A Boryou Bisztró Buda egyik legújabb helye, amely a Széna tértől pár perc sétára, egészen pontosan a Retek utcában nyílt körülbelül egy hónapja. A bemelegítő menet után megnéztük, milyen a hely, milyen borok, terek és ételek vannak. Bort mindenkinek.

A Boryou rögtön több dolgot hoz be: a nevében magyarosan utal az egyik legnemesebb alkoholra, angolosan Rád, vagy a kettőtök kapcsolatára, a végén pedig ami mellett nem tudunk nem elmenni: még egy szó rejlik az elnevezésben. A Boryou, ahogy a neve már sejteti egy borbárbisztró, ahol nagy hangsúlyt fektetnek az ételek minőségére a hazai és nemzetközi konyha különlegeségeiből egyaránt szemezve és borszaküzletként is funkcionál, így aki keresi az igazit Budán és szereti a habzóbort vagy egy jó, fahordós rosét, a Retek utca felé vegye az irányt.

A helyen a legszembetűnőbb a zöld dominanciája, ezt erősítik a pincetérben felsorakoztatott klasszikus palackok valamint a bútorok és persze a megjelenő grafika is. Azaz itt egy kicsit minden zöld. A „pince” kellemes és nem hideg, ahol be lehet kukucskálni a készülő ételekre a konyha ablakán, vagy egy térrel arrébb rendelni a bárpultnál, ami egy az egyben beidézi a beülős kocsmák hangulatát: minden takkra úgy áll, mint egy kis csehóban. Kíváncsiak vagyunk, vajon direkt. A pincerészen egyébként még van nagy tévé, így aki meccset vagy valami fontos hazai vonatkozású eseményt szeretne nézni, megteheti egy pohár borral a kezében.

A Boryouban egyéb terek is vannak: egy utcáról nyíló, felszíni bisztró rész és a kert, ami az Il Treno-val közösen (elkülönítve) működik. A hely mottója („mert Budán is van jó bor!”) nevében számtalan borral várnak és a ház borával a Lindmayer pincészetből, melyből egy decit érdekeségként a napi menü mellé szervíroznak. Most, hogy melegebb az idő: fehéret vagy rosét. A napi menü kedvező áron fut (példának okán: francia hagymaleves, A: brokkolis rakott csirke, B: lyoni karaj petrezselymes burgonyával) 990 forintért lehet két fogást enni, 1390-ért pedig hármat, desszerttel együtt.

Ezzel versenytársra lelt a környék felhozatala: a Nagyi palacsintázója, az Arriba Taqueria, a McDonald's és Burger King valamint egy kicsit a Fény utcai piac. A napi menü mindig jó, nagy szeretettel üdvözöljük a városi palettán, borozni pedig érdemes. Napi két deci, mondják a franciák.
Boryou (bezárt)Cím: 1024 Budapest, Retek utca 12.