Négy napra való programkavalkádot gyűjtöttünk össze a hosszú hétvégére: van itt nyilván majális, ha már munka ünnepe lesz, aztán autóverseny, lemezbemutató, és még egy villamosos túra.

Csütörtök
Május első napján természetesen majálishoz köthető programokkal indul a hosszú hétvége. A Dunai Regatta, az év összegyetemi majálisa ingyenes szabadidős, sport- és koncertprogramokkal készül.

Nyolc magyar egyetem evezős és sárkányhajó csapatai ismét vízre szállnak Budapest szívében, de a szárazföldön is változatos programokat (Besenyei Péter műrepülő bemutatója, koncertek) kínálnak kicsiknek és nagyoknak, sportolóknak, fesztiválarcoknak és pihenni vágyóknak egyaránt.

Este hat órától várnak mindenkit egy kis lazulásra a Duna-partra, ahol a Raqpart lehet az új nyári törzshelyed!

Jéghideg italokkal, Duna-parttal, és persze igazi nyárindítóhangulattal csábítanak el a Raqpart soft opening hétvégéjén.

A Palatinus strandon 2014 első matinéján a skandináv élharcos diszkódiplomata, La Fleur is beáll a hangágyúk mögé, hogy erősítse a nappali önfeledt szórakozás magyar pionírjainak demonstrációját. Virágba borítják a végtelen hangmezőket és mosolygósmasírozásra szólítják fel hazánk fiait és lányait az utolsó lemenő napsugarakig.

Ezen a napon Hawaii-on a virágfüzért ünneplik, hazánkban meg a munkát. A Fogasházban a Hawaii Majálison inkább az elsőt preferálják.

Ennek fényében öt város viráglelkű lemezlovasa fog összeborulni az első májusi estén a Fogasház pultjában: Bodoo egyenesen a Zsolnay gyárból, Von Yodi a bányából, Suhov a boszorkányoktól menekül,Suefo "Székesfehérvár-Székesfehérvár" megállóhelyről söpör a fővárosba, míg Gandharva csupán a Moszkva térről kúszik át a túlsó partra.Ezzel szemben a Dohány utcában füstös alternatív rock, pszichedelikus balkan funk-punk és egy furcsa vendég vár - a RoHAM Bárba rohanj, ha oda vagy az efféle zenékért, mindjárt négy banda műsorát élvezheted.
Péntek

Mit csinálhatunk Budapesten 350 forintból, ami 20 percig tart és egy darabig nem felejtjük el, ha először vesszük igénybe? Mielőtt pajzán jellegű gondolatok kavarognának a fejünkben, eláruljuk a megoldást: utazás a 2-es villamoson! Oda-vissza túra esetén 40 percet és 700 forintot vesz el az életünkből a világ hetedik legszebb villamosvonalán két kör, érdemes kipróbálni, mi megtettük.

Ugyan ki kell mozdulni a fővárosból, hogy Michelisz Norbertnek drukkolhassunk, de megéri elzarándokolni a Hungaroringre péntektől. Mogyoród újra vendégül látja a Túraautó Világbajnokság (WTCC) mezőnyét, benne a már említett magyar kedvenc mellett a rali világbajnokságok és a WTCC történetének legeredményesebb versenyzőjével, Sebastian Loebbel.

Bár nem most nyitott, mégsem mindenki ismeri. Hiba. Ha unod a "bocs, most nyitottunk, még nincs étlap"-típusú helyeket, de mégis valami újat keresel, van egy jó hírünk, mert ahogy a lóversenyeken, úgy az éttermek között is van titkos favorit. Mi már felfedeztük a Gepárd és Űrhajó Borbistrót, tedd meg te is, mondjuk pénteken kora este.

Minden eddiginél érettebb hanganyagot állított elő a Supernem zenekar, amely méltó utódja lehet a tudományos, fantasztikus, überszerettük popnak.

Budapesten május 2-án az újonnan nyílt Barba Negra Track színpadán mutatja be új dalait Papp Szabi és népi zenekara.Lesz egy buli a 6.

kerületben pénteken - ennek a mondatnak nincs akkora hírértéke. Annak viszont van, hogy a WUNDER BAR-ban PántlikaNyitóbuliról van szó,

ahol a parti szokásos módon hajnali háromig tart csak, úgyhogy aki tombolni akar, annak továbbra is érdemes korán érkeznie.SzombatEgy kellemes tavaszi szombati kirándulás kiváló apropó arra, hogy felkeressük például Náncsi Néni éttermét Hűvösvölgyben. Egy fárasztó túra után megpihenhetünk az árnyas kertben, kezünkben egy jéghideg fröccsel vagy bodzaszörppel. És ez csak egy hely a sok jó közül.

Premiert láthatsz az A38-on, ha arra jársz: Mykki Blanco a New York-i rapper-művészvilág egyik legmenőbb arca, a meghökkentő szerepjátékairól, súlyos,széttekert elektronikus alapjairól, szürreális videóklipjeiről és nem utolsósorban odaverős fellépéseiről ismert figura első magyarországi koncertjét tartja az A38 Hajón.Klasszikus balettparódia, melyben kizárólag férfitáncosok működnek közre? Van ilyen, mégpedig a Szilfid, ami egy klasszikus-romantikus balett két felvonásban.

Felhasználja a klasszikus balett addig ismert mozdulatanyagát, továbbá az új kifejezést jelentő spicctánc-technikát, alkalmaz színpadra stilizált skót néptáncokat, és alkalmazza a pantomimot - szombaton a Magyar Állami Operaházban lehet elcsípni az előadást.

Az elsősorban Red Rack’em művésznéven alkotó Danny Berman a szigetország és pár éve új otthonának, Berlinnek az egyik legizgalmasabb freestyle DJ-producer arca. Legyen szó techno, house, garage, disco vagy hip-hop témáról neki mindegyikre van egy jó ötlete és alteregója. A szélesebb körben ismert Red Rack’em énje a Detroit hangzásban utazó techno-bass music hibridek, sérült house, és wonky hip-hop témáit járja körül szombat este az Akácfa utcában.

Ha szereted Boban Markovicot, Shantelt vagy Goran Bregovicot, akkor ez a buli neked szól!

Fülbemászó balkán dallamok az egész estés tánchoz és őrülethez! Az est királyai a rézfúvósok lesznek.

A zenéről a Most Wanted duója, RamsesHoppa (NL) és Lapidem (FR) gondoskodik.VasárnapAz Iparművészeti Múzeum vállalt egy bátrat, és a szecessziót éppen levetkőző két világháború közötti időszakból válogatott reklámplakátokat. A több partner együttműködésével létrehozott kiállítás szerencsére néhány ügyes manőverrel kikerüli az unalmas és érdektelen tévutakat, így a mai szemnek teljesen idegen plakáterdő közepén egyszerre lehet merengeni a reklámipar mai állapotán és megdöbbenni, hogy milyen mosógépben aszalódtak a ruhák alig 100 évvel ezelőtt.

Május 4-én, Óbuda Napján, és annak előestéjén immár nyolcadik alkalommal ünneplik a III. kerületet.

A kerület talán legérdekesebb napját szerteágazó programjai teszik igazán különlegessé, izgalmassá.

A rendezvény fő színtere a Fő tér és környéke, a Szentlélek tér, a Zichy-kastély udvara, a Kobuci kert, valamint a Hajógyár utca.

Többek között családi programokkal, színpadi előadásokkal, kézműves kirakodóvásárral, civil udvarral, közbiztonsági bemutatóval és sportrendezvényekkel várják az érdeklődőket.

Idén lesz húsz éve, hogy a hazai mozik bemutatták a Sátántangót, a magyar filmművészet egyik legmonumentálisabb alkotását. Szinte napra pontosan a jubileumhoz igazodva az A38 Hajó szerzői esttel tiszteleg Tarr Béla és Krasznahorkai László műve előtt: a film főszereplője, egyben zeneszerzője, Tarr régi alkotótársa, Víg Mihály adja elő a Sátántangó zenéjét.