A Király utca 47. szám alatt található épület múltja és jelene is többet tartogat, mint azt első blikkre gondolja róla az ember. Amellett ugyanis, hogy Budapest műemlék épületei között is kiemelkedően gyönyörű a homlokzata; híres volt lakókkal, illetve benne otthont kapó különböző iparágakkal is büszkélkedik az épület.Mi mégsem ezért mentünk el ide, hanem azért, hogy kiderítsük, hogyan is néz ki és mit kínál a kívülről sokaknak kizárólag galériának tetsző lakberendezési üzlet.

Krúdytól a Cavalli-igAz egyre kevesebbek által Pekáry-házként ismert épületben élt a 19. század végétől Krúdy Gyula író a feleségével, és itt kapott helyet egy zsidó nyomda, üzlet és imaszoba is. Közvetlenül azelőtt azonban, hogy a Spirit Home nem is olyan régen beköltözött ide, éppen üresen állt ez a hatalmas tér, amihez nehéz lenne egy ilyen színvonalú és volumenű lakberendezési galériánál jobb belsőt elképzelni. Ezt akkor is így gondoljuk, ha csak bekukkantunk az utcáról, ami miatt viszont feltétlenül érdemes beljebb menni, az a részleteken túl, az itt elérhető szolgáltatásokban is rejlik.

Stílusözön extrákkalA Spirit Homeban pont annyira el lehet veszni, mint egy galériában, persze ezzel csak az árukészlet sokszínűségére, illetve az egészen apró ajándéktárgyaktól a hatalmas bútorokig terjedő választékra utalunk, labirintusról szó sincs. Ugyanakkor egészen célirányosan is lehet itt keresgélni, úgy ahogyan egy alacsonyabb kategóriájú lakberendezési üzletben tennénk.

Erre persze előzetesen is lehetőség van, katalógus alapján, de az is elő szokott fordulni, hogy valaki a boltban nézelődve kap ihletet egy nagyobb átalakításra. Segítséget helyben is kérhetünk, illetve arra is van kapacitás, hogy a Spirit Home szakemberei ingyenesen felmérjék az otthoni terepet, hogy lakásra szabott megoldásokkal állhassanak elő.Vevők és választásokAzok a vevők, akik tudják, hogy Lago, Moooi, Armani, Etnie Craft vagy például Ipe Cavalli bútorokat, illetve kiegészítőket szeretnének, jó eséllyel azzal is pontosan tisztában vannak, hogy akkor ide, a Király utca és a Nagymező utca kereszteződéséhez kell jönniük. Sok olyan ember is megfordul azonban az üzletben, akik igazából még nem döntötték el azt sem, hogy a modern, a barokk vagy épp az elegáns stílusra szavaznak-e különböző élettereik kialakításakor.

Sőt, akadnak olyan külföldi látogatók is, akik legnagyobb meglepetésükre találnak újdonsült otthonukban; Budapesten, egy olyan üzletre, ahol nem csak az igényeiket kielégítő tárgyakat, hanem a lakberendezésitanácsadástól a 3D-s látványtervezésen át a kiszállításig, mindenfajta szolgáltatást is kaphatnak.

Összhangban az irodai bútoroktól az egyedi tervezésű kristálycsillárokig terjedő Spirit Home palettával, a tervezők, illetve a világhírű – főként olasz – gyártó cégek is nagy számban képviseltetik magukat. A Spirit Home egyik büszkesége például a milánói Design Hét szereplője, az Air Desk is, aminek átlátszóságát bármikor tetten érhetjük az üzletben. Bármikor látogatjuk meg a lakberendezés univerzimának Spirit Home csücskét, biztosan megannyi színt, formát, újragondolt funkciót és luxus kivitelezésű megoldást találunk majd.
SpiritHome
Facebook
Cím:

1077 Budapest, Király utca 47.