A laza fröccsök/sörök és a kultúra keresztmetszetéből elindult a We Love Budapest hétvégi programajánló sorozata. Koncertek, kiállítások, éttermek, felolvasóestek, filmklubok - a péntektől vasárnapig tartó időintervallum esszenciája, hogy tudd, hova mozdulsz majd ki, akár egyedül, akár a barátaiddal.

Péntek

Ebéd után a friss lendületet nemcsak a kávé, hanem egy, a finom mokka kávé elkészítését taglaló workshop is garantálhatja. A Kávé Akadémia utóbbi témát a klasszikus kotyogós kávéfőzővel köti össze, valamint meghívott (szakértő) vendégekkel.

Az újonnan nyíló helyeket taglaló cikk már figyelmeztetett rá, de itt is szólunk: péntek este megnyitja kapuit a belvárosi élet legújabb szereplője, a Kraft. Koktélok, a cyberpunk-érzés és a luxus összemosódása, nu-disco, soulful house és a város talán leghatalmasabb bárpultja!

Ha inkább a jól bejáratott szórakozóhelyek mennek nálad, akkor a Corvintetőnsakálparty lesz, örmény kabaré-punkkal, kristálypoharakkal, ginatoniccal. Az új albumát bemutató Hangmás mellett fellép majd a Wattican Punk Ballet és a Tej. Az estét pedig a nyereményjátékkal (és tortával) összekötött Tesco Disco zárja.

Este tíztől brazil funk és dancehall workshop várja az érdeklődőket az Iskolában - a Favela Brasil névre keresztelt, kétnapos rendezvénysorozat brazil díszvendégekkel, remek zenékkel és táncoktatással fűt be a hétvégének.
Szombat

Egy-egy álmos délelőttön az egész családot átsegítheti a Rengeteg RomKaféáfonyás-krémsajtos eszpresszója vagy fahéjas-körtéscappuccinója, feltéve ha rászánjuk a helyre az időt, amit megérdemel. Ha pedig felfrissültünk, irány a terézvárosi búcsú!

Folytatva a családi programok sorát, kora délután kezdetét veszi a MOL utcabálja, Szörpbárral, gasztro körképpel, workshopokkal és persze koncertekkel! Utóbbiak közül muszáj kiemelni a régi motoros Pannonia Allstars Ska Orchestrát és a Cloud9-t, a gasztro körkép résztvevői közül pedig a Spílert és a Zing Burgert.

Programok, kedvezmények, izgalmas betekintés a magyar design világába!

A Stylewalker Day&Night keretében az V. kerületben található, magyar vonatkozású üzletek (mint a Buborék, a Colorbar vagy a Bono Art Budapest) megnyitják kapuikat, hogy testközelből ismerhesd meg a hazai designereket és alkotásaikat.

Celluloidba is tekerhetjük a szombatot, a Corvin Mozi ugyanis délután négy órai kezdettel levetíti a teljes Vissza a jövőbe-trilógiát.
Eredeti nyelven, magyar felirattal érkeznek Doki és Marty McFly kalandjai, szellemes egysorosokkal és felejthetetlen jelenetekkel. De érdemes a Toldiban zajló Finn Film Napokra is ellátogatni.

Az este megkoronázására pedig tökéletesen alkalmas az Élesztő imperial stoutja, valamint a Noisia és a Foreign Beggars koponyaremegtetően erős közös projektje, az I Am Legion. A húzós, nyelvtörő rapbetéteket robbanékony alapokra helyező csapat magával hozza majd az újvonalas hip-hop zseni Samiyamot is.

Vasárnap

Bägel, szerelem! E kettő kell nekem!" - már Petőfi is tudta, hogy a reggeli péksüteménnyel az igazi. A Budapest Bägel csapata is tudja ezt, a sok feltéttel érkező zsidó különlegesség miatt érdemes betérni hozzájuk.

A WAMP (+) az őszi/téli szezon nyitányaként Budára költözik, a Millenárisba. A designvásár továbbra is ruhákkal, divatkiegészítőkkel, ékszerekkel, táskákkal, egyéb használati tárgyakkal és speciális gasztro szekcióval várja az érdeklődőket.

Vasárnap és hétfőn az Átrium Film-Színházban megtekinthető "a nyár legjobb vígjátéka", a Lőrinczy Attila által rendezett Könnyű Préda. A társadalmi szatírával is kokettáló rendezés fekete humorral mutatja be a mai Magyarország látleletét, egy halotti tor keretében. A főbb szerepekben: Pikali Gerda, Kelemen József, Bezerédi Zoltán.

A Café Budapest és az A38 összefogásának eredményeképp újra Budapesten a The Brandt Brauer Frick Ensemble!

Daniel Brandt, Jan Brauer és Paul Frick együttesének magával ragadó és impulzív, klasszikus hangszerekre komponált, természetes akusztikájú muzsikája a kortárs minimalizmus, a dance-techno és a jazz izgalmas ötvözete.

A Kolor Kinema egy fesztiváldíjas, amatőr színészekkel forgatott, csodálatos filmet vetít majd, az Osamát. Az eredeti nyelven, magyar felirattal vetített film szikár, távolságtartó, a maga pőre valójában mutat be egy a miénktől nagyon különböző kultúrát.