A 4-es metró érkezésével a BKK úgy próbálja átszervezni a földfelszíni közlekedést, hogy csökkenjen a forgalom, de az utazási idő se változzon radikálisan. Elég kényes egyensúly, de ha sikerül olyan lehetőségeket létrehozni, amelyek révén az utasoknak jobban megéri 4-es metróra szállni, mint az eddigi járatokat használni, akár még sikerülhet is. Most akár hivatalos úton is beszólhatunk a BKK-nak, mert a tervek – elvileg – még nem véglegesek, és a BKK azt várja, hogy az utasok véleményezzék az eddigi elképzeléseket.

Az év legnagyobb fővárosi szenzációja vitán felül az lesz, ha elindul a 4-es metró. A BKK úgy tűnik, ebben a kérdésben hajthatatlan, és tavasszal már száguldozni fognak az – elvileg – sofőr nélküli Alstom kocsikKelenföld és a Keleti pályaudvar között.
Mivel az új metró útvonalának nagy részén működik földfelszíni közlekedés, a BKK átszervezéseket tervez a buszok, trolik és villamosok útvonalát és járatsűrűségét illetően. Emiatt a BKK arra kéri a budapestieket, hogy ismerkedjenek meg a tervekkel és véleményezzék azokat január 31-ig a társaság honlapján. Tulajdonképpen úgy tűnik, hogy már minden fontos kérdésben döntöttek, de az ígéret szerint figyelembe veszik a véleményeket és javaslatokat a forgalmi rend tervezésének véglegesítésekor. Persze csak a szakmai érvekkel összevetve.Mik a változások?
A BKK alapelve, hogy

az utasok használják inkább a 4-es metrót

még akkor is, ha a földfelszíni járművekkel közlekedve ugyanannyi időbe telne az utazás.

  • A 7-es busz megmarad, de ritkábban fog járni.
  • A 7E és a 107E jelű busz eltűnik, helyüket a 4-es metró, a 8E és a 108E jelű busz veszi át. (De hasonlóan a Blahától a Keleti felé fog járni az 5-ös, a 7-es, a 33-as, a 112-es, a 133E-s jelű, a 177-es és a 233-as busz is.)
  • Besegít a 133E jelű busz is, de ha nem szállunk le róla időben, akár Nagytétényig is elmehetünk vele.
  • A 7A jelzésű busz eltűnik, helyét a meghosszabbított útvonalon közlekedő 33-as és a 233-as busz veszi át.
  • Az Uránia és Gazdagrét között közlekedő 239-es busz megszűnik, helyette jön a 8E jelű busz.
  • A 8-as buszt átnevezik 8E-re, és giga-útvonalon jár majd Kelenföld és Újpalota között. Az E jelzés jól hangzik, de nem kifejezetten pontos: a Blaha Lujza tér és Újpalota között gyorsjáratként közlekedik, de a Blaha és Kelenföld között mindenhol megáll majd, ahol csak lehet.
  • A 108E a Blaha Lujza tér és Újpalota között közlekedő gyorsjárat lesz.
  • A 112-es vonalát meghosszabbítják a Bosnyák térig.
  • Budaörsöt ezentúl öt busz köti majd össze Budával: a 40-es, a 88-as és a 188E-busszal a 4-es metró kelenföldi végállomásáig juthatunk el. A 140-es járattal a Széll Kálmán térig, a 240-essel pedig a Móricz Zsigmond körtérig utazhatunk majd.
  • Törökbálintról a 88-as és a 272-es buszokkal közvetlenül juthatunk be a kelenföldi 4-es metró állomásig.
  • A 178-as és 277-es buszokat összeházasították, és megszületett a 177-es busz, összesen 49 megállóval. Ez az alternatív Hop on Hop off járat elindul a Naphegy térről a Thököly úton keresztül végig Újpalotáig, majd egy éles jobbkanyar után kiköt az Örs Vezér téren.
  • A villamosok közül a 49-es ritkábban, a 47-es és a 19-es pedig gyakrabban közlekedik majd.
  • A 73-as és 76-os troli végállomása a Kerepesi útra kerül, és új megállót alakítanak ki a Dohány utca-Rottenbiller utca csomóponton, az eddigi István út-Bethlen Gábor utca-Garay utca viszont kiesik az útvonalból.

A villamoshálózat jelentős átalakulása csak

2015-re

várható, mert először

a budai fonódó villamos-rendszer

kialakítása és a

Széll Kálmán tér

felújítása van soron.

Részletesebb információk

itt

találhatók a változásról, és ugyanitt lehet

véleményezni

a BKK terveit.