A Budapesten egyre népszerűbb ázsiai konyha már szinte minden stílusban és kategóriában kínál ételeket, de úgy tűnik, hogy még mindig vannak betöltendő helyek az egyre bővülő listán. Az Andrássy úton újonnan megnyílt MADAM NOI az indokínai ételekből válogat, amelyeknek hitelességéért a vietnami származású divattervező, Anh Tuan tudása és gasztro területen szerzett tapasztalata a garancia. Az étterem szakmai vezetője személyesen mesélt nekünk a helyről.

AnhTuan divattervező régi álma vált valóra azzal, hogy a divat mellett egy étteremmel is összeköthette a nevét. A vietnami származású művész gyerekkora óta foglalkozik főzéssel, hobbiszakácsként pedig már jó ideje szerez gasztronómiai örömöt társaságoknak, például az “Egy csepp Indokína” néven elhíresült lakomáival.

A művész tulajdonostársával, BaldasztiPéterrel egy főzés alkalmával találkozott, és az ott született barátságuk eredménye lett az egykori Baldaszti’s Grand helyén nyílt MADAM NOI, amely a jövőben még simán lehet az ázsiai konyha budapesti zászlóshajója is.

A MADAME NOI (amelynek neve egyrészt Tuan édesanyjára, másrészt nyers fordításban egy Ha Noi-ból származó hölgyre utal) célja az indokínaikonyha alapételeinek megismertetése úgy, hogy az árban bárki számára elérhető legyen, és a budapesti környezetben is megállja a helyét.

Az étlapon viszonylag sok étel található, köztük thai levesek (850-1250 Ft), grill ételek (850-1250 Ft), különböző tekercsek (850 -1250 Ft), rengeteg féle Pho (1450-2250 Ft), halételek (2650-2850Ft), rizs (450-2450 Ft), thai curry-k (1950-2450 Ft), wok-ételek (1650-2450 Ft), saláták(1450-2450 Ft) és különböző desszertek (950-1050 Ft). Ezeket a magyar, thai, laoszi és vietnami szakácsok készítik, felesleges adalékanyagok és ízfokozók felhasználása nélkül, a szükséges alapanyagokat pedig frissen, az éppen aktuális évszak lehetőségeihez mérten szerzik be.

Az étterem a vegetáriánusok és a vegánok megvendégelésére is fel van készülve, kellemes meglepetésként konstatáltuk például, hogy lehet vegetáriánus Pho-t is kérni, ami ugyan nem hivatalos, de jól jön azoknak, akik eddig a húspogácsa miatt nem kóstolták meg ezt a kihagyhatatlan fogást.

Fontos még említeni, hogy a szakácsok minden más téren is rugalmasak, kreatívak és segítőkészek, tehát bármilyen egyedi igényt ki tudnak elégíteni.

A MADAME NOI nem kizárólag az étterem titulust érdemli ki, ugyanis a hely délelőtt kávézóként, esténként pedig akár bárként is hiteles. Sajnos az italválasztékból hiányzik a házilag készített kígyópálinka, cserébe viszont remek koktélokat lehet kapni, amelyek közül néhány az ételek ízvilágához lett tervezve, például zöld tea alapon.

Akiknek ezektől esetleg megjönne a kedve az este folytatásához, azoknak pont egy karnyújtásnyira van az Urimuri bejárata.

Egyelőre még csak tesztüzemben működik a hely, a tervek szerint a grand opening hivatalosan valamikor október elején lesz, de természetesen addig is sok szeretettel várnak mindenkit.
Madame Noi (bezárt)Cím: 1061 Budapest, Andrássy út 8.