Egyre több a pop-up Budapesten. Van már pop-up szórakozóhely és léteznek pop-up üzletek. A Projekt Showroom annyiban egyedi, hogy újra és újra felbukkan ugyanazon a helyen, és mindig egy különleges tematikus vásárral várja a látogatókat. Volt már gyermek pop-up és karácsonyi vásár, most pedig antik lakberendezés a téma.

Azért jó a pop-up, mert elegánsan arra ösztönzi a vásárlókat, hogy ne késlekedjenek. Az ilyen üzletekbe nem érkezik új áru, ha egyszer elkelnek az egyedi darabok, akkor nem jönnek vissza többé, érdemes tehát sietni. A Projekt Showroomnak ez a harmadik felbukkanása és ezúttal 10 napig várja az érdeklődőket. Hogy miért pont 10 nap, arra azt a választ kaptuk, hogy nincs különösebben oka; szép kerek szám a 10, és jól illik az aktuális témához, ami jelenleg az antik lakberendezés. Van itt többek közt: kanapé, szekrény, asztal, kalitka és műmadár, horrorcirkuszba illő hintaló, képkeretek és gyertyatartók. Az előző karácsonyi pop-up vásárt például csak egy hétig volt lehetőség látogatni.

A különböző tárgyak az ország minden tájáról érkeztek a Projekt Showroom földszinti raktárába, és az első kör után elgondolkodtatnak, hogy vajon mennyi kihasználatlan kincs lehet még az emberek pincéjében. Az üzlet bizományi rendszerben működik, tehát, amit nem sikerül eladni 24-ig, az visszakerül az eredeti tulajdonoshoz, szóval semmi nem megy kárba a végén. Valószínüleg nem sok ilyen lesz, a készlet gyorsan fogy, de nem csoda; van mibe első látásra beleszeretni; a legkelendőbb tárgyak közt vannak az élbolyban a különböző ládák, amiket külön élmény lehet újrafesteni és kicsit felújítani. Egyébként még a dekorációs tárgyak közül is volt olyan, ami annyira megtetszett, hogy legszívesebben azokat is elvittük volna, de sajnos nem lehetett.

Ezek után is rengeteg az ötlet a Projekt Showroom háza táján, tehát minden hónapban lehet számítani újabb spontán megnyíló vásárokra. A következő alkalommal ruhákat, áprilisban pedig valószínűleg egyedi bicikliket és velük kapcsolatos kiegészítőket lehet majd beszerezni.