A Banknegyed közepén, az Arany János utcában nyitotta meg jó érzékkel a minőségi csokoládék iránt elkötelezett házaspár kicsiny üzletét a nyár elején. Már a névválasztással elárulnak mindent, amit fontos tudni róluk: kulináris élvezet, boldogsághormon és minőségi csokoládék exkluzív válogatása vár bennünket az Endorfine-ban.

CsokoládéklasszisokA bolt története ott kezdődik, hogy a tulajdonosok egy alkalommal az egész várost felkutatták ajándékba szánt, igazán különleges csokoládéért. Miután sorra bejárták a hazai szaküzleteket, és felmérték a választékot, úgy döntöttek, hogy maguk is belevágnak az édes kalandba, és a szó szoros értelmében saját szájuk íze szerint alakítják ki a választékot. Így kerültek az Endorfine szortimentjébe nagykereskedőktől érkező, közvetlenül magyar termelőktől származó, valamint kizárólag náluk, saját forgalmazásban kapható termékek egyaránt. A minél színesebb és változatosabb termékpaletta kialakítására törekedve jelenleg is folyamatosan bővítik a készletet – ez érthető is, hiszen ki tudna ellenállni egy-egy újonnan megismert csokoládéklasszisnak? Az Endorfine-ban igyekeznek minden héten valami újat és izgalmasat mutatni a világ minden szegletéből származó csokoládék között, meghálálva a visszatérő vásárlók hűségét és persze csokiimádatát.

Amikor pedig klasszisokról beszélünk, a legkevésbé sem esünk túlzásokba. A tulajdonosok nem véletlenül büszkék az exkluzív válogatásra, a boltban ugyanis megkaphatjuk a világversenyeken díjazott, legnevesebb tételeket is. Az Original Beans márka például az Academy of Chocolate megmérettetésein ért el jó eredményeket, az üzletben több termékével is jelen lévő Amedei cég pedig az Amedei Cru nevet viselő táblájával jelenleg a világ legjobb étcsokoládéját tudhatja a magáénak.

Csúcsminőségű nemzetközi márkák és exkluzív, sorszámozott csokitáblák mellett nagy arányban képviselik magukat a magyar csokoládéművesek is, megtalálható a Harrer és a Bobojka mellett a Fabric – tőlük a szilvapálinkás verzió igen csábító és népszerű –, valamint a Hegyközi minőségi csokoládéba mártott aszalványai és marcipánjai. Ilyen központi elhelyezkedés mellett egy gourmet-csokiboltban természetesen botorság lenne kihagyni a turisták megcélzását, számukra elsősorban a külcsín tekintetében is kimondottan magyaros desszertek kívánatosak igazán, így találjuk meg a polcokon a kötelező körnek számító kalocsai minták mellett még a Borsa Desszert jurtadizájnos kompozícióit is.

A luxusnak természetesen ára van, ezeket a különben gazdag ízvilágú és rendkívül kiadós csokoládékölteményeket táblás kiszerelésben 700 és 2500 forint között kaphatjuk meg, a termékek átlagára pedig jellemzően a kettő között, 1200-1500 forint körül mozog. Ennyi csokoládéra szánt pénzért ugyanakkor már speciális igényeink is lehetnek, így ha nem éppen valamilyen konkrét márka vonz minket, akkor válogathatunk diabetikus, laktózmentes, gluténmentes és organikus termékek közül is.

A csokoládén túlMerthogy nem kizárólag a táblás élvezetkről szól az Endorfine. Az ősz beköszöntével a tervek szerint további bővülésre szánják el magukat, több gyártótól érkező, hasonlóan magas színvonalú bonbonokra számíthatnak azok, akik a tömény ízekkel szemben inkább a gondosan megkomponált, falatnyi desszerteket részesítik előnyben. Ami pedig ennél is izgalmasabb, az a sokféle sütési alapanyag, amellyel az otthon készülő édességekhez kívánnak hozzátenni. Már most kaphatóak az üzletben csokoládépasztillák, remek juharszirup, lekvárok, mézek, sőt különleges szörpök is, a választékot azonban több más márka árujával szeretnék még változatosabbá tenni. Nem utolsó sorban érdemes megjegyezni, hogy már most vannak olyan vásárlók az Endorfine-ban, akik nem is a csokoládéért térnek be, hanem kimondottan a legfinomabb francia és angol kekszeket keresik a reggeli kávéjuk vagy teájuk mellé. Na persze, a csokira is mindig könnyű elcsábulni… Endorfine Csokoládéüzlet
Cím: V. Arany János utca 26.
Nyitva tartás: H-P: 8.30-19.30, Szo: 10.00-18.00Honlap
Facebook