászkodáshoz. Első borát, a Napholdcsillagot 2010-ben készítette, és ahogy fogalmaz, ez egy igazi szerelembor, chardonnay szürkebarát és ezerjó házasítása. 2011 májusában kezdték el családjával a Csetvei Pince felépítését a gyönyörű móri borvidéken. Szabadkai születése ellenére azt mondja, hogy ha lehet olyat érezni, hogy az ember hazaérkezett valahova, akkor, az neki Móron van. Móron kívül egy kis, fél hektáros területet gondoz Somlón.Kamocsay Ákos – Kamocsay JR

Ákos édesapja mellett tanult és dolgozott nyolc éven át a Hilltop borászatnál; a közös munka és több külföldi gyakorlat után 2005-től önállóan is nekivágott a borászkodásnak. Mór a szülővárosa, ezért nem is volt kérdés, hogy itt szeretné elkezdeni a Kamocsay JR márkajelzésű borok készítését. Borai testesek, tartalmasak, modernek, de ugyanakkor tradicionálisak is egyszerre, ahogy Ákos fogalmaz: „a bor komoly dolog, de lehet lazán is venni.” Balatoni kötődése révén 2012-től könnyedebb, balatoni borokat is készít.Mikós Csabi – mikóscsabi pincéje

Csabi azért lett borász, mert egyszerűen szereti a bor szerepét az életében: ízét, színét, mozgását, lendületét, tartalmát, fejlődését, lehetőségét, és egyáltalán minden vele kapcsolatos élményt. Na meg imádja vendégül látni az embereket. Móri születésű srácként sehol máshol nem tudná elképzelni a borászkodást. Szerinte a fehérborok területén Mórnak van mit megmutatnia a világnak, s fiatal kollégáival folyamatosan azon dolgoznak, hogy minél többen megismerjék és megszeressék a móri borvidéket. Borai minden tekintetben, főként neveikben és címkéikben rendkívül vidámak és fiatalosak. Csabi mottója: „Szenvedélyes hétköznapok”.Mór - Az Ezerjó HazájaMagyarország közép-dunántúli régiójában, Fejér megye északnyugati csücskében, a Vértes és Bakony völgyében fekszik Mór, a magyar kisvárosok egyik gyöngyszeme. A város a Móri árok legjelentősebb települése. Mór hazánkban és a nagyvilágban sok évszázados borkultúrájából, a hozzá kapcsolódó hagyományokról vált leginkább nevezetessé. Sajátos kisvárosi atmoszféráját a táj változatosságának, a régi pincesorának, a városközpont műemlék jellegű kastélyainak, templomainak, szép parkjainak köszönheti, amelyet az élő borászati hagyományok, a sokszínű művészeti élet, a sváb nemzetiség több mint három évszázados jelenléte és az itt élők vendégszeretete ötvöz egyedi „hungaricummá”.