Korábban is adtunk már hírt a városban található szokatlan teázókról, az őrület pedig, úgy tűnik, megállíthatatlanul gyűrűzik tovább: itt a következő buborékos teázó, a Kem Bubble Tea Bar, melyet három fiatal srác csinál elszánt lelkesedéssel. A missziónak hála, egyre kevésbé szokatlan a kis golyócskákat tartalmazó tea a budapesti forgatagban.

A Kem alapítói – akik között egy mixer végzettségű fiatalembert is találunk – még 2010-ben, Bécsben találkoztak először a bubble tea-vel, és azonnal tudták, hogy a szerte a világban hódító buborékmániát Budapestre is el akarják hozni. A koncepció eredetileg Tajvanról származik, ahol a 80-as években pattogott fel az első buborékos tea, igaz, itt még minden esetben shakerben rázták össze az italt, amely ettől lett habos, a topping csupán plusz látványelemként került az üdítőbe. Azóta persze ez vált a fő attrakcióvá az egész golyós tea-koncepcióban.

A finomság elkészítése többlépcsős, látványos folyamat. Először azt kell eldöntenünk, hogy zöld vagy fekete tea adja-e az alapot – ez csupán ízlés dolga, ugyanis mindkét esetben valódi, minőségi teafűből, előírásszerűen lefőzött italt kapunk, amely annyira ízes és kellemes, hogy akár önmagában is megállná a helyét. Természetesen a lényeg csak ezután következik: a bátrabbak kérhetnek tejet is a teájukba, majd jöhet a feltétezés. Húszféle gyümölcsszirupból választhatunk a maracujától a licsin át a görögdinnyéig és áfonyáig, az élményfokozó toppingokból pedig számtalan gyümölcslével töltött tápiókagyöngy, és ugyancsak ízesített kókuszzselék állnak a rendelkezésünkre. Az így elkészült tea az időjárástól és személyes preferenciától függően hideg és meleg verzióban is élvezhető, ha pedig valaki a tisztán gyümölcsös ízekre vágyik, a Kemben arra is lehetőség van, hogy a teaalapot gyümölcsturmixszal váltsuk ki. Utóbbi verzióban a „tea” elnevezés már nyilván nem illeti meg a különös kreációt, az egyedi élmény azonban garantált, csak úgy, mint a srácok saját találmánya, az első hallásra hajmeresztőnek tűnő, ám egyre népszerűbb Nutellás shake esetében.

A Kemben nincsenek előre meghatározott kombinációk, a bubble tea végső verziójának csak a képzelet szab határt. A fiúk legfeljebb akkor tesznek ajánlatokat, ha a vásárló igényli, esetleg még csak barátkozik a buborékos teával. A legnépszerűbbnek egyelőre a jól ismert, hagyományos ízek bizonyulnak (zöld alma és eper, barack és citrom), illetve a koktélok által ihletett topping-keverések, mint például a kókusz ananásszal és/vagy mangóval.

A bubble tea-ből kérhető kis méret is tekintélyes három decit jelent, ezt 520 forintért kapjuk, a félliternyi ital 620 forintba kerül, mindez jégkása verzióban plusz 60 forintért kérhető. Ebben az árban háromféle topping van benne, ám a fiúk igyekeznek minden kérésnek eleget tenni, így fordult elő, hogy egy vállalkozó szellemű vendég minden tápiókagyöngyből és kókuszzseléből kapott egy keveset. A legoptimálisabb ízélmény eléréséhez a háromféle topping együttese bőven elég, csak győzzük azt a sok feltétet a teával együtt a vastag szívószálakon keresztül összevadászni! A srácok azonban gondolnak azokra is, akiknek még teljesen új a bubble tea világa, ezért 4 cl-es poharakban ingyen kóstolókkal is szolgálnak az óvatos érdeklődők legnagyobb örömére, akik ráadásul maguk választhatják ki a toppingokat.

A Kem Bubble Tea Bar előnye a kimondottan széles választékon és a szinte végtelen kombinációs lehetőségen túl a központi, belvárosi elhelyezkedés, a helyben fogyasztás lehetősége és az ingyenes Wifi-használat is. No meg a hűtőpult további, kiegészítő kínálata a Lipóti pékségszendvicseivel és a Centrál Kávéház elsőrangú macaronjaival. S bár még alig több mint egy hónapja nyitottak meg, a Kem-csapat egy pillanatra sem áll le a tervezéssel: legalább hatféle további toppinggal, köztük friss gyümölcsökkel szeretnék bővíteni a kínálatot a közeljövőben, a hétvégékre pedig folyamatosan változó, extra szirupokkal készülnének. Mi több, már dolgoznak rajta, hogyan lehetne – teljes mértékben saját fejlesztéssel – alkoholt csempészni a kis golyócskákba, hogy a buborékos tea élménye még gyorsabban és hatékonyabban töltsön el instant vidámsággal.
Kem Bubble Tea BarCím: V. Régi posta u. 7-9.
Nyitva tartás: H-V: 10:00-21:00
Facebook