A laza fröccsök/sörök és a kultúra keresztmetszetéből elindult a We Love Budapest hétvégi programajánló sorozata. Koncertek, kiállítások, éttermek, felolvasóestek, filmklubok – a péntektől vasárnapig tartó időszakasz esszenciája. Hogy tudd, hova mozdulsz majd ki, akár egyedül, akár a barátaiddal!

Péntek

A

Kálvária

című angol-ír drámával nyit és Jim Jarmusch

Halhatatlan Szeretők

című filmjével zárul a

21. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál .

2014. április 4-12. között öt helyszínen (Uránia, Toldi, Puskin, Örökmozgó, A38)

25 nemzet 52 alkotását

7 szekcióba osztva láthatja majd a közönség, melyek közül tíz film egészen új, idei, 2014-es alkotás, és ezek közül ötnek az idei Sundance-n volt a világpremerje.

Kilenc film vetekszik majd a Hullámtörők-díjért, melynek odaítéléséről

Szász János elnökletével háromfős zsűri

dönt majd. Az idei fesztivál újdonsága, hogy

április 11-én pénteken 17 órakor

az Uránia emeleti kávézójában

Coming Soon

címmel

kerekasztal-beszélgetést

tartanak a filmes felsőoktatási képzés helyzetéről és lehetőségeiről az intézmények képviselőivel. A résztvevők: Almási Tamás (SZFE), Bollók Csaba (EKF), Kepes András (BKF), Liszka Tamás (BKF), Salamon András (SZFE, ELTE, BKF), Szirtes János (MOME), Vajdovich Györgyi (ELTE), a moderátor: Gyenge Zsolt. A Titanic célja, hogy a jövőben évenként megrendezzék ezt a szakmai találkozót.Facsarj magadnak egy hétvégére elegendő napsütést és boldogságot, a Hepi Vedör segítségével - mellé pedig nyugodtan ajándékozd meg magad egy adag aszalt gyümölcsös, mandulás juharszirupos sajtkrémmel. A tulajdonos, Ádám számára mindenki barát, mindenki számára van egy diéta-barát ajánlata, egy rászabott reggelije vagy éppen húsmentes fogása. Az isteni zöldség-gyümölcs turmix felhozatal már csak hab a tortán.

Richard Dorfmeister és Rupert Huber

közel húsz éves

e-zenei

projektje, a Tosca érkezik pénteken a megújult Akváriumba! A bécsi downtempo emblematikus formációjának első maxija

a

Chocolate Elvis

volt, amelyben klasszikus és street-blues sample-eket kevertek egymásra. A dalt rengeteg válogatásalbumra licenszelték, és máig is gyakran hallható a világ számos pontján a legnagyobb klubokban.

A páros egycsapásra

Ausztria legmenőbb zenei exportcikkévé

vált, ráadásul a zenei világsajtó onnantól kezdve a “downtempo fővárosa” címen jegyezte Bécset.

Lassan építkező ,

álomszerű ,

ambient számaik , a nagyszerű vendégénekesek és rapperek, Dorfmeister és Huber professzionális stúdiómunkája, az

összetéveszthetetlen hangzás

világraszóló népszerűséget hozott a Toscának.

Lemezeik sorra jelentek meg a műfaj két legfontosabb kiadójánál, a

!K7 -nél, és a

G-Stone -nál. Budapestre egy speciális, kilencven perces live show-val érkeznek, valamint hipnotikus vizuállal.
Az

OPM generációs slágere

óta tudható, hogy a mennyország egy félcső, azt viszont nem gondoltuk volna, hogy egyszer majd egy teljesen új művészeti ág bölcsőjeként is funkcionál majd. A Trafóban megrendezett első Digitális-Akrobatikus-Happening azonban pont ezt ígéri, a lábdobolást beindító hip-hop alapokkal, extrém sportokkal, mozgásérzékelőkkel, állandóan változó, a történésekre reagáló vizuállal, sokszor egy, de általában négy és két keréken.

A hétvégén, egészen pontosan pénteken és szombaton Szentesi József pezsgő és habzóbor válogatását élvezhetik a
ZIZI Bár

vendégei!

A koncepció pikantériája, hogy Szentesi József pezsgőmester állítja össze a kizárólag hazai pezsgőkből és habzóborokból álló választékot. Ez azt jelenti, hogy a pezsgőterasz keretében kedvező áron kóstolhatják az érdeklődők hazánk legjobb buborékait. Szentesi József pedig kvázi védnöke az eseménynek, mivel közel 50 hazai borász pezsgőjét, illetve habzóborát készíti, ezzel az ország egyik legelismertebb szakembere is egyben.
SzombatKeresztény kávézó nyílt a felújított Ferenciek terén. Az étlapon ugyan nem találtunk misebort, sem pedig miatyánkot, viszont vannak cserébe tágas terek, besütő napfény, Herendi Szalon és hangulatfokozó, hatalmas élőnövény-oldalfalak. A Café Pioban ráadásul van magyaros reggeli (válogatás magyaros felvágottakból, házi sajttal és vajjal), roppanós Sacher virsli, kacsamáj, házi disznótoros válogatás, paradicsomleves, italok közül pedig egyértelműen a szívroham (presszókávé-kockacukor-szatmári körtepálinka kombó ) volt a kedvencünk.

Április ötödikén

megint elérkezik a nap, amikor tollpihében fog úszni egy tér.

Semmi nem jelzi jobban a jó idő eljövetelét, mint a

Nemzetközi Párnacsata Nap ! Csatlakozz a párnacsatázókhoz és segíts élettel megtölteni a

Goldmann György teret . A

szabályok egyszerűek: puha párnát hozz, amivel csak szintén párnás embereket ütsz, külön figyelve a fotósokra. A csata addig tart, ameddig tart.

Nézz be a

Viharsarokba ! Ismerd meg a film alkotóinak

korábbi munkáit , és

bulizz a kedvenc számaikra ! Ha tetszett a film és szeretnél egy

gyorstalpalót

arról, mi volt előtte, itt a remek (és ingyenes) alkalom. Nyolc órától az

alkotók korábbi kisfilmjeit

(Gyengébb Napok, 1 hét, Itt vagyok) vetítik, tíz órától pedig ők maguk állnak majd a pult mögé:

Rév Marcell (operatőr), Kalotás Csaba (zeneszerző), Császi Ádám aka Bad Vibration (rendező), Petrányi Viktória (produicer), Szabó Iván (forgatókönyvíró) és Takács Nóra (látványtervező) .

Zinc , elmondása szerint soha nem akart DJ, vagy producer lenni, az csak úgy jött. A '90-es évek elején a londoni

Desire klubestek

rendszeres fellépője, majd mint rádiós DJ válik ismertté. Az akkori legnagyobb kalóz, a

Centerforce FM

inspirálja rádiós pályafutását, Hype mellett ő is megjárja a

Fantasy FM -et, majd saját műsort kap a Pulse-nál, később pedig

Swift

nevű haverjával közösen az

Impact nél készít breakbeat műsort. Itt ismerik meg Bizzy B-t, aki meghívja őket stúdiójába, melynek eredményeként elkészül a

Swift & Zinc

mixsorozat első része, mely a további hét résszel egyetemben Bizzy Brain Progression kiadójánál lát napvilágot. Később Hype és Pascal társaságában megalapítja a d'n'b/jungle egyik alapvető kiadóját, a

True Playaz t. A sokak által csak 'hip-hop junglist'-ként elkönyvelt

Zinc

nem csak a műfaj

alapvető klasszikusai

közül jegyez párat (például Six Million Ways, Super Sharp Shooter), de a mai napig képes romba dönteni egy épületet elemi erejű szettjeivel - a Corvintetőre egy

klasszikusokkal meghintett d'n'b/jungle szettel

érkezik.

Ybl Miklós egyik főműve, a tizenhárom éve elkészült Várkert Bazár szerencsésen megmenekült a pusztulástól! Ráadásul a felújítás után valószínűleg több instagramos szívet gyűjt be, mint ahány Oscart Leonardo DiCaprio. Mi, városlakók pedig nyertünk egy új pihenőhelyet és kultúrális teret, valamint a város eyecandy mivolta is egy kicsit kevésbé vitatható. Az alkotó születésének 200. évfordulóját igazán méltó módon ünnepelheti az épületegyüttes és Budapest!VasárnapA hétvégét pirossal jelöli a naptár, így célszerű a piros lámpás negyedben tölteni, lengén öltözött hölgyek helyett ínyenc ázsiai falatok társaságában. Zsidai Zoltán Roy és Litauszki Zsolt örvénylő ázsiai egyvelege még úgy is kiemelkedő kulináris élmény, hogy a Gozsdu-udvarban eddig sem kellett két lépésnél többet mennünk, hogy egy fantasztikus ízélményben legyen részünk. Csípős-savanyú leves, marha tataki, édes-savanyú marhaoldalas, szezámmagos kacsamáj, pirított és tavaszi tekercsek, szingapúri és kínai sörök - mi nem hagynánk ki.A Trafó Gallery legújabb, BOOGIE WOOGIE című csoportos kiállítása új absztrakt pozíciókat mutat be a kortárs képzőművészet különféle műfajaiban, médiumaiban a festészettől az installáción keresztül a fotón át a graffitiig; kísérletet tesz továbbá arra is, hogy a viszonylag frissen, vagy már akár évek ótakonzekvensen absztrakt program alapján dolgozó művészek - akik eddig főként egymástól elszigetelten állítottak ki - egy térben és egy tematikus keretben vonultassák fel válogatott műveiket. A kiállítás tehát koncentrált és összefogott formában teszi értelmezhetővé és láthatóvá a magyar közönség számára is ezen új közép-kelet-európai művész-generáció művészeti nyelvét. A kiállító képzőművészek a legtöbb esetben ösztönösen, vagyis nem referenciális módon közelítenek a már több ízben művészettörténeti kategóriákba száműzött geometrikus absztrakcióhoz, hogy egy teljesen új, szabad, személyes és tiszta vizuális nyelv, és formarendszer alapjait építsék rá.

Két kerék jó, négy kerék rossz - ez Orwell óta tudható. Ha mi is szeretnénk nyeregben érezni magunkat, vagy csak szükségünk lenne egy jó szervízre, esetleg női bringásként különleges igényeket támasztunk - a We Love Budapest körképe segít. Underground kerékpárboltok (régi klasszikus, retró városi, csajos, verseny és országúti modellek), használt és új cangák, fixik, egysebességes hajtanivalók, minden, ami kellhet ahhoz, hogy mondjuk, mi legyünk a befutók a Premium Rush 2 castingon. Ráadásul itt a jó idő, mars ki a szabadba!
Bud Spencer

és

Terence Hill

legendás párosa előtt tisztelegve a
DOB3

megrendezi az első magyar bartender-barback versenyt. Az indulók párosban (egy bartender és egy barback), összekötözve

teljesítik majd a kihívásokat - nevezni a

facebookon lehet, kész párosként, vagy egyedül, utóbbi esetben a magányos jelentkezőket a helyszínen sorsolják össze a szervezők.

A nevezés

díjtalan !

2014.04.06-án, 19:00-kor kezdetét veszi a

Több Technót a Parlamentbe

ötödik technódemonstrációja a belvárosban.

Az elmúlt négy év jól bizonyította, hogy mire képes az összefogás ereje. Az

underground, civil kezdeményezésként indult

Több Technót A Parlamentbe! mozgalom sok ezer látogatót és a magyar elektronikuszenei szcéna teljes egységét tudhatja maga mögött. A résztvevők

délután hétkor

találkoznak a Demokrácia téren (Kossuth tér, a Rákóczi szobornál),onnan vonulnak át közösen a Szabadság térre, ahol három DJ vagy szervezet mindenképpen fellép (hogy kik, az egy

facebookos szavazás során

dől el). Tíz órától afterparty lesz a Corvin áruházban (
Corvintető

és

MÜSZI ), a belépő 800 forint. Itt urnás szavazás lesz.