Budapest egyik legnépszerűbb burgerezője, a nem csupán nevében varázslatos Magic Burger, terasszal megspékelt üzlethelyiségre cserélte az egyre szűkösebbé váló lakókocsit. Bár az irányítószám megváltozott, a minőség és a Magic szíve-lelke megmaradt, a kínálat pedig bővült; tehát a budapesti burgerpártiaknak azt javasolnánk, ne ijedjenek meg a város vérkeringésétől viszonylag távoli helyszíntől, és pattanjanak fel a 47-es villamosra – az Alíz utcai csodaburgerekért megéri.

A helyszínválasztás – egy társasház alsó traktusa – abból a szempontból mindenképp szerencsés, hogy az említett ház lakói mellett az utca másik végén lévő irodakomplexum dolgozói is szempillantás alatt törzsvendéggé avanzsálhatnak. Az enteriőr egyszerű és sallangmentes – színes csempe, apró részletekben visszaköszönő Amerika; ám a fénypont kétségkívül a hely barátságos attitűdjét tükröző nyitott konyha. Ettől függetlenül borítékolható, hogy a tavaszi és nyári hónapok során a terasz lesz a sláger, hiszen a szabadban még burgerezni is jobb.Kóla, lazac, sült krumpli

A húsválaszték két szereplővel bővült, így a burger-puzzle legfontosabb komponenseként immár lazacot vagy szürkemarhát is kérhetünk; a további, minőségi és friss kiegészítőknek – jalapeno, bacon, hagyma, cheddar sajt, hogy csak néhányat említsünk – pedig csupán a fantázia és az étvágyunk szabhat határt. A burgerméretek és típusok széles skálájáról mi a legkisebb csirkésre csaptunk le, a köretek közül – sült krumpli vagy hagymakarika – pedig a hagyományosabb variánst, vagyis előbbit részesítettük előnyben. A csirke a maga műfajában non plus ultra, a saláta friss, a jalapeno kellemesen csípős, a szósz remekül harmonizál az ízekkel, vagyis az összhatás hibátlan; ráadásul a krumpli miatt sem érheti szó a Magic-ház elejét.

Az italválaszték összeállítása során mindenkire gondoltak: a hűtőkben a szokásos üdítőkön túl többféle sör, számtalan szénsavas gyümölcslé-különlegesség, valamint a világ legjobb kólájának tartott Fentimans Curiosity Cola üvegei pihennek. Az újdonsült Magic jövőbeli népszerűségéről sokat elárul, hogy a sajtó képviselőire kihegyezett látogatásunk idején egymásnak adták volna a kilincset a burgerre éhező környékbeliek, ám kénytelenek voltak csalódottan távozni – persze a csalódottságot jelentősen enyhítette a közelgő nyitás híre. Szerencsés helyzetünkből adódóan mi abszolút elégedetten távoztunk, ám, további burgercsodák reményében, szintúgy tervezzük a következő Alíz utcai zarándoklatot.